שתף קטע נבחר

"שבט המנשה? אולי עובדים זרים תחת הסוואה"

עמותת "שבי ישראל" מתכוונת לשכן בפרדס חנה כ-200 עולים מהודו, ככל הנראה בני שבט המנשה. ראש המועצה מתנגד: "אף אחד לא תיאם איתנו דבר. נראה שמדובר בעובדים זרים במסווה מתוחכם, לא הגיוני שקבוצת עולים מגיעה ארצה בהיחבא". הארגון שיזם את העלייה: "שיכון העולים בפרדס חנה ארעי, יש לברך על העלייה"

כ-200 עולים מהודו צפויים להגיע בימים הקרובים לפרדס חנה, שם ישוכנו בבנייני מדרשת "נועם". אלא שראש מועצת פרדס חנה, חיים געש, לא מתכוון לאפשר את המהלך. לדבריו, הבאת העולים לא תואמה עמו והוא יפעל "בכל דרך חוקית למניעת הבאתם".    

 

העולים, שככל הנראה הינם בני שבט המנשה, אמורים להגיע ארצה בעזרת עמותת "שבי ישראל", שלטענתה מתכוות לשכנם במדרשיה רק באופן זמני. געש מצדו לא מתכוון לוותר: "מביאים ליישוב עולים ואפילו לא מיידעים אותנו מי היא האוכלוסייה שבאה, מה הצרכים שלה או לכמה זמן הם באים?

 

"זאת תופעה מוזרה. נראה שמדובר בעובדים זרים במסווה מתוחכם. אף אחד לא שיתף אותנו ואף אחד לא תיאם איתנו דבר. לא כל כך הגיוני שקבוצת עולים מגיעה ארצה בהיחבא ובהסתר. דיברתי עם שר הקליטה, יעקב אדרי, ולדבריו גם הוא אינו יודע דבר על כך. גם במשרד הקליטה בחדרה הם אמרו שהם לא יודעים דבר".

 

געש אומר כי פרדס חנה קלטה עולים לא מעטים, אך כעת היא מתכוונת לפעול נגד הבאת בני שבט מנשה. "אני מתכוון לבדוק עם היועץ המשפטי של המועצה הוצאת צו מניעה נגד הבאתם ליישוב", אמר. "הודעתי למדרשיית נועם שאין להם אישור לאכלס עולים בבנייני המוסד. מדובר במוסד חינוכי ולא במרכז קליטה".

  

ראש מטה שר הקליטה יעקב אדרי, אורלי יחזקאל, אומרת כי "המשרד אינו נמצא בתמונה של עליית בני שבט מנשה ולא קשור להבאתם או לקליטתם".

 

בתגובה לטענות אומר הרב אליהו בירנבוים, רבה של אגודת "שבי ישראל": "צריך להתפעל מכך שאחרי 2,700 שנה חלק מעם ישראל חוזר לארצו, ואנשים שחיים שם טוב עוזבים את ביתם ורכושם ומגישימים את חלום החזרה לישראל.

 

"אנחנו מבקשים לשכן את בני המנשה כמעבר ארעי לחלוטין בפרדס חנה ולא מבקשים ונזקקים לדבר מהמועצה - לא לשירותי דת, רווחה או חינוך. הם מגיעים למדרשייה שהוא מקום חינוכי, כמו שבזמן מלחמת לבנון שוכנו שם תושבי הצפון. בסך הכל הם ישהו שם חודשיים או שלושה, וכשיסיימו את התהליך החינוכי יעברו למרכזי קליטה בצפון מכיוון שנחלתם של בני שבט מנשה הייתה באופן היסטורי בצפון הארץ. מעבר לכך, הנוף בצפון דומה לנוף באזור מוצאם. אנשים צריכים לראות את הגעתם באופן חיובי ואנחנו מבקשים: 'תנו חיוך לאחינו בני מנשה'". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני דנוש
געש. "תופעה מוזרה"
צילום: דני דנוש
בני שבט המנשה. ארכיון
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים