שתף קטע נבחר

ראש ממשלת יפן הודיע על התפטרותו

לאחר שביקש מחברי מפלגתו לחפש לו מחליף, הודיע ראש ממשלת יפן בשידור טלוויזיה כי הוא מתפטר מתפקידו. לאחרונה צנחה התמיכה באבה בכ-30 אחוז, בין השאר בשל עמדתו להמשך מעורבות יפן באפגניסטן ובשל שורת שערוריות שנקשרו בממשלתו

ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, הודיע הבוקר (יום ד') על התפטרותו מהתפקיד. במסיבת עיתונאים שערך בטוקיו אמר אבה כי קיבל את ההחלטה נוכח היעדר תמיכה בפרלמנט בנוגע למעורבות היפנית באפגניסטן. בתקופה האחרונה ירדו אחוזי באבה בכ-30 אחוז, בעקבות שורה של תקריות ושערוריות בממשלתו.

 

רק בתחילת החודש הרכיב אבה קבינט חדש בניסיון לזכות שוב, אלא שימים ספורים לאחר מכן ניחתה על ממשלתו מכה נוספת כשהתברר שהשר לאיכות הסביבה, איצ'ירו קמושיטה, חשוד בפרשת שחיתות. זו היתה השערורייה השישית שבה מעורבים חברי ממשלתו של אבה, ממנה כבר התפטרו ארבעה שרים ושר נוסף התאבד.


אבה. יורד מהבמה (צילום: רויטרס) 

 

"במצב הדברים הנוכחי קשה מאוד להוביל מדיניות אפקטיבית, שתזכה לתמיכה ואמון מצד הציבור", אמר אבה בשידור טלוויזיה, "החלטתי שהגיע הזמן לשנות זאת". אבה אף הזכיר בדבריו את תבוסת מפלגתו בסוף יולי בבחירות לבית העליון של הפרלמנט ואמר כי החליט לפנות את כסאו כדי לצמצם את הבלבול הפוליטי בטוקיו. למרות שלא הכריז על תאריך פרישה מדויק, ביקש אבה מחברי מפלגתו לחפש לו מחליף.

  

אבה, בן 52, נכנס לתפקידו רק לפני כשנה והיה ראש הממשלה הצעיר ביותר של יפן. אחד הנושאים שעליו התעקש היה המשך המעורבות היפנית באפגניסטן, על אף שדעת הקהל בארצו הביעה התנגדות לכך. בתחילת השבוע אמר אם יידרש, יתפטר על רקע זה.

 

בראיון לרויטרס אמר כי אם לא יצליח להאריך את משך פעילות כוחות חיל הים היפני המסייעים באפגניסטן לכוחות נאט"ו בפיקוד ארצות הברית - יתפטר. החוק שמתוקפו פועלים הכוחות היפנים באפגניסטן יפוג ב-1 בנובמבר ומפלגות האופוזיציה, השולטות בבית העליון של הפרלמנט, עשויות לעכב את יישום החוק המאריך את תוקפו.

 

פרשנים מדיניים סבורים כי הסגת הכוחות היפנים מאפגניסטן תפגע ביחסים הביטחוניים של טוקיו עם וושינגטון. זאת בזמן שיפן מנסה לבלום את השפעתה הגוברת של סין באזור ולהדוף את איום הגרעין הצפון קוריאני.  

 

על-פי אחד מכלי התקשורת ביפן, כבר בשבוע הבא תבחר מפלגתו של אבה את מחליפו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עדיין אין תאריך מדויק
צילום: רויטרס
אפגניסטן. סוגייה שנויה במחלוקת
צילום: רויטרס
מומלצים