שתף קטע נבחר

בדקנו: Finetune, שירות מוזיקה אונליין כבקשתכם

אפשר להמשיך לקוות ש-Last.fm תמשיך לנחש אילו שירים אתם אוהבים או ליצור רשימות השמעה עם שירים שאתם בחרתם ב-Finetune החינמי

טעם במוזיקה זה לא מדע מדויק. ליומרה של שירותים פופולריים כמו Pandora או Last.fm לחזות את הטעם המוזיקלי של המשתמש, על פי שירים קודמים אותם אהב, לא תמיד יש כיסוי. ב-Finetune מציעים למשתמש אפשרות אחרת: להאזין אך ורק לשירים שהוא מכיר ובוחר מתוך ההיצע הרחב יחסית באתר.

 

אפשר לשמוע את השירים האהובים עליכם בפורמט (המאוס משהו) סטרימינג, כלומר - ללא הורדה. על הרעיון הזה מתבסס בעצם השירות, אבל יש מגבלות: חייבים ליצור רשימת השמעה של 45 שירים לפחות כדי לפצוח בהאזנה. אי אפשר לדלג על יותר מחמישה שירים בפלייליסט. כשמנסים לדלג על השיר השישי מקבלים תשובה שלילית, אך אפשר לנגן את כל הפלייליסט מהתחלה. המשמעות: אם חשקה נפשכם בשיר אחד בלבד, לא יהיו לכם חיים קלים בדרך אליו.

 

מי שבכל זאת מעדיף את שיטת השיטוט הרנדומלי בנבכי המוזיקה, יכול לבחור אמן או להקה ולהאזין לשירים דומים שנבחרים אקראית. מאחורי היוזמה הזו עומדים יוצרי Napster ז"ל, Listen.com ושאר מיזמי מוזיקה מקוונת שאינם עימנו עוד. אבל ל-Finetune יש בהחלט סיכוי להישאר. לאחרונה האתר אף זכה לסבב שיפוצים רציני, מה שהפך אותו לקצת נגיש יותר.

 

אז איך זה שכל זה חינם? הרווחים של Finetune מגיעים מפרסום: אם אהבתם שיר, אפשר לרכוש את הדיסק (עיגול פלסטיק מבריק כזה, למי שכבר שכח) ב-Amazon או את השירים ב-iTunes (לא לישראלים).

 


 

רשימות שירים

אפשר ליצור בעזרת Finetune כמה סוגים של פלייליסטים:

 

Tag Radio - ניתן לבחור תגית מסויימת - נניח, של ז'אנר מוזיקלי או תקופה - ולהאזין לפלייליסט בסדר אקראי הכולל את כל השירים שתוייגו בתגית זו. את התגיות קובעים הגולשים בעצמם, ואפשר גם לבקש להסיר תגית משיר מסויים, אם היא נראית לכם לא מתאימה.

 

Artist Radio - אם תחפשו בשדה החיפוש העליון אמן, אלבום או שיר מסויים, הקלקה על play בנגן תשמיע שיר ראשון של האמן המבוקש עצמו, ולאחר מכם שירים באותו ז'אנר או בז'אנרים קרובים. זו תכונה שלא עובדת על הצד הטוב ביותר, ולעתים קרובות תקבלו שירים שייראו לכם לא קשורים בכלל לבחירה המקורית.

 

Personal Playlist - רשימת השירים אותה מרכיב המשתמש בעצמו, אותה ניתן גם לשתף עם גולשים אחרים באתר. יש חוקים: חייבים לאסוף לפחות 45 שירים כדי לנגן את הפלייליסט, ואי אפשר לבחור יותר משלושה שירים של אותו אמן או להקה. לא מצליחים לגרד 45 שירים שלמים, אפשר להשתמש בכפתור I'm lazy, שיציג בפניכם כמה אופציות. אפשר ליצור יותר מפלייליסט אישי אחד.

 

ההיצע המוזיקלי, כאמור, רחב מאוד, וב-Finetune מתהדרים בקטלוג של 2 מיליון שירים. בעלי טעם שמתמקד בזרם המרכזי ימצאו כמעט כל שיר שיעלה על דעתם. אלבומים אזוטריים או יצירות של מוזיקאים עצמאיים לא תמצאו שם, וחבל. בשימוש אינטנסיבי, נגן הפלאש נתקע לעתים, ועל מחשב חלש יחסית, בן שנתיים, הוא צפוי להיתקע קצת יותר.

 

תכונות קהילתיות

כשיימאס לכם מרשימת השירים שלכם, תוכלו לעיין בפייבוריטים של גולשים אחרים, להאזין לפלייליסט שלהם ולתת ציון. הפלייליסטים שזכו לשבחים מיוחדים מככבים בדף הראשי של האתר - כדאי לבדוק אותם.

 

גולשים עם טעם מוזיקלי דומה

מאוד לשלכם יסומנו כ"Kindred Spirtis", סוג של שידוך על רקע מוזיקלי. עם זאת, לא מדובר עדיין בקהילת חובבי מוזיקה מגובשת ומגניבה כמו זו של Last.fm הוותיק.

 

אם האמנים האהובים עליכם (שסימנתם ב"I'm a fan" מבעוד מועד) בדיוק הוציאו השבוע אלבום חדש, Finetune יעדכן אתכם ויציע להאזין לשירים מתוכו.

 

יש גם בונוסים למשתמשים המתקדמים: ווידג'ט נחמד (אם כי לא אסתטי במיוחד) לשילוב בבלוגים, שמאפשר למבקרים שלכם להאזין לפלייליסט שלכם בכל ביקור בבלוג או בדף ה-Myspace שלכם. קיימת גם אפליקציה ל-Facebook, כמו לכל שירות ווב 2.0. דווקא הנגן להורדה לשולחן העבודה, Finetune Desktop, אינו מוצלח ואיטי במיוחד. עדיף להשתמש בגירסת האונליין.

 

השירות עובד על שלושת הדפדפנים הפופולריים, Firefox, Internet Explorer (מגירסה 4 ומעלה) ו-Safari למקינטוש, ולא דורש התקנת תוכנה מיוחדת - רק Flash 9.0 ומעלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Finetune. כמו Pandora, בלי הניחושים
מומלצים