שתף קטע נבחר

הטיפ היומי: איך נפטרים מריח רע מהפה?

כולם מתרחקים מכם? אולי גם אתם סובלים מריח רע מהפה. הבשורה: במרבית המקרים אפשר למנוע את התופעה ובקלות. הנה כמה טיפים שיחזירו את כולם קרוב

אתם מצחצחים שיניים כמה פעמים ביום, מעבירים חוט דנטלי, לא מעשנים ועדיין נודף מפיכם ריח רע? ריח פה, או בשמו הרפואי הליטוזיס, הוא בעיה שכיחה ממנה סובלים כ-90 מיליון אנשים ברחבי העולם. והם אינם היחידים שסובלים, אלא גם הסובבים אותם. מצד שני, מתברר שכרבע מהפונים לרופא בתלונה על הבעיה בעצם לא סובלים ממנה ורק מדמיינים שיש להם ריח פה רע.

 

הליטוזיס נגרם לרוב בשל פעילות חיידקית בפה שגורמת לפירוק חלבונים. זרימת הרוק בפה מסלקת את החיידקים ואת תוצרי הלוואי שלהם, ומהסיבה הזו צום, עישון, דיבור ממושך ותרופות שונות, שמגבירים את היובש בפה, מחמירים את הבעיה.


הקפדה על היגיינת הפה מונעת ריח רע מהפה (צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

אצל אנשים בריאים החיידקים מצטברים בעיקר בחלק האחורי של הלשון, לשם מגיע פחות רוק, וזה גם אזור שזוכה לתשומת לב מועטה בזמן ניקוי הפה והשיניים. זו הסיבה העיקרית אצלם לריח הרע. אצל מי שמזניח את היגיינת הפה עלול מקור הריח להיות גם אבן שן, דלקת חניכיים, תותבות לא נקיות, מורסות ואפילו טיפול שיניים לא מוצלח שהותיר רווחים שבהם מצטברים החיידקים.

 

את ריח הפה תוכלו לאבחן בעצמכם באמצעות ליקוק גב כף היד והרחת שכבת הרוק שנותרה, או על ידי הרחת חוט דנטלי שהועבר באזורים שונים בפה. אם אתם סובלים מהבעיה, תחושו בריח עז ולא נעים. דרך מקצועית יותר היא מדידה של האנזים בטא גלקטוזידאז ברוק, שמהווה סמן לפעילות חיידקית מוגברת בפה, או באמצעות 'שופט ריח' - מכשיר ששואב אוויר מחלל הפה ומודד באמצעות חיישן את כמות הגפרית שמצויה באוויר שנשאב.

 

הטיפול בריח הפה תלוי בגורם לבעיה. אם מדובר בבעיית שיניים, תוכלו לשים קץ לתופעה באמצעות שמירה על היגיינת פה ושימוש בחוט דנטלי ובמי פה שקוטלים את החיידקים. אם אתם סובלים גם מיובש בפה, תוכלו לרכוש מי פה על בסיס שומני. לעיתים נגרם ריח הפה משאריות מזון שנאספות בחריצי הלשון, ולכן שימוש במנקה לשון בוקר וערב עשוי לפתור את הבעיה או להקל אותה.

 

לפני כשנתיים מצא רופא מבית החולים מאיר שלחלק גדול מהסובלים מריח פה יש מרבצים חיידקיים במחילות שעל השקדים בגרונם ופיתח טיפול שמצמצם את מושבות החיידקים יוצרי הריח העז. האבחון נעשה אצל רופא אף-אוזן-גרון, ולפי הצורך נשלח המטופל לביצוע הטיפול.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
90 מיליון אנשים בעולם סובלים מהליטוזיס
צילום: liquidlibrary
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים