שתף קטע נבחר

סין: הדלאי למה הפך האולימפיאדה לבת ערובה

בייג'ינג האשימה את המנהיג הרוחני של העם הטיבטי במזימה להשתמש במשחקים האולימפיים כדי לאלצה לעשות ויתורים למען עצמאות טיבט. לפי דיווחים רשמיים, הסדר החל לשוב אל האזורים הטיבטים ומרבית העסקים כבר נפתחו מחדש

לאחר שכבר כינתה אותו "זאב בגלימת נזיר" והאשימה אותו באחריות למהומות הדמים בטיבט, האשימה היום (א') סין את הדלאי למה בניסיון "להחזיק באולימפיאדה כבת ערובה" במסגרת מאבקו לעצמאות טיבט. התקשורת הסינית הרשמית דיווחה שהאזורים הטיבטים שבהם הופר הסדר החלו לשוב אט אט לשגרה.

 

העיתון הרשמי של המפלגה הקומוניסטית הסינית "היומון של העם", טען הבוקר שהדלאי למה, חתן פרס נובל לשלום, מעולם לא נטש את דרך האלימות והמשיך לעודדה גם לאחר שנמלט מסין ב-1959, בעקבות ניסיון התקוממות כושל נגד המשטר הסיני. "כינוי הקליקה של הדלאי 'לא-אלימה ואוהבת שלום' הוא שקר מוחלט מהתחלה ועד הסוף", נכתב בעיתון.

 

"ב-2008 יתקיימו המשחקים האולימפיים בבייג'ינג, שאנשים בכל העולם מצפים להם, אך הדלאי למה זומם לקחת את האולימפיאדה בבייג'ינג כבת ערובה ולאלץ את ממשלת סין לעשות ויתורים למען עצמאות טיבט", נטען בעיתון. עד עתה, הביקורת התקיפה ביותר כלפי המנהיג הרוחני הגולה של העם הטיבטי הושמעה בעיתון הרשמי של מחוז טיבט, אך הביקורת כלפי הדלאי למה התפשטה אל כלי תקשורת מקומיים רשמיים נוספים.

 

"קליקת הדלאי הידרדרה והפכה לארגון טרור של ממש", נכתב במאמר דעות באתר "שנגחאי ניוז" הרשמי. מאמציה של בייג'ינג לבודד את הדלאי למה עשויות להעיב על ההתקרבות האפשרית בינה לבין טייוואן, בעקבת ניצחונו בבחירות לנשיאות שנערכו אתמול באי של מנהיג האופוזיציה התומך בחימום היחסים, מה יינג-ג'ו. מה אמר היום שהמנהיג הרוחני הטיבטי הגולה יתקבל בברכה באי ולא פסל את האפשרות שארצו תחרים את האולימפיאדה הקרובה אם המצב בטיבט יחמיר.

 

גם יושבת ראש בית הנבחרים האמריקני, ננסי פלוסי, זכתה לביקורת מצד סין לאחר שבסוף השבוע נפגשה עם הדלאי למה בהודו. סוכנות הידיעות הסינית הרשמית האשימה את פלוסי בהתעלמות מאלימות המפגינים הטיבטים. "'שומרי זכויות האדם' כגון פלוסי חמומי מזג במיוחד כשזה מגיע לסין ומסרבים לבדוק את העובדות ולגלות את האמת. כוונתה האמיתית לשרת בעלי עניין המעוניינים להכפיש את סין", נכתב ב"שינהואה".

 

בתוך כך דיווחה סוכנות הידיעות הסינית הרשמית "שינהואה" שהשלום והסדר שבים לאט לאזורים הטיבטים שבהם התפרצו מחאות אלימות. בנגאווה שבמחוז סיצ'ואן הגובל בטיבט, נפתחו מחדש על--פי הדיווח יותר ממחצית העסקים. ראש המפלגה הקומוניסטית באזור צוטט כאומר שבתי הספר ייפתחו מחדש מחר, לאחר שהיו סגורים במשך שבוע שלם.

 

ארגוני פעילים למען טיבט טענו שכוחות הביטחון הסינים הרגו שמונה בני אדם בעימותים בנגאווה, סין טענה לארבעה פצועים בלבד. סין העלתה אתמול את מניין ההרוגים הרשמי במהומות בלהסה ל-19. לפי הממשלה הטיבטית הגולה בדהרמסלה שבהודו, 99 בני אדם נהרגו מאז פרצו המהומות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שוטרים סינים באזור טיבטי במחוז סיצ'ואן
צילום: רויטרס
מעצר מפגינים במהומות בטיבט
צילום: רויטרס
מומלצים