שתף קטע נבחר

מתנחלי חברון: "החלטה גזענית, אלה חוקי סדום"

החלטת בג"ץ לפנות את המתנחלים מ"בית המריבה" בחברון עוררה זעם בימין. "הם שוב לא נתנו לעובדות לבלבל אותם", האשימו במועצת יש"ע. אלי ישי: "החלטה שערורייתית. בית-המשפט חדל מלהיות של כולם והופך למוקצה בעיני רבים"

הרוחות במערכת הפוליטית סערו בצהריים (יום א') בעקבות החלטת בג"ץ לדחות את עתירת היישוב היהודי בחברון ולהורות על פינוי היהודים מבית המריבה בעיר בתוך שלושה ימים. במועצת יש"ע סבורים, כי הפרקליטות ובג"ץ עשו יד אחד "עם ממשלה עוינת להתיישבות והוציאו תחת ידם פסק דין שערורייתי ומופרך".

 

בהודעה של מועצת יש"ע נמסר, כי "הם שוב לא נתנו לעובדות לבלבל אותם. המתיישבים הוכיחו למעלה מכל ספק שהבית נקנה על-ידם ובכל זאת הממשלה, הפרקליטות ובג"ץ חוברים כדי לסלק אותם מהבית. אנו תובעים מראש הממשלה ושר הביטחון להותיר את המצב על כנו, עד לפגישה עם ראשי ההתיישבות וראשי היישוב היהודי בחברון".

 

דובר היישוב היהודי בחברון, נועם ארנון, אמר כי "אין ספק שההחלטה היא גזענית ואנטי יהודית בעליל. ברור שלולא היה מדובר ביהודים שקונים בית בחברון הרוכשים היו נשארים בבית עד להחלטה הסופית". לדבריו, "רק אתמול קראנו בפרשת השבוע את חוקי סדום. גם שם היו שופטים אבל הם נשארים חוקי סדום וכך גם היום במדינת ישראל".


בית מריבה בחברון (צילום: עמית שאבי) 

 

יו"ר ש"ס, השר אלי ישי, גינה אף הוא את ההחלטה. "מדובר בהחלטה חמורה ושערורייתית. לא ייתכן שתיקבע החלטה כזו בלי לקבוע מי בעל הנכס ולגרש אנשים מביתם. בית המשפט חדל מלהיות של כולם והופך למוקצה בעיני רבים", אמר ישי.

 

ח"כ גלעד ארדן (ליכוד) אמר כי "חוסר הנכונות של היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ובג"ץ לבחון את הראיות הברורות לרכישה הלגיטימית של המבנה מצערת מאוד ויוצרת תחושה ציבורית קשה של עוול ופגיעה באמון הציבור במערכת המשפט".

 

ח"כ אבשלום וילן (מרצ) אמר כי החלטת בג"ץ לפנות את בית המריבה בחברון "ראויה וטובה". לדבריו, על שר הביטחון, אהוד ברק, "להתעשת ולפעול בנחישות לביצוע החלטת בג"ץ, כדי שלא תהפוך לעוד החלטה שאינה עומדת במבחן המציאות".

 

יו"ר המפד"ל, ח"כ זבולון אורלב, אמר כי "בית המשפט העליון התנתק מנכסים יהודיים, ממורשת אבות ומעם

ישראל" ואילו יו"ר סיעת האיחוד הלאומי-מפד"ל, ח"כ אורי אריאל, אמר כי "החלטת בג"ץ היא ביטוי נוסף לאפליית המתיישבים, למרות הראיות הברורות כי הבית בבעלותם. עם התנהלות שכזאת, אל יתפלאו שופטי בג"ץ והיועץ המשפטי לממשלה כי אמון הציבור בהם מתדרדר לתהומות. הם הרוויחו זאת ביושר".

 

"המטה העולמי להצלת העם והארץ" התייחס אף הוא להחלטת בג"ץ והודיע כי "כל איש כוחות הביטחון שיסרב להשתתף בפינוי בית השלום, יקבל מענק כספי של אלף שקלים על כל לילה שיישב בכלא.

 

 

בהכנת הידיעה השתתף רוני סופר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אורלב. התנתקות מהמורשת
צילום: גיל יוחנן
פגיעה באמון הציבור. ארדן
צילום: יותם פרום
מומלצים