שתף קטע נבחר

פקיסטן: זרים לא יחקרו חשודים בטרור במומבאי

ראש ממשלת פקיסטן הודיע כי לא ייעתר לבקשת בריטניה לחקור את החשודים בפיגועים במומבאי. במקביל, עורכי הדין בהודו מסרבים לייצג את המחבל היחיד ששרד

פקיסטן לא תניח לחוקרים זרים לחקור את החמושים המוסלמים שנעצרו בחשד למעורבות בסדרת הפיגועים במומבאי בחודש שעבר. כך אמר היום (ב') ראש ממשלת פקיסטן, יוסף רזה גילאני. זאת, בתגובה לדבריו של ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, שאמר אתמול במהלך ביקור באיסלמבאד כי ביקש מהודו ומפקיסטן להניח לחוקרים בריטיים לתחקר את העצורים בפשרה.

 

גילאני אמר לחברי הפרלמנט הפקיסטני כי סירב לבקשתו של בראוןף "ראש הממשלה הבריטי, עמו נפגשתי אתמול, שאל אם נוכל להרשות להם לחקור את האנשים האלה. אמרתי שלא נתיר זאת". לדבריו, "זוהי המדינה שלנו ואלה החוקים שלנו שיופעלו. אנחנו נמלא את החוקים שלנו".

 

הודו, הנתמכת על-ידי ארצות הברית, קראה לפקיסטן לחסל את קני המחבלים במדינה לאחר שורת המתקפות, בה נהרגו 179 בני אדם במהלך שלושה ימים עקובים מדם. לטענת הודו, האשם בפיגוע הוא ארגון לשקר-אי-טייבה – קבוצת חמושים פקיסטנית שנוסדה על-מנת להלחם בשלטון ההודי בחבל המריבה קשמיר.

 

פקיסטן מצדה האשימה "גורמים לא-מדיניים" והתחייבה לשתף פעולה עם החקירה המתנהלת בהודו. עם זאת, היא הבהירה שוב ושוב כי כל חשוד שנלכד בפקיסטן יעמוד למשפט בפקיסטן. בנוסף, טענה פקיסטן כי על הודו שכנתה לחלוק ראיות שנמצאו בזירות הפיגועים.

 

עוד אמר גילאני כי פקיסטן היא אומה גרעינית אחראית, שמחויבת למאבק בטרור. "אני מבטיח לעולם שאנחנו לא נתיר לטרור לעשות שימוש באדמת פקיסטן", אמר. "אנחנו מגנים את הטרור באשר הוא".

 

ללא ייצוג

בראון טען כי ביקש גם מראש ממשלת הודו, מנמוהן סינג, להתיר למשטרה הבריטית לראיין את החמוש היחיד ששרד לאחר המתקפה, מוחמד אג'מל קסאב. במקביל דיווח תאגיד השידור הבריטי (BBC) כי כמה עורכי דין הודים סרבו לייצג את קסאב, ואילו אחרים קיבלו איומים לבל יעזו לייצגו.

 

שני עורכי דין כבר דחו פניה ישירה לייצגו, ואילו אחד מגדולי ארגוני עורכי הדין, ובו כאלף חברים, הודיע כי אף אחד מאנשיו לא יפעל למענו. בנוסף, פעילים אנשי ימין הפגינו אתמול מול ביתו של עורך דין שנרמז כי מתעתד לייצג את קסאב.

 

בדיון בהארכת מעצרו של קסאב, לפני פחות משבוע, דניש מוטה, עורך הדין שנשלח לייצגו מטעם ארגון לייעוץ משפטי סירב להגיע. לדבריו, עשה זאת מסיבות מוסריות: "אמרתי שאפילו אם אאבד את הרישיון שלי, אני לא אייצג אותו. אני מרגיש כאילו הוא הרג את בני משפחתי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שוטרים הודים בבית חב"ד
צילום: AP
זרדרי ובראון בפקיסטן
צילום: AFP
מומלצים