שתף קטע נבחר

אירלנד מלאימה את אחד הבנקים הגדולים שלה

אירלנד מזרימה 5.5 מיליארד אירו לשלושת הבנקים הגדולים שלה, ותקבל 75% מזכויות ההצבעה באנגלו-אייריש בנק ו-25% מזכויות ההצבעה בשני בנקים גדולים נוספים

ממשלת אירלנד תזרים 5.5 מיליארד יורו (7.7 מיליארד דולר) לשלושת הבנקים הגדולים במדינה ותלאים את אנגלו-אייריש בנק, כדי להגן על התעשייה הפיננסית מהתמוטטות בעקבות קיפאון האשראי. הממשלה האירית תזרים 1.5 מיליארד אירו לאנגלו אייריש בנק תמורת מניות מועדפות שיעניקו לה 75% מזכויות ההצבעה, נאמר בהודעת הממשלה האירית. שני בנקים אחרים -"אלייד אייריש בנק" ו-"בנק אוף אירלנד" יקבלו 2 מיליארד יורו כל אחד.

 

מנהג הגויים: כיצד מטפלות ממשלות העולם במשבר הפיננסי

"ישראל היא המדינה שמטפלת במשבר הכי פחות"

מישהו זוכר? אירלנד הייתה המודל של ישראל 

 

אירלנד, שהייתה המדינה הראשונה באירופה שביטחה את כל הפיקדונות הבנקאיים, נאלצה להשתמש בכסף ציבורי להצלת הבנקים, אחרי שאלה נכשלו במאמציהם למצוא משקיעים פרטיים. מאז שבוטחו הפיקדונות ב-30 בספטמבר, התרסק המדד הפיננסי ISEF התרסק ב-72%, והונם של הבנקים האירים נשחק בגלל הלוואות רעות שהעניקו לבעלי בתים ולקבלנים.

 

"המהלך אמור להחזיר את הקרקע מתחת לרגליהם של הבנקים ולעזור להם להיכנס טוב לשנה החדשה", אמר סקוט רנקין, אנליסט בחברת דאבי מדבלין.

 

המניות המועדפות של אנגלו אייריש בנק שיעברו לממשלה במסגרת העסקה יניבו דיבידנד קבוע של 10% למשלם המיסים האירי. מניות בנק אוף אינגלנד ואיילד אייריש יחזירו דיבידנד שנתי של 8%, והממשלה תחזיק 25% מזכויות ההצבעה של שני הבנקים בנושאי מפתח, כמו החלפת הבעלות ומבנה ההון.

 

הצעדים שנקטה הממשלה נעשים על רקע פרשת שחיתות בה מעורב שון פיצפטריק, יו"ר אנגלו אייריש בנק, שלא דיווח על הלוואה של 87 מיליון אירו שקיבל מהבנק. בעקבות חשיפת הפרשה התפטרו פיצפטריק ומנכ"ל הבנק, דיוויד דראם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אירלנד: מלאימים בנקים
צילום: שי ליאון
בנימין נתניהו: מה שלום המודל האירי?
צילום: AFP
מומלצים