שתף קטע נבחר

דו"ח: ללא סיוע נוסף - הבנקים בארה"ב יקרסו

בדו"ח שפורסם ב"ניו-יורק טיימס" נקבע שעל הממשל לסגור את הבנקים החלשים ביותר, להזרים יותר הון לבנקים שישרדו ולהיפטר מ"הנכסים הבעיתיים". בדו"ח מצוטטות הערכות הכלכלן נוריאל רוביני, שהפסדי הבנקים יגיעו ל-3.6 טריליון דולר

חלקם של הבנקים הגדולים בארה"ב יהיו זקוקים לסיוע כלכלי נוסף כדי לא לקרוס – כך מדווח הבוקר (ו') ה"ניו-יורק טיימס". העיתון מצטט דוח שנערך על-ידי כלכלנים בו נטען כי להפסדי העתק עליהם דיווחו לאחרונה חלק מהשחקנים הגדולים בתעשיית הבנקאות של ארה"ב, השפעה שלילית על שווי הנכסים שבידיהם. 

 

כמו כן מצוטטים בדוח דבריו של הכלכלן נוריאל רוביני אשר טען לאחרונה כי "מערכת הבנקאות בארה"ב נמצאת למעשה במצב של פשיטת רגל". להערכתו יגיעו סך ההפסדים של הבנקים מהלוואות, כמו גם מהירידה בשווי השוק של הנכסים, ל-3.6 טריליון דולר, זאת בשהוואה לשני טריליון דולר בהערכות קודמות.  

 

דחיית מציאת פתרון - תעלה יותר

לדברי אדם פוזן, עמית מחקר ב-Institute for International Economics, על הממשלה לשחק תפקיד מרכזי יותר בסיוע למערכת הבנקאית. "דחיית מציאת פתרון לבעיה תביא, בטווח הארוך, להוצאות גדולות יותר במסגרת ניסיונות הטיפול בה" אמר פוזן, "נכון להיום עולות התחייבויות הבנקים בהרבה על היקף נכסיהם. הם פושטי רגל".  

 

עם זאת מציין הדוח, אשר נמנע מלנקוב פרטנית בשמות הבנקים העשויים לקרוס, כי מוסדות פיננסים העומדים בפני סכנת קריסה עשויים להתאושש כלכלית לכשתתרחש מגמת שיפור בכלכלה האמריקנית כולה.  

 

בשבוע האחרון הציג שר האוצר האמריקני, טים גייתנר, תוכנית במסגרתה יסיר הממשל ממאזני הבנקים "נכסים בעיתיים" בשוי העשוי להגיע לטריליון דולר, ואף יקצה טרליון דולר נוספים במטרה להפשיר את שוק האשראי. אולם הדוח קובע כי על הממשל לא להסתפק בכך אלא להתערב ישירות, לסגור את הבנקים החלשים ביותר, להזרים יותר הון לבנקים שישרדו ולהיפטר מ"הנכסים הבעיתיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר האוצר האמריקני, טים גייתנר
צילום: AP
מומלצים