שתף קטע נבחר

בריטניה: מפלגת הלייבור מתרסקת בסקרים

מפלגת השלטון זכתה לאחוזי תמיכה מביכים בקרב הציבור, ומוקמה רק במקום השלישי אחרי המפלגה השמרנית ו"מפלגת העצמאות של בריטניה". 35 אחוז מהנשאלים הודו כי בחירה בלייבור הייתה טעות

ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, סובל מאחוזי אהדה נמוכים במיוחד בקרב הציבור במדינה - ונראה כי הדבר משפיע באופן ישיר גם על מצבה העגום של מפלגת הלייבור שבראשותו: מסקר חדש שנערך בבריטניה עולה כי המפלגה סובלת משפל חסר תקדים בתמיכה הציבורית, והידרדרה עד למקום השלישי.

 

מהסקר, שערך העיתון הבריטי "טיימס", עולה כי ציבור המצביעים בחר למקם את הלייבור, עם 16 אחוזי תמיכה, אחרי מפלגת השמרנים, המובילה במקום הראשון.

במקום השני התייצבה במפתיע "מפלגת העצמאות של בריטניה", המתנגדת לקשרים עם הגוש האירופי, שזכתה ל-19 אחוזי תמיכה.

 

בנוסף, הודו 35 אחוזים מהנשאלים כי הצבעתם עבור הלייבור בבחירות האחרונות לפרלמנט הייתה טעות. על פי ההערכות,  בבחירות הבאות הצפויות בשנה הבאה, תגרוף המפלגה השמרנית 41 אחוזים מהקולות, בעוד מפלגת השלטון הנוכחית תצנח לשפל של 21 אחוזים בלבד.

 

הירידה ברמת האהדה הציבורית למפלגת השלטון פורסמה ימים ספורים לפני הבחירות לפרלמנט האירופי, ובעיצומה של הסערה שפרצה במדינה לאחר חשיפת פרטים על האופן שבו ניצלו נבחרי הציבור בבריטניה את סמכותם וגבו החזרי הוצאות מקופת המדינה בצורה מושחתת, לא כשרה ולעתים גובלת בפלילים.

 

בפרשה היו מעורבים חברי פרלמנט מכל המפלגות והפלגים הפוליטיים, בכלל זה מפלגת הלייבור של בראון.

חלקם של חברי הפרלמנט המעורבים בפרשה אולצו להודיע כי לא יתמודדו מחדש בבחירות - ופרשנים פוליטיים מעריכים כי מאות מהם יפרשו לאחר הבחירות הבאות.

 

עם זאת, בראון לא נענה לדרישה לפעול לקיום בחירות כלליות באופן מיידי, כדי לאפשר לציבור להדיח בעצמו את המחוקקים שסרחו. זאת, מאחר שהיתרון שבו מחזיקה מפלגת השמרנים על הלייבור הוא גדול, וכך ייאבד את השלטון. הבחירות הבאות צפויות להיערך לפני חודש יוני הבא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לקראת מפלה בבחירות. בראון
צילום: רויטרס
מומלצים