שתף קטע נבחר

כתב בביירות: חיזבאללה קיבל את ההפסד בשקט

עיתונאי זר השוהה בביירות סיפר כי גם הכתבים הזרים, שהעריכו שחיזבאללה ינצח, הופתעו מהתוצאות. לדבריו, מפתיעה היתה גם תגובתם המאופקת של תומכי חיזבאללה, שקיבלו בשקט את ההפסד - כנראה בהוראת מנהיגיהם

"תוצאות הבחירות היו הפתעה גדולה עבור שני המחנות בלבנון" - כך סיפר ל-ynet עיתונאי זר הנמצא בביירות. לדבריו, "כשהתוצאות הלכו והתבררו, אמש סמוך לחצות, רחובות הבירה היו ריקים מחשש לעימותים, וברקע נשמעו יריות באוויר מכמה שכונות".

 

הבחירות בלבנון - עדכונים אחרונים ב-ynet:

 

העיתונאי, שביקש שלא לפרסם את שמו, סיפר על האווירה בלבנון ביום הבחירות - ועל האופן שבו השתנתה עם היוודע התוצאות. "נסעתי אתמול לבקעת הלבנון, וביקרתי בכפר רשיא - שם יש קהילה דרוזית התומכת בראשי המחנה האנטי-סורי, ווליד ג'ונבלאט. משיחה עימם התרשמתי שהם עצובים; הם סיפרו שהם מעריכים שמחנה חיזבאללה ינצח בבחירות - ואני חשבתי לעצמי שהסקרים כנראה צודקים. ביקרתי בערים השיעיות הראשיות בדרום לבנון - בבינת ג'ביל, נבטיה, תבנין וצור. לא חשתי מתיחות כי אם שמחה אמיתית. תומכי מחנה חיזבאללה נופפו בדגלים והבחירות הורגשו באוויר. דווקא כששבתי לביירות הרגשתי תכונה מסוימת".

 

עם זאת, לדברי העיתונאי, האווירה בבירה השתנתה לעת ערב. "תומכי חיזבאללה השתתקו, ואילו אנשי מחנה ה-14 במרס, המחנה האנטי-סורי, יצאו לרחובות על דגליהם. זו היתה הפתעה בשביל כולם. אפילו בשבילנו, העיתונאים, שכתבנו שחיזבאללה צפוי לנצח - כפי שנבאו הסקרים".


תומכי חיזבאללה חוגגים - עוד לפני היוודע ההפסד (צילום: AFP)

 

לדברי העיתונאי, הרוב השיעי במדינה שמר על השקט. "לפי מה שאני שומע הבוקר, השיעים מביעים תסכול ואכזבה מתוצאות הבחירות, אולם אין זעם או רצון לרדת לרחוב ולהביע מחאה. נראה שהם נהגו בהתאם לרצון מנהיגיהם, שקיבלו את תוצאות הבחירות".

 

העיתונאי ציין כי הופתע שחיזבאללה ומפלגתו של מישל עון מיהרו להכיר בהפסד. "גם העובדה שלא נרשמו עימותים הפתיעה - והעידה כי תומכיהם השלימו עם ההפסד אך ידעו כי יהיו חלק מממשלת אחדות. צריך לזכור שבלבנון איש אינו יכול לשלוט לבד אלא כחלק מקואליציה וכך יהיה - בקרוב יחל המו"מ על הקמת ממשלת אחדות", הסביר.

 

שני הצדדים מאשימים בשוחד

באשר להאשמות חיזבאללה כי המחנה האנטי-סורי ניצח בזכות מתן שוחד בחירות וזיופים - טוען העיתונאי כי האשמות מסוג זה הושמעו על ידי שני הצדדים. "צריך לזכור ששני המחנות השקיעו סכומים עצומים בקמפיין הבחירות הזה, וחלק מהכסף הגיע גם מצד גורמים חיצוניים ובהם סעודיה, איראן וסוריה. על פי ההערכות, במסע הבחירות הושקע סכום אסטרונומי של 360 מיליון דולרים - סכום שיא בתולדות לבנון".

 

לדבריו, למרות צערם של תומכי המחנה שהפסיד, "כל הלבנונים שמחים מתצוגת הדמוקרטיה שראו אתמול. שיעור הצבעה של 54 אחוזים הוא שיעור גדול מאד יחסית ללבנון. אנשים מרוצים וגאים שהכל עבד".

 

ומה הלאה? "אנו נכנסים לתקופה של משא ומתן בין שני המחנות על הקמת ממשלת אחדות, ואני סבור שעל השולחן יועלו דרישות רציניות. השאלה מה יסכימו אנשי מחנה ה-14 במרס' לתת, והאם יסכים מחנה חיזבאללה לקבל זאת. על פי הצהרותיו, המחנה האנטי-סורי לא שש לתת לחיזבאללה זכות וטו על החלטות הממשלה, כפי שהיה בממשלה היוצאת. למרות שבלבנון קשה לנבא את ההתפתחויות, אני מעריך שלא נחוש במתיחות בקרוב - אלא אם כן המשא ומתן ייכשל".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיקה למנצח. סעד חרירי ותומכת, הלילה
צילום: רויטרס
חולצים בקבוקי שמפנייה. תומכת המחנה האנטי-סורי
צילום: AFP
מומלצים