שתף קטע נבחר

אגריום הורידה את מחירי האשלג בארה"ב

חם במגזר האשלג: מלאי האשלג בצפון אמריקה חצה את רף 3.5 מיליון טונות. כלל פיננסים: "ירידת המחירים של אגריום מבשרת על שבירת רמת המחירים הנוקשה של השחקנים הקטנים". Vale הודיעה כי לא תרכוש את מוזיאק, וסינופרט הסינית פרסמה אזהרת רווח

סוף השבוע האחרון היה לוהט בתחום האשלג, כאשר החדשות לא הפסיקו לזרום למשקיעים.

 

לפי דיווח של חברת המידע גרין מרקטס, הפחיתה אגריום את מחיר האשלג בארה"ב ל-564 דולר לטונה. לפי הדיווח, אגריום הודתה שהורידה מחירים, אך לא ציינה בכמה. אבירן רביבו מכלל פיננסים טוען כי חשיבות המהלך היא שיוכה של אגריום לתאגיד שיווק האשלג הקנדי, קנפוטקס ובכך שוברת את רמת המחירים הנוקשה של התאגיד.  

 

 

"מעניין לראות שוב כי דווקא השחקנים הקטנים בשוק קובעים את מגמות המחירים בעוד שחקן מרכזי כמו פוטאש עומד מהצד ועלול למצוא עצמו נגרר אחרי מגמת המחירים בשווקים", אומר רביבו.  

 

בתוך כך, Vale הכחישה באופן רשמי את השמועות על רכישת מוזאיק תמורת 25 מיליארד דולר. סינופרט, חברת הדשנים הסינית שיחררה אזהרת רווח לרבעון השני בשל מחיקת מלאי האשלג המוחזק על ידה. בכלל פיננסים טוענים כי קשה לדעת מה מחיר האשלג בסין מכיוון שלטענת החברה הוא 420 - 440 דולר לטונה, אך יכול להיות שגם מתחת לכך. כך או כך בכלל טוענים כי מהדיווחים עולה שמלאי האשלג הסיני עדיין לא תם.

 

בנוסף, מלאי האשלג בצפון אמריקה טיפס גם בחודש יוני וחצה את רמת 3.5 מיליון טונות."הנקודה החשובה ביותר מבחינתנו היא ההבחנה הברורה הנוצרת בשוק בין המגמות באשלג ובשאר הדשנים" אומרים בכלל.

 

"מלאי דשני הפוספט דווקא רשם ירידה מהותית בחודש האחרון וגם בשוק החנקן ניתן לזהות חזרה של ביקושים לשוק. הלקוחות הגיבו בחיוב להורדות המחיר שם וחזרו לרכוש דשנים בהיקפים יפים ביוני. לגבי האשלג, העניין פשוט. המחיר הנוכחי פשוט מרחיק ממנו את הלקוחות. גם דוחות יארה שהתפרסמו בסוף השבוע חושפים מגמה דומה. החקלאים בוחרים לרכוש דשני פוספט וחנקן על פני אשלג ו-NPK ובכך מקשים על הקטנת מלאי האשלג בעולם", מסכמים שם.  

 

רביבו חותם את סקירתו בכך ש"שוק האשלג עדיין במצב סבוך. החזרה לביקושים יציבים עדיין נראית רחוקה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים