שתף קטע נבחר

בצורת באתיופיה: "מיליונים עלולים לגווע ברעב"

השבועון הבריטי "אינדיפנדנט און סאנדיי" הזהיר בכותרתו הראשית כי ארגוני סיוע בינלאומיים חוששים כי שיעור הרעב והמוות עלול להיות גבוה כמו משבר הרעב שזיעזע את העולם לפני 24 שנים. ראש ממשלת אתיופיה הרגיע: אין סכנה לרעב

מיליוני בני אדם באתיופיה עלולים לסבול בחורף הקרוב מרעב בשל הבצורת הקשה - כך דיווח היום (א') השבועון הבריטי "אינדיפנדנט און סאנדיי". לפי הדיווח, ארגוני סיוע בינלאומיים חוששים כי רמות הרעב והמוות שזיעזעו את העולם לפני 24 שנים צפויים לחזור בקרוב לקרן אפריקה. עם זאת, נטען כי הממשלה האתיופית לא ממהרת להכיר במשבר.

 

מיליוני אתיופים עניים צפויים לסבול בחורף הקרוב מתת-תזונה ואף רעב במסגרת מה שהעיתון תיאר כ"משבר המזון הקשה ביותר שהיה במדינה מזה עשורים". על-פי הערכות, מספר האתיופים הזקוקים לסיוע מזון עלה בעקביות השנה מ-4.9 מיליון בינואר, ל-5.3 מיליון במאי ו-6.2 מיליון ביוני. עוד 7.5 מיליון זוכים בסיוע בתמורה לעבודות בפרויקטים קהילתיים במסגרת תוכנית סיוע ממשלתית - ובכך עולה מספרם של סך כל הנזקקים למזון ל-13.7 מיליון.

 

המדינות התורמות סיפקו בשנה שעברה סיוע ל-12 מיליון אתיופים, שיותר ממחציתו הועבר דרך תוכנית המזון העולמית של האו"ם (WFP). ואולם השנה הספיק הסיוע לכשמונה חודשים בלבד, ועל רקע המשבר המקומי בחקלאות, סוכנויות הסיוע נערכות לגרוע מכל. "אנו מודאגים ביותר", אמר הווארד טיילור, העומד בראש המחלקה לפיתוח בינלאומי באתיופיה. "זהו בדיוק הזמן שבו אסור לנו להפנות עורף לאנשים שזקוקים לעזרה".

 

"מחסורים קריטיים במים" דווחו בכמה אזורים על-ידי משרד האו"ם לתיאום עניינים הומניטריים. ברקע דווח על מחלות שקשורות בצריכת מים, כגון שלשולים קשים, שנובעים

 מכך שבני כפרים נאלצים לשתות מים מקורות לא הולמים. בסומלי, האזור שנפגע הכי קשה מהמשבר ואשר בו חיים כשליש מהנזקקים לסיוע מזון, גרם המשבר גם ללחימה בעצימות נמוכה, ומותם של פעוטות עלה ליותר מ-2 לכל 10,000 ביום לפי סקר אזורי. משמעות הדבר שלכל תינוק שנולד באזור יש סיכוי של שני-שלישים בלבד שישרוד עד יום הולדתו החמישי.

 

לפי הדיווח, בעוד שאין הגדרה ברורה לרעב, סף מקובל למדידה הוא ארבעה מקרי מוות ביום של פעוטות לכל 10,000. הכרזה על רעב היא החלטה פוליטית, הבהיר כתב העיתון, ובעוד שהיא יכולה לעודד תרומות לתוכניות הסיוע, היא נתפשת גם ככישלון פוליטי. ראש ממשלת אתיופיה, מלס זנוואי, בחר לפי שעה להתעלם מהסימנים, ומוקדם יותר החודש אמר שאין כל סכנה לרעב השנה. שגריר אתיופיה בלונדון, ברהנו קבדה, הרגיע אף הוא בסוף השבוע: "אנו מטפלים בבעיה. המזון בדרך". בארגוני הסיוע מודאגים מאוד מהיבול החקלאי וקראו לפעול כבר עכשיו, ולא כאשר יאזל האוכל בנובמבר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קורבנות תת-תזונה באתיופיה. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים