שתף קטע נבחר

עובדי אקרשטיין בירוחם הכריזו על סכסוך עבודה

פרסום ראשון: ועד העובדים שקם לאחרונה במפעל השיש במסגרת "כוח לעובדים" טוען כי ההנהלה הרעה את זכויות העובדים. הוועד, שההנהלה אינה מכירה בו, עתר בשבוע שעבר לבית הדין וביקש לכפות מו"מ. ההנהלה: הוועד אינו חוקי

עובדי מפעל התשתיות וציוד הבנייה אקרשטיין בירוחם הכריזו הבוקר (א') על סכסוך עבודה. זאת, בטענה שהנהלת המפעל הרעה את זכויות העובדים ומאחר וההנהלה מסרבת להכיר בוועד ולפתוח עמו במשא ומתן. משמעות ההחלטה היא  שהעובדים יוכלו לפתוח בעוד כשבועיים בעיצומים במפעל ואף להשבית אותו - והעובדים אכן מתכוונים לפתוח בשביתה בעוד שבועיים, אם ההנהלה תמשיך בסירובה לנהל אתם משא ומתן.

 

 

65 מ-105 עובדי המפעל המייצרים את המרצפות והאריחים של אקרשטיין לשיווק באזור הדרום, התארגנו לאחרונה ב"כוח לעובדים" לאחר עשרות שנים שבהם לא היה במפעל שום ועד עובדים. עובדים במפעל טוענים כי הנהלת המפעל הרעה בחודשים האחרונים את תנאי עבודתם, ביטלה לחלק מהם את הוותק שצברו והחזירה עובדים ותיקים להשתכר שכר מינימום בלבד - כלומר, ביצעה, לכאורה, הרעת בתנאי עבודתם. "כוח לעובדים" והוועד שקם במפעל דורשים שהנהלת המפעל תנהל אתם משא ומתן ותחתום עמם על הסכם עבודה קיבוצי. אך ההנהלה, כמו גופים שונים אחרים שנתקלים בהתארגנויות של "כוח לעובדים", אינה מכירה בהתארגנות ואינה מוכנה לנהל אתה מו"מ.

 

ועד העובדים עתר ביום רביעי שעבר לבית הדין לעבודה בבאר שבע בבקשה להורות להנהלת אקרשטיין לנהל משא ומתן קיבוצי עם ארגון כוח לעובדים כארגון יציג, ביחס לעובדי המפעל. בעתירה נטען כי העובדים במפעל חתומים על חוזה בו קיים סעיף לא חוקי לפיו אסור להם להתארגן, ולמרות זאת - מנוכה משכרם דמי חבר להסתדרות. העובדים שלחו להסתדרות לאחרונה מכתבים לביטול חברותם ובמקביל שלחו למעסיקם הודעה על התארגנותם במסגרת ארגון "כוח לעובדים" ובקשה לפתוח בהידברות ומשא ומתן.

 

הנהלת המפעל הודיעה לוועד כי היא אינה מוכנה לנהל עמו מו"מ בטענה שהמשא ומתן צריך להתנהל מול עובדי שלושת מפעלי אקרשטיין - בירוחם, בראש פינה ובאשדוד. בעתירת הוועד נכתב כי "טענת ההנהלה היא בלתי מתקבלת על הדעת ומשמעות קבלתה היא למעשה שלילת זכות ההתאגדות", וכי "ההנהלה מפעילה לחצים בוטים וחמורים על עובדי המפעל על-מנת להפחידם מהמשך המהלך או לפתותם לפרוש ממנו".

 

אקרשטיין: התארגנות העובדים אינה חוקית

מאקרשטיין נמסר בתגובה: "חברת אקרשטיין מכבדת את זכות ההתארגנות של העובדים. יחד עם זאת, במקרה זה, אין המדובר בהתארגנות התואמת את דרישות החוק, שכן בעוד שבחברה מועסקים למעלה מ- 400 עובדים, הרי שההתאגדות הנטענת מתייחסת לכ- 60 עובדים בלבד ממפעל ירוחם, המהווה רק אחד משלושת אתרי הייצור של קבוצת אקרשטיין ולא הגדול שבהם, ועל כן אינה עומדת בדרישה המינימאלית הקבועה בחוק, לפיה לפחות שליש מכלל עובדי החברה צריכים להיות חברים בארגון יציג לפי החוק.

החברה מצרה על כך, כי קיימים גורמים המוסרים מידע מטעה ושגוי, כדי לעשות שימוש מניפולטיבי בעובדים מסורים ונאמנים".

 

"חברת אקרשטיין הוכיחה לאורך עשרות שנים שהיא קשובה לצרכי העובדים, ומקיימת דיאלוג פתוח המושתת על קשב, כבוד הדדי ועל קשר אישי עם כל אחד מעובדי החברה ובני משפחתו. חשוב לציין שאקרשטיין הינה חברה בהתאחדות התעשיינים וכפופה להסכם הקיבוצי הכללי הרלוונטי, לרבות צווי הרחבה. אקרשטיין דואגת לתגמל את עובדיה מעבר למקובל בתעשיות הישנות ומתקרבת יותר למודלים של חברות היי-טק. באקרשטיין התקיימו מערכות יחסים יוצאות דופן בין ההנהלות לעובדים, ומדיניות הדלת הפתוחה להנהלת החברה, כולל לגיורא אקרשטיין הבעלים, יושמה במהלך כל השנים. הדלת נשארה ותישאר פתוחה תמיד לכל עובד ועובדת".

 

"אקרשטיין דואגת לתגמל היטב את עובדיה מזה שנים. בין יתר ההטבות: קרנות פנסיה מהיום הראשון לעבודה, קרנות השתלמות, אירועים שנתיים במימון החברה (לרבות בני המשפחה), ארוחות חמות (צהריים וערב), תשלום לביגוד פעמיים בשנה, תלושים ומתנות לחגים, השתלמויות מקצועיות, ביטוח רפואי על חשבון החברה ועוד. הטענה בדבר ביטול חד צדדי של רכיבי שכר, כמו גם יתר הטענות שהועלו במסגרת סכסוך העבודה, אינן נכונות כלל ועיקר, והן מהוות הטעייה של ממש".

 

"רק לדוגמה ראוי לציין, כי קבוצת אקרשטיין נאלצה בשנה האחרונה להתמודד עם המשבר הכלכלי אשר הכה בכל ענף מוצרי הבטון ובכלל זאת גם במפעלי אקרשטיין בפריפריה. אך למרות הירידה הגדולה בהזמנות ובהיקפי הייצור, החליטה כהחלטה אסטרטגית שלא לפטר עובדים!! וזאת בשונה ממקומות עבודה רבים אחרים ומתוך טובתם של העובדים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים