שתף קטע נבחר

אנשי נתניהו על המפה: ברק אישר את ההתנחלויות

שר הביטחון הצביע כמו יתר שרי העבודה נגד אישור מפת העדיפויות, שבה ניתנו הטבות בין השאר להתנחלויות מבודדות רבות. גורמים בלשכת נתניהו הביעו פליאה על כך: "משרדו הוא שאישר את כלילת 90 ההתנחלויות". לשכת ברק: "הוא מתנגד לחלק מההתנחלויות, וביקש לדלל את הרשימה"

אחרי ששרי העבודה התייצבו כאחד נגד מפת העדיפויות, בסביבת נתניהו מרימים גבה: גורמים בלשכת ראש הממשלה טענו הערב (יום א') כי דווקא משרדו של שר הביטחון, אהוד ברק, הוא שאישר את כלילת 90 ההתנחלויות המבודדות במפת העדיפות הלאומית, אף שהצביע היום נגדן בישיבת הממשלה. בלשכת שר הביטחון השיבו כי ברק "מתנגד לכלילת חלק מההתנחלויות המבודדות, וביקש מלכתחילה לדלל את הרשימה".

 

 

21 שרים הצביעו בצהריים בישיבת הממשלה בעד מפת העדיפות הלאומית כפי שהוצגה, וחמשת שרי העבודה הצביעו נגדה. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נכנע ללחציה של ש"ס, וצירף לרשימה את יישוביהם של מפוני גוש קטיף באזור לכיש. בין ההתנחלויות המבודדות הרבות שייכללו בה - גם היישוב היהודי בחברון.

 

לדברי הגורמים בלשכת נתניהו, את רשימת 90 ההתנחלויות המבודדות ביהודה ושומרון אישרו במשרד הביטחון בראשותו של ברק. הם אמרו כי את רשימת היישובים שנשקף להם איום ביטחוני הכין צה"ל עם מערכת הביטחון. "בנסיבות האלה מוזר לחלוטין שברק הצביע היום עם שרי מפלגת העבודה נגד מפת העדיפות הלאומית, בין היתר בתואנה שהכסף לא צריך להיות מופנה להתנחלויות האלה", אמרו בלשכת נתניהו.

 

בלשכתו של ברק, לעומת זאת, הסבירו את השתלשלות העניינים מעט אחרת. "רשימת ההתנחלויות הוכנה על-ידי צה"ל כרשימת יישובים שמאוימים ביטחונית. אכן היה ברור שמדובר ברשימה המוצגת לקראת הדיון במפת העדיפות הלאומית", הודו שם, "אבל ברק ביקש כבר בשבוע שעבר לדלל את הרשימה, ובוודאי שלא לכלול בה יישובים שמהם יוצאת הסתה ושפועלים נגד החלטות הממשלה".

 

אחרי המפה: נערכים לביקורת מהעולם

כך או כך, למרות התנגדות שר הביטחון וארבעת שריה האחרים של מפלגת העבודה, יקבלו אותם יישובים מבודדים הטבות במסגרת המפה שאושרה היום בממשלה. עם זאת, ההטבות הללו לא יכללו בנייה, ומהפה יוצאו כמה יישובים שלא קיבלו עדיין את האישורים הממשלתיים הדרושים או שהם מוגדרים מאחזים בלתי-חוקיים.

 

בתוך כך נערכים בירושלים לביקורת בינלאומית על אישור מפת העדיפויות, לאור התמריצים הממשלתיים שלהם יזכו התנחלויות. הביקורת הזו צפויה בעיקר על רקע העובדה שההטבות ליישובים האלה אמורות להמשיך להינתן גם בתום הקפאת הבנייה בהתנחלויות, שעליה החליט הקבינט לביטחון לאומי לפני כשבועיים וחצי.

 

עוד בטרם תישמע ביקורת שכזו מצד גורמים זרים, מיהרו היום גורמים בשמאל הישראלי להטיח האשמות בממשלה, החל מהמורדים במפלגת העבודה וכלה באנשי "שלום עכשיו". חברת הכנסת יולי תמיר מהעבודה אמרה למשל כי "מדובר בהחלטה בלתי מובנת לחלוטין, המיטיבה עם יישובים שיפונו בכל מקרה של הסדר עתידי".

 

תמיר, הנמנית עם "ארבעת המורדים" של המפלגה, ניצלה את ההזדמנות להצליף בחבריה שנכנסו לממשלה: "לא ברור מה מפלגת העבודה עושה בממשלה שמקבלת החלטה שכזאת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בנימין נתניהו. "הצבעת ברק מוזרה"
צילום: רויטרס
שר הביטחון. "לא לכלול יישובים שיש בהם הסתה"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים