שתף קטע נבחר

לשכות המסחר: הנהגת מס הכנסה שלילי - טעות

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר: "החלטת הממשלה להנהיג בישראל מס הכנסה שלילי ללא קשר לתוכנית ויסקונסין – בכייה לדורות. במקום לעודד את תרבות העבודה, מקבעים את שיטת הקצבאות והופכים ציבור עובדים לציבור של נתמכי סעד"

"על אף המיתוג היפה של מס ההכנסה השלילי, הוא אינו יותר מאשר מתן קצבאות סעד לאנשים עובדים שהכנסתם נמוכה. במקום לעודד את תרבות העבודה, מקבעים את שיטת הקצבאות והופכים ציבור עובדים לציבור של נתמכי סעד"; כך אמר הבוקר (ב') נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, בתגובה להחלטת הממשלה מאתמול.

 

לדבריו, החלטת הממשלה לדחות את הצעת החוק להעלאת שכר המינימום ולהרחיב את מס ההכנסה השלילי תהיה בכייה לדורות, והיא מצביעה על קוצר ראות ותלישות ערכית של הממשלה.

 

לין סבור כי בקרב העובדים בשכבות השכר הנמוכות יוצרים מוטיבציה הפוכה להשתכר עד לאותה נקודה שבה הם מקבלים את מקסימום מס ההכנסה השלילי, במקום לתת להם מוטיבציה לעבוד ולהשתכר ללא מגבלה או תקרה.

 

"גם עצם הדיון הכללי בהעלאת שכר המינימום מוטעה. יש לעשות הפרדה ברורה בין המגזר הציבורי למגזר העסקי", אמר לין. "במגזר הציבורי אפשר להעלות את שכר המינימום מיד ללא צורך בתוספת תקציבית. במקום להעלות את השכר בשיעור שווה לכל עובדי המגזר הציבורי, אפשר להעלות בשיעור גבוה יותר את שכרם של מקבלי ההכנסה הנמוכה ואילו שכרם של אלה המקבלים שכר גבוהה יעלה בשיעור נמוך יותר. בלאו הכי המדינה עומדת להוציא 1.5 מיליארד שקל על כל תוספת של אחוז שכר במגזר הציבורי. לעומת זאת, במגזר העסקי העלאת שכר המינימום חייבת להיעשות בצורה מדורגת, תוך התחשבות ביכולת הענפית של המגזר העסקי".

 

"בהחלטה אתמול, שר האוצר גם כבל את ידיו בכל הקשור לחופש חלוקת התקציב. כל אותם שרים שהצביעו נגד העלאת שכר המינימום יטענו כנגדו בעתיד כי לא תהיה עוד סיבה לבצע קיצוצי תקציב במשרדים, שכן נאמר להם שהעלאת שכר המינימום תחייב קיצוצים במשרדם", אמר לין.

 

עוד הוסיף נשיא איגוד לשכות המסחר כי "כנראה שבכל זאת לא למדנו מניסיון העבר ואין אנו מבינים שכשמחדירים תרבות שלמה של מתן קצבאות, היא הופכת להיות נכס צאן ברזל בחיינו החברתיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר
צילום: מיכה קירשנר
מומלצים