שתף קטע נבחר

ספרד שוקלת להטיל איסור על לבישת בורקה

האיסור על לבישת הכיסוי המוסלמי מתפשט ברחבי אירופה. מפלגת האופוזיציה הגדולה בספרד שואבת השראה מצרפת ומבלגיה, וייתכן שתזכה לתמיכת הממשלה

ספרד תגרש את הבורקה? מפלגת האופוזיציה הגדולה בספרד הודיעה היום (א') על כוונתה לקיים דיון ציבורי בנושא הטלת איסור על לבישת בורקה במקומות ציבוריים. השמרנים במדריד מבקשים ללכת בעקבות צרפת שאישרה חוק דומה, וכנראה שייזכו לתמיכת הקואליציה.

 

המפלגה הפופולרית הגישה בקשה לבית התחתון של הפרלמנט כדי לקיים דיון בחוק הבורקה ביום שלישי או רביעי. אם ההצעה אכן תגיע להצבעה במליאת הפרלמנט, היא עשויה לעבור ברוב קולות. שר המשפטים, פרנסיסקו קאמנו, אמר שהממשלה תומכת באיסור על לבישת בורקה במבני ציבור והצדיק את עמדת הממשלה באומרו שהכיסוי המוסלמי פוגע בנשים ו"לא הולם את כבוד האדם".

 

לפי אומדני ספרד, כמיליון מוסלמים מתגוררים במדינה שבה 47 מיליון תושבים. מדובר במיעוט קטן מאוד, אולם ישנם ריכוזי אוכלוסייה גדולים של הקהילה המוסלמית בעיקר בצפון-מזרח קטלוניה ובדרום אנדלוסיה. עם זאת, מספר הנשים העוטות בורקות הוא זניח מאוד. ברצלונה, העיר השנייה בגודלה במדינה, כבר החליטה על איסור בורקה במבני ציבור. בכך היא הצטרפה לקומץ ערים אחרות בקטלוניה שהחילו תקנות דומות.

 

באפריל היתה בלגיה למדינה האירופית הראשונה שאסרה על הבורקה. חודשיים לאחר מכן הצטרפה אליה צרפת שהטילה איסור על לבוש המכסה את הפנים

ואת הגוף בציבור. אחרי שייכנס לתוקף בשנה הבאה, העוברים על החוק צפויים לקבל קנס בסך 150 אירו או לעבור השתלמות בעקרונות האזרחות של הרפובליקה הצרפתית.  

 

הסוגיה הפכה לדיון ציבורי ברחבי אירופה, ובעיקר שבהן יש אוכלוסייה מוסלמית גדולה, כמו בריטניה והולנד. סקר שפורסם בשבוע שעבר בלונדון גילה ש-67 אחוזים מאזרחי המדינה תומכים באישור חוק בורקה. אולם השר הבריטי לענייני הגירה, דמיאן גרין, הביע התנגדות נחרצת. "זה לא בריטי. אנחנו חברה סובלנית ששומרת על כבוד הדדי". אמר בראיון לעיתון "סאנדיי טלגרף".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דואגים לכבוד האדם (ארכיון)
צילום: AP
מומלצים