שתף קטע נבחר

מחלבת משק צוריאל השיקה חמאת עיזים

שוק החמאה בישראל הסתכם ב-2009 ב-166 מיליון שקל ב-2009 וזוהי חמאת העיזים הראשונה תוצרת הארץ שתשווק בכל רשתות השיווק ותתחרה בחמאות מחלב פרה

מחלבת משק צוריאל משיקה חמאת עזים בטעם עדין. המחלבה הגלילית, המתמחה במוצרי עזים, משווקת את החמאה באריזה של 100 גרם, וניתן למצוא אותה ברשתות השיווק, בחנויות לממכר מזון ובמכולות ברחבי הארץ, ב-5.90 שקל לאריזה.

 

החמאה, שצבעה לבן בהיר, מיועדת לבישול טיגון ואפייה, ויכולה להתאים למי שמחבב טעם של חלב עיזים ולמי שרגיש לחלב פרה. במשק צוריאל מוסרים כי חמאת העיזים מיועדת לצרכני החמאה שמעוניינים לגוון בטעמים. מחלבה נוספת שמתמחה במוצרים מחלב צאן היא גד, ומוצרי עיזים אפשר גם למצוא במחלבות של תנובה ושטראוס, ובמחלבות קטנות כמו קורנמל, נאות סמדר, מחלבת ערבה, יעקבס, הנוקד. אבל זו הפעם הראשונה שחמאת עיזים תוצרת הארץ תושק בהפצה נרחבת, לצד חמאה מחלב פרה.

 

כיוון שלחלב עיזים טעם מובחן מאוד, במשק צוריאל הקפידו כנראה על טעם עיזים עדין, ואין שם ציפיה להשתלט על שוק החמאות, אלא לנגוס בו נתח, לנוכח העובדה ששוק מוצרי העיזים בישראל רק הולך ותופח. מכר שוק החמאה בארץ ב-2009, הסתכם ב-166 מיליון שקל. נכון למחצית הראשונה של 2010, תנובה מהווה 72% משוק החמאה ואחריה לורפק, עם 15% נתח שוק.

 

משק צוריאל נוסד בגליל לפני למעלה מ-20 שנה ובמשך שנים התמחה במוצרי חלב מחלב עיזים, כבשים, בקר וגם מחלב סויה. לפני שלוש שנים נרכש על ידי החברה המרכזית למשקאות, שמחזיקה בבעלותה גם את מחלבת טרה.

 

רויטל רודריג, מנהלת תחום שיווק משק צוריאל: "השקת חמאת העיזים מהווה חלק ממהלך כולל של מחלבת משק צוריאל. אנו שמים דגש מיוחד על עולם העיזים ופועלים כל הזמן על מנת לחדש ולהביא עוד ועוד מוצרי עיזים לשוק הרחב, בכל נקודות המכירה. באופן זה, כל צרכן המעוניין בכך, יוכל, בקלות רבה, לצרוך יותר ויותר מוצרי חלב עיזים, שהם טעימים ובריאים יותר.

 

"הפעילות הרבה אותה ביצענו בשנת 2009 ובמסגרתה גם מהלך המיתוג מחדש, הובילה לגידולים משמעותיים ביותר בשוק העיזים בישראל, ביחס לשנת 2008. בעקבות כך, שוק העיזים בכללותו גדל ב-14% במונחים כספיים; נתח השוק של משק צוריאל עלה ב-17%; וסגמנט חלב העיזים לשתייה הכפיל עצמו במונחים כמותיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
בטעם עדין. חמאת עיזים
צילום: אבי כהן
מומלצים