שתף קטע נבחר

אח גדול: מצלמות בבתי הספר יחוברו למשטרה

כבר מהחודש הבא יהיו התלמידים ב-12 בתי-ספר שונים תחת עינה הפקוחה של המשטרה לאורך כל יום הלימודים. מוסדות החינוך ירושתו במצלמות אבטחה, שיחוברו ישירות אל מרכזי השליטה של המשטרה - בתקווה לצמצם את רמת האלימות

כשההורים לא שומרים על הילדים, המשטרה תפקח. במסגרת ניסוי חדש שיחל כבר בחודש הבא, עם פתיחת שנת הלימודים החדשה בבתי-הספר, הודיעה היום (א') המשטרה כי תציב ב-12 מוסדות חינוך שונים מכל המגזרים מצלמות אבטחה שיתדעו את המתרחש שם.

 

אותן מצלמות יחוברו ישירות למרכזי השליטה של המשטרה, בניסיון להפחית, עד כמה שניתן, את רמת האלימות בבתי-הספר. היישובים שבהם ייחל הניסוי הם: ירכא, מעלות-תרשיחא, זכרון-יעקב, טירת כרמל, אריאל, אור יהודה, בת ים, מודיעין, אפרת, קריית-גת ודימונה.


ישיבת ועדת החינוך של הכנסת, הבוקר (צילום: נועם מושקוביץ) 

 

הפיקוח אחר המתרחש בבתי הספר ייתבצע במוסדות החינוך עצמם, במוקד העירוני ובמוקד המחוזי של המשטרה. האתרים שבהן ימוקמו המצלמות ייקבעו על-פי דרישות בתי הספר, "בהתאם לאופי האוכלוסייה והאיומים. הן יותקנו גם במקומות אסטרטגיים שהגישה אליהם קשה", נמסר מהמשטרה.

 

מפקד אגף המבצעים במשטרה והאחראי על פרויקט המצלמות, ניצב נסים מור, אמר ל-ynet כי "מדובר בפיילוט שמטרתו להוריד את רמת האלימות. בדיקה של בתי ספר שבהם כבר הוצבו מצלמות הראו שרמת האלימות ירדה כמעט לאפס. אין לנו שום כוונה לפגוע בפרטיות של התלמידים, אלא לדאוג לביטחונם".

 

בתוך כך, סקר בישיבת ועדת החינוך של הכנסת נציג המשטרה, תת-ניצב מאיר בן-ישי, את פרישת מערך האבטחה בבתי-הספר והביע אופטימיות באשר למוכנותו לקראת פתיחת שנת הלימודים. עם זאת, הוא העלה חשש כי בשל קריסת חברת האבטחה במודיעין, תתכן בעיה בהסדרת פעילות המאבטחים בבתי-הספר בעיר בחודש הבא.

 

באשר לאבטחת טיולי התלמידים, אמר בן-ישי כי "קיימים 1,200 כאלה במדינת ישראל שכולם עברו הכשרה. עשינו רפורמה במערך האבטחה במשק הישראלי, והיום כל בית-ספר צריך לדרוש מחברת האבטחה מאבטח שהוכשר לכך. היום יש מספיק כאלה במשק הישראלי".

 

תל-אביב וגבעתיים כבר מרושתות 

המשטרה משתמשת כבר חודשים ארוכים במצלמות אבטחה במקומות שונים בארץ. באפריל האחרון חשפה המשטרה את תוכנית האבטחה החדשה שלה בתל-אביב, הכוללת, בין היתר, התחברות לאלפי המצלמות המוצבות ברחבי העיר. מדובר במצלמות של בתי עסק, מוסדות ציבור ורשויות עירוניות שייספקו תמונת אמת מהשטח. עד כה התחברה המשטרה לכ-150 מצלמות כאלה, כשבסוף הפרויקט יגיע מספרן לכ-3,000 מצלמות.

 

אחת הערים שרושתו במצלמות אבטחה היא גבעתיים, בפרויקט שנמשך זה שנתיים. עד לחודשים האחרונים הותקנו שם 11 מצלמות במקומות ציבוריים שונים, ובהם גנים ופארקים עירוניים. על-פי התוכנית, יוצבו בהמשך עוד 15 מצלמות באתרים נוספים.

 

בעיריית גבעתיים הציגו בגאווה נתונים שהראו כי מתחילת הפרויקט ועד לשנה שעברה, הצטמצם היקף הפשיעה בעיר בכ-30 אחוזים.

 

המצלמות שנפרשו בעיר מצוידות ביכולת להאיר אזורים חשוכים ולמקד את התמונה על דמויות חשודות, מבלי שמי מהן תוכל להבחין בכך. בזכות מערך האבטחה, נתפסו "על חם" בחודשים האחרונים כמה צעירים שעשו שימוש בסמים בגנים בעיר.

 

  • ומה דעתכם? האם אתם בעד חיבור מצלמות אבטחה בבתי הספר למוקד המשטרה או נגד? סמנו והגיבו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרכז שליטה משטרתי. שומרים על הילדים
צילום: ירון ברנר
מומלצים