שתף קטע נבחר

בחזרה לשגרה. פסטה עם טונה, רוקט ולימון

אחרי ארוחות החג המושקעות איילת הירשמן מציעה לחזור לשגרה עם מנה טעימה, מושלמת ליום-יום. כדאי להכין כשחוזרים מורעבים מהעבודה ורוצים אוכל טוב בלי הרבה עבודה

 

 

פסטה עם טונה, רוקט ולימון

המרכיבים

250 גרם (1/2 חבילה) פסטה ארוכה

מלח

4 כפות שמן זית

2 קופסאות (250 גרם כל אחת) טונה משומרת בשמן, מסוננות מהשמן

מלח, פלפל שחור

1 שן שום, קלופה

1 כפית פלפלון צ'ילי קצוץ דק

1 לימון

1 כוס עלי רוקט טריים

ה

הכנה

1. הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומסננים.

2. בינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים קלות את פלפלון הצ'ילי מעל להבה בינונית-גבוהה, מגררים מלמעלה את השום (אפשר גם לקצוץ אותו דק בסכין ולהוסיף, אבל זה לוקח קצת יותר זמן), מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל שחור. מוסיפים את הטונה ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה במשך דקה-שתיים, במהלכן מפוררים קצת את הטונה בכף עץ, מגררים מעט קליפת לימון לתוך הטונה, חוצים את הלימון וסוחטים פנימה קצת מהמיץ. מערבבים, מוסיפים פנימה את הפסטה המוכנה, סוחטים עוד קצת לימון על הפסטה ומגררים עוד קצת קליפת לימון, ומערבבים עם הטונה. מכבים את הלהבה.

3. מוסיפים למחבת את הרוקט ומערבבים. מעבירים לצלחות ומגישים מיד (למכורים, כמוני: אפשר עם עוד קצת מיץ לימון מלמעלה).

 

 

 
 
 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פסטה טונה.
צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ'
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים