שתף קטע נבחר

רשות ני"ע העבירה את תיק פסגות לפרקליטות

במסגרת הפרשה חשודים סמנכ"ל הברוקראז' לשעבר, דוד אדרי, ומנהל חדר המסחר, שי בן דוד, בעבירות של תרמית ניירות ערך באמצעות חשבון הנוסטרו של פסגות. רשות ניירות ערך: ממצאי החקירה הצביעו גם על ראיות למעורבות לכאורה של רועי ורמוס, מנכ"ל פסגות, ושל שי ירון, מנכ"ל פסגות ניירות ערך

רשות ניירות ערך סיימה את החקירה בפרשת פסגות והעבירה בימים אלו את תיק החקירה לידי פרקליטות מחוז תל אביב - מיסוי וכלכלה, כדי שזו תחליט לגבי המשך הטיפול בו. המעורבים בפרשה זו חשודים בעבירות תרמית בניירות ערך, קבלת דבר במירמה ומרמה והפרת אמונים בתאגיד.

 

במרכז החקירה עומד חשד לפעילות תרמיתית באגרות חוב קונצרניות וממשלתיות שבוצעה באמצעות חשבון הנוסטרו (תיק ההשקעות העצמי של בית ההשקעות, ולא כספי המשקיעים) של חברת פסגות ניירות ערך על ידי סמנכ"ל הברוקראז' לשעבר, דוד אדרי, ומנהל חדר המסחר לשעבר, שי בן דוד. כמו כן נמצאו ראיות לפעילות תרמיתית של השניים במכרז הנפקת אגרות חוב ממשלתיות של משרד האוצר, אשר בוצעה יחד עם אהרון נבון, ששימש אז כמנהל חדר מסחר אג"ח בדויטשה בנק ישראל; ועם סער וינטראוב, ששימש כברוקר בחדר מסחר אג"ח בדויטשה בנק ישראל.

 

על פי החשד, היטו אדרי ובן דוד באמצעות חשבון הנוסטרו של פסגות, שהיה בשליטתם, שערי אג"חים קונצרניים, שערי אג"חים ממשלתיים לפני מכרזי הנפקה של אג"ח במסגרת הרחבת סדרות ושערי אג"חים ממשלתיים לפני "מכרזי החלף" של המדינה, שביצע האוצר. בדרך זו הביאו השניים להטיית מכרזים ממשלתיים לטובתם ואף השיאו לעצמם, בדרכי מרמה, רווחים עצומים.  

 

לפני התפוצצות הפרשה הודיעה פסגות באופן מפתיע כי החליטה לסגור את תיק הנוסטרו שלה כשהסיבה הרשמית הייתה "מניעת ניגוד עניינים בין החברה לבין הלקוחות". מקורבי פסגות הכחישו כי יש קשר בין הדברים. היקף תיק הנוסטרו של פסגות הוערך בשווי של 400 מיליון שקל.

 

ממצאי החקירה הצביעו גם על ראיות לכאורה למעורבותם של רועי ורמוס, מנכ"ל פסגות בית השקעות, ושל שי ירון, מנכ"ל פסגות ניירות ערך בעבירות שבוצעו על ידי אדרי ובן דוד. על פי ממצאי החקירה הפעילות התרמיתית בוצעה על פני כמה שנים.

 

בעקבות הפרשה, קרן אייפקס שסיכמה על רכישת פסגות לפני התפוצצות הפרשה לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל, עתידה לקבל הנחה של כ־300 מיליון שקל על שווי בית ההשקעות פסגות. עוד מסתמן כי אייפקס תיסוג מהתנייתה לרכישה בהישארותו של רועי ורמוס כמנכ"ל בית ההשקעות פסגות ובשל כך כנראה יעזוב את תפקידו. ויתור זה עשוי לסלול גם את אישור רשות ניירות ערך לעסקת הרכישה, נוכח התנגדותו של יו"ר הרשות זוהר גושן להמשך כהונתו של ורמוס כמנכ"ל פסגות. 

 

תגובת פסגות: "אנו משוכנעים כי אנשינו פעלו על פי חוק וכי חפותם מלאה היא. כפי שציין משרד האוצר, לחקירה זו אין קשר לכספי הלקוחות והיא אינה נוגעת בשום היבט לנושא זה. אנו ממשיכים להעניק את השירות הטוב ביותר ללקוחותינו, במסירות, באחריות ובמקצוענות, אשר תוצאתו הישירה היא המשך אמון הלקוחות בנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים