שתף קטע נבחר

לין על ההסכם: היה עדיף להעלות שכר מינימום

נשיא איגוד לשכות המסחר תוקף את הסכם השכר במגזר הציבורי: "הוחמצה הזדמנות לשיפור שכר העובדים שבתחתית הסולם". ומה אומר לין על כך שהוא עצמו מעסיק מאות עובדים בשכר מינימום? "אני לא קובע את שכרם, אשמח להעלות אותו"

"הסכם העלאת השכר במגזר הציבורי עולה הרבה כסף טוב, שהיה עדיף להשתמש בו כדי לעזור לאלה שנמצאים בתחתית סולם השכר של עובדי הציבור. היה עדיף להעלות את שכר המינימום". כך אומר ל-ynet נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, בתגובה להסכם שנחתם הלילה בין שר האוצר, יובל שטינייץ, ליו"ר ההסתדרות, עופר עיני, הכולל העלאה של 6.25% בשכר עובדי הציבור, על רקע האיום של עיני בהשבתת המשק.  

 

"ההסכם אינו מוחק את אות הקלון של המגזר הציבורי, שיותר מ- 100 אלף עובדיו משתכרים פחות משכר המינימום. זהו מצב בלתי נסבל שאסור בשום אופן להסכים לו", הצהיר לין הבוקר, "טוב שנמנעה שביתה מיותרת, שמשמעותה נזקים עצומים למשק וגרימת סבל לאזרחים על לא עוול בכפם. אבל תוצאות המו"מ מהוות החמצה אמיתית של הזדמנות לתיקון חברתי.

 

"התוצאה המבישה נובעת מכניעה של האוצר וההסתדרות גם יחד ללחצים של הוועדים החזקים (של עובדי החברות הממשלתיות, ת.ג)", מוסיף לין, "רק המענק החד-פעמי הכלול בהסכם, בגובה 2,000 שקלים לכל עובד הוא צעד ראשוני מאוד בכיוון הנכון".

 

כיצד מתיישבים הדברים החריפים הללו עם העובדה שמשפחתו של לין עצמו היא שותפה בבעלות בחברת כוח האדם לין ביכלר, שכ-40% מכ-1,000 העובדים שהיא מספקת להם מקומות עבודה מועסקים בשכר מינימום? "הייתי שמח מאוד ששכר המינימום היה עולה והייתי יכול לשלם להם יותר", אומר לין.

 

חברת לין ביכלר - שותפות של משפחת לין עם איש העסקים אריה ביכלר - מספקת עובדים לרשתות השיווק, לבתי מלון ולגופים נוספים, שחלקם ממשיכים להיות עובדים שלה גם אחרי השמתם, ורובם משתכרים שכר נמוך מרוב עובדי הציבור. "חברת כוח האדם אינה קובעת את שכר העובדים ותנאי העבודה שלהם", מסביר לין", השכר נקבע על ידי המעסיק שלהם בפועל".

 

אתה מקבל עמלה על כל עובד שאתה מעסיק.

 

"בניגוד למה שהיה לפני 30 שנה, העמלה כיום קטנה מאוד. חברת כוח האדם אינה יכולה להתקיים ולתת מקומות עבודה בלי לגבות אותה, אבל היא לא מה שמוריד את שכרם. יתרה מכך: העמלה נגזרת מהשכר, כך שיש לי את כל הסיבות שבעולם לתמוך בהעלאת שכר המינימום".

 

במשך שנים התנגדת לשיפור תנאי העבודה. השתנית?

 

"זה לא נכון. במשך שנים תמכתי בשוק חופשי ממונופולים וסברתי שהוא התנאי ההכרחי לכל שיפור חברתי, ואני עדיין חושב כך. כיום, כשיש שוק חופשי, צריך לשפר את תנאי העבודה. לראייה, בתקופה האחרונה אגוד לשכות המסחר היה שותף לחתימת 2 הסכמי עבודה קיבוציים עם ההסתדרות שנועדו לשפר את תנאי עבודתם של עובדי הניקיון ועובדי רשתות השיווק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים זיו
שכר המינימום: "החמצה של הזדמנות להעלותו"
צילום: חיים זיו
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, ושר האוצר, יובל שטייניץ
צילום: נועם מושקוביץ
נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין
צילום: מיכה קירשנר
מומלצים