שתף קטע נבחר

בגלל השביתה: לא יוגש ערעור על זיכוי הנגבי

"הותרת הזיכוי על כנו תעשה עוול נוראי", טענו בפרקליטות מחוז ירושלים - אך ועדת החריגים של ארגון הפרקליטים דחתה פעם נוספת את הבקשה להגיש ערעור על הכרעת הדין בעניינו של הח"כ לשעבר. המועד האחרון להגשת הערעור - ביום ה'

אכזבה בפרקליטות: ועדת החריגים של ארגון הפרקליטים דחתה הערב (יום א') את הפנייה השנייה של פרקליטות מחוז ירושלים בבקשה לאפשר לה לערער על הכרעת הדין בעניינו של חבר הכנסת לשעבר צחי הנגבי - למרות שביתת הפרקליטים, שנמשכת כבר יותר מחודש.

 

הבקשה הקודמת שהגישה הפרקליטות לוועדת החריגים לא התקבלה, ולכן הוחלט להגיש בקשה נוספת - ארבעה ימים בלבד לפני המועד האחרון שבו ניתן להגיש ערעור על הכרעת הדין בעניינו של חבר הכנסת לשעבר, שהורשע בעדות שקר אך זוכה מעבירות של מרמה והפרת אמונים בפרשת "המינויים הפוליטיים".

 

בבקשה נטען כי מדובר בתיק תקדימי שלא סתם כונה "ספינת הדגל בתחום עבירות הפרת

 האמונים". עוד נכתב כי "בתיק זה הושקעו משאבים אדירים, הן במשטרה והן על-ידי שלושה פרקליטים שהקדישו לכך את רוב זמנם בארבע השנים האחרונות. הותרת הזיכוי על כנו, מחמת הגנה מן הצדק, תעשה עוול נוראי לעניין". אולם, ועדת החריגים דחתה את הבקשה והסבירה כי היא אינה עומדת בקריטריונים וכי במהלך השביתה לא הרשתה להגיש אף ערעור מטעם המדינה.

 

בחודש שעבר הטיל בית משפט השלום קלון וקנס של 10,000 שקלים על הנגבי. מיד לאחר מתן גזר הדין הודיעה הפרקליטות כי בכוונתה לערער, בעוד שפרקליטיו של הנגבי הודיעו כי לא יערערו אם הפרקליטות לא תערער. עורכי דינו אף שלחו מכתב ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה שלא יגיש ערעור, אך עד היום לא קיבלו תשובה.

 

הפרקליטות: צריך חותמת של בית משפט  

עד תחילת שביתת הפרקליטים, לפני יותר מחודש, עבדו במחוז ירושלים על הערעור, שטרם הוגש. בפני הפרקליטות עומדת אפשרות להגיש בקשה לדחות את המועד האחרון לערער בתום השביתה - אולם בקשות כאלה אינן מתקבלות בדרך כלל.

 

גורמים בכירים בפרקליטות אמרו במהלך השבועיים האחרונים כי אי-הגשת הערעור תגרום לפגיעה

גדולה במערכת אכיפת החוק, וכי צריך לעשות ככל שאפשר על מנת להגיש את אותו ערעור, במטרה להראות שתופעת המינויים הפוליטיים מהווה עבירה.

 

"יש מצב טוב שאם יותר לנו להגיש ערעור הוא בסופו של דבר גם יתקבל", אמרו גורמים בפרקליטות לפני שהבקשה נדחתה. "יש לציין כי איננו רוצים את הנגבי האיש אלא את תופעת המינויים הפוליטיים מכיוון שחשוב להראות כי התופעה היא עבירה ופסולה לפי החוק וצריך חותמת בית משפט לשם כך".

 

הנגבי הואשם במרמה והפרת אמונים בשל 72 מינויים פוליטיים שבוצעו במשרד לאיכות הסביבה בין 2001 ל-2003 - אך זוכה. הוא הורשע בעדות שקר משום שהכחיש בדיון בוועדת הבחירות קשר למודעה שפרסם בשנת 2002, בה התגאה שהוא "שיאן לאומי" במינוי חברי מרכז.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יהנה מההפקר? צחי הנגבי
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים