שתף קטע נבחר

מדבדב ביריחו: עדיין מכירים במדינה פלסטינית

נשיא רוסיה אמר ביריחו כי ארצו הכירה במדינה פלסטינית עצמאית כבר לפני 23 שנה, ואין בכוונתה לשנות את עמדתה: "מהקמת מדינה פלסטינית ירוויחו כולם, גם הפלסטינים וגם הישראלים. האזור ירוויח, כל העמים במזרח התיכון ירוויחו". הוא גם הודיע כי מוסקבה תעביר לרשות 10 מיליון דולר

רוסיה מאשררת את הודעתה משנת 1988 - ומכירה במדינה פלסטינית: נשיא רוסיה, דמיטרי מדבדב, אמר היום (ג') בביקורו ביריחו כי רוסיה הכירה במדינה פלסטינית עצמאית כבר לפני 23 שנה, ואין בכוונתה לשנות את עמדתה.

 

 

במסיבת עיתונאים, שקיים עם הנשיא הפלסטיני אבו-מאזן ביריחו, הוא אמר: "קיבלנו החלטה אז ולא שינינו אותה היום". הוא הביע נכונות לקחת חלק משמעותי יותר בתהליך השלום: "מהקמת מדינה פלסטינית ירוויחו כולם, גם הפלסטינים וגם הישראלים. האזור ירוויח, כל העמים במזרח התיכון ירוויחו. זאת המטרה שאליה צריכים לחתור".


חיזוק רוסי למאבק הפלסטיני. אבו מאזן ומדבדב (צילום: AP)

 

מדבדב אמר גם כי מוסקבה תעביר לרשות הפלסטינית מענק סיוע בסך עשרה מיליון דולר. הנשיא הפלסטיני, מצדו, אמר כי מדובר בביקור היסטורי וניצל את ההזדמנות כדי לקרוא לישראל להפסיק את הבנייה בהתנחלויות ולחזור למשא ומתן הישיר. הוא הוסיף כי יש שתי דרכים להיאבק, או בטרור או בשלום, ו"אנחנו לא בחרו בטרור".

 

ב-1988 הודיעה ברית המועצות כי היא מכירה במדינה פלסטינית, בעקבות הכרזת העצמאות של יאסר ערפאת. בראיון לעיתון "אל-חיאת", אמר נביל שעת', יועצו הבכיר של אבו-מאזן, כי הנשיא הרוסי מתכוון לנצל את ביקורו ברשות כדי לאשרר את ההכרה של מוסקבה

במדינה הפלסטינית, והדגיש כי מדובר במאורע היסטורי.

 

במשרד החוץ בירושלים, שעובדיו שובתים זה כשלושה שבועות ובמסדרונותיו שררה במהלך היום אנדרלמוסיה. בירושלים לא האמינו כי הרוסים יכריזו על הכרה במדינה פלסטינית. "אם התקיים מהלך כזה של הפלסטינים ושל הרוסים, אזי הוא התקיים בשבועות האחרונים ומידע שכזה לא עבר למשרד החוץ, אשר כידוע נמצא בעיצומים. התהליך הזה, כמו בתהליכים אחרים, אנחנו פשוט עיוורים ולא יודעים מה מתרחש", אמר לynet גורם המעורה בפרטים.


"מסר לעולם". מדבדב ואבו מאזן, היום (צילום: רויטרס)

 

מוקדם יותר היום אמרו גורמים במשרד החוץ ל-ynet: "נשיא רוסיה לא מתכנן לשנות כהוא זה את ההחלטה מ-1988, וגם אינו מתכוון להעלות את הנושא". עם זאת, במשרד החוץ העלו מוקדם יותר היום את האפשרות שהנושא יועלה על-ידי הפלסטינים עצמם, או לחילופין באמצעות שאלות שיציגו עיתונאים. במקרה כזה ההערכה היא כי מדבדב "לא יכחיש שזו היא עמדתם, שלא השתנתה".

 

"הביקור הוא מסר לעולם שאנחנו מוכנים לחופש" 

כמה מדינות כבר הכירו במדינה פלסטינית בגבולות 67', בהן ארגנטינה, ברזיל ומדינות לטיניות נוספות. אולם, אם אכן, מוסקבה תכיר בעצמאותם של הפלסטינים, תהיה זו מכה מדינית קשה לישראל, מאחר שרוסיה חברה בקוורטט

והכרתה יכולה לגרור הודעות מצד מדינות רבות בעולם.

 

ראש הצוות הפלסטיני למשא ומתן עם ישראל, סאיב עריקאת, כינה את ביקורו של הנשיא הרוסי "היסטורי" והוסיף: "זהו מסר לעולם שהפלסטינים מוכנים למדינה ולעצמאות, שאנו מוכנים לחופש".

 

במהלך הביקור צפויים מדבדב ואבו-מאזן לחתום על הסכמים בנושאי חקלאות, ספורט ותקשורת. מדבדב גם יחנוך מוזיאון חדש לאמנות רוסית ביריחו. "זו תוספת

יפיפייה לעיר", אמר עריקאת לרשת CNN.

 

בהמשך יבקר מדבדב בירדן ומשם ייכנס לשטח ישראל דרך גשר אלנבי וימשיך בפגישותיו עם בכירי הרשות הפלסטינית בשטחי הגדה המערבית. לאחר שהנשיא הרוסי ביטל את ביקורו בישראל בעקבות עיצומיהם איימו עובדי משרד החוץ שינסו לטרפד גם את הגעתו לרשות הפלסטינית ולמנוע ממנו מעבר בגשר אלנבי. עם זאת, בהתערבות הצבא וקהיליית המודיעין נמצאה דרך לעקוף את משרד החוץ להעביר את מדבדב דרך הגבול.

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 18/01/2011 14:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מדבדב. ביקור ביריחו
צילום: AFP
אבו מאזן בפגישה עם עמיתו הרוסי
צילום: רויטרס
נביל שעת'. "מאורע היסטורי"
צילום: AFP
מומלצים