שתף קטע נבחר

פסטיבל ישראל: תוכנית גדושה לרגל חגיגות היובל

קירי טה קנאווה, תיאטרון "וכטנגוב" הרוסי וה"שאובינה" הגרמני ישובו לפסטיבל ישראל, החוגג השנה 50 שנה להיסוודו. רבים וטובים אחרים מהארץ ומחו"ל יצטרפו אליהם בתוכנית משובחת. צפו בביצוע המיוחד של אחינועם ניני ואלי דג'יברי ל"רוח סתיו"

 

פסטיבל ישראל חוגג 50 שנה להיווסדו עם תכנית רפרטוארית מרשימה, שתפתח ב-23 במאי בבכורה עולמית ליצירה חדשה של אוהד נהרין ללהקת בת שבע. 19 שנים אחרי שפתח את הפסטיבל עם "אנאפאזה" - יצירה ששינתה את פני המחול הישראלי והניחה אותו במרכז הזירה הבינלאומית - חוזר נהרין עם בכורה עולמית ליצירה חדשה ששמה הזמני, "שדות".

 

הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק

 

שורה ארוכה ומשובחת של אמנים אורחים מישראל ומחוצה לה, אשר חלקם חוזרים אליה כמחווה לרגל חגיגות היובל (חלקם יגיעו לראשונה ארצה), ייקחו השנה חלק בפסטיבל. כך למשל להקת המחול של הכוריאוגרף האגדי המנוח, מרס קנינגהם, שכחלק מסיבוב הופעות הפרידה ההיסטורי שלה לפני התפרקותה הכולל 40 יעדים בלבד, תעצור גם בירושלים.


להקת מרס קנינגהאם. סיבוב לפני הפירוק (צילום: Tony Dougherty)

 

ביקור ראשון בפסטיבל תרשום להקת המחול הדנית של הכוריאוגרף טים ראשטון, עם בכורה עולמית למופע "Love Songs", בהשתתפות הזמרת קרולין הנדרסן ובליווי טריו ג'אז, שמנגן לייב על הבמה לצד אנסמבל הרקדנים הבינלאומי.

  

ניני: "זו זכות להעביר השירה העברית לאירופה"

20 שנה אחרי שהופיעו בפסטיבל לראשונה, סוגרים גם אחינועם ניני וגילי דור מעגל במופע בכורה לאלבום חדש שכל כולו עיבודים לקלאסיקות ישראליות. המופע יצולם וישודר בערוץ המוזיקה האירופי - Mezzo.

 

"המופע הראשון שלנו בפסטיבל היה ציון דרך משמעותי בקריירה, ועכשיו אנחנו חוזרים במופע של שירי אהבה ישראליים עם התזמורת הסימפונית ירושלים-רשות השידור וזה כבוד גדול", אמרה ניני במסיבת העיתונאים, אותה פתחה עם ביצועים לשני שירים, אליה הצטרף גם הסקספוניסט אלי דג'יברי, שירשום גם הוא בכורה לאלבום חדש משלו בפסטיבל.

 

"זו הפעם הראשונה שאנחנו מופיעים ביחד עם אלי דג'יברי ואני מאד מקווה ששיתוף הפעולה הזה ימשיך גם אחרי הפסטיבל", אמרה ניני, "גיליתי מוזיקאי מרגש". ניני הוסיפה ואמרה כי שידור המופע של בערוץ Mezzo הוא הזדמנות נדירה להעביר לקהל באירופה את הקלאסיקה של הזמר הישראלי: "זו זכות להעביר את כל העושר הזה של השירה העברית הלאה לקהל אירופי שלא מכיר אותה".

 

מפגש ראשון על הבמה בישראל ירשמו במקביל גם זמרת הלדינו הבינלאומית יסמין לוי, והזמר היווני יאניס קוציריס בהפקה רבת משתתפים עם מיטב הנגנים האתניים בישראל.

 

בתחום מוזיקת העולם יארח הפסטיבל קונצרט הצדעה של התזמורת האנדלוסית החדשה למוריס אלמדיוני, בו ישתתפו לצדו של הפסנתרן והמלחין הנערץ, גם הפסנתרן עמרי מור, הזמר אמיל זריהן והמתופף הקובני רוברטו רודריגז. אורח נוסף בתחום מוזיקת העולם הוא זמר הפאדו הפורטוגלי, אנטוניו זאמבוז'וש מופע שמוקדש למוזיקת הנשמה של הפורטוגזית.

 

תיאטרון: מוסקבה וברלין בירושלים

בתחום התיאטרון צפויה לקהל הישראלי חגיגה של קלאסיקה עולמית. בין האורחים הבולטים יהיה תיאטרון "וכטנגוב" ממוסקבה, שיגיע לירושלים עם "הדוד ואניה" של צ'כוב, הפקה בבימויו של רימאס טומינאס ובכיכובו של סרגיי מקובייצקי, שגרפה את פרס מסיכת הזהב היוקרתי.


"הדוד ואניה" של תיאטרון "וכטנגוב"

 

תיאטרון ה"שאובינה" מברלין חוזר לישראל ויציג בירושלים את גרסתו עטורת השבחים של תומאס אוסטרמאייר למחזה "המלט" מאת שקספיר. הגרסה העכשווית של אוסטרמאייר, מיועדת לששה שחקנים בלבד ועושה שימוש בטכנולוגיה מתקדמת. ביקור ראשון בירושלים ירשום "תיאטרו סינמה", קבוצת תיאטרון צ'יליאנית שמציגה מופע תלת מימד עתידני שמטשטש את הגבולות בין תיאטרון לקולנוע.

 

כמדי שנה, כך גם הפעם, הזמין הפסטיבל יוצרים ישראלים להציג במסגרתו בכורות. "פרמיירה ישראלית באולפן", הוא פרויקט חדש שיארח לראשונה בחלל אולפני "טלעד", שהוסב לאולם תיאטרון, שורה של עבודות נבחרות של יוצרים בעלי שם לצד קולות בולטים מהדור הצעיר.

 

קבוצת רות קנר תציג את "מעוף היונה" על פי ספרו של יובל שמעוני; קבוצת קליפה תחזור עם "המצפה", יצירה שמזמינה את הקהל לשכב על רצפה רכה או לשבת מול עולם דימויים שצץ מתוך חלל שחור; שחר פנקס ושיר גולדברג יציגו עיבוד תיאטרוני ראשון לספר "חנויות קינמון" של הסופר והצייר היהודי, ברונו שולץ; הכוריאוגרף נמרוד פריד והמוזיקאי ישראל ברייט משתפים פעולה ביצירה, "לה", שמשלב קולנוע, מחול ומוזיקה חיה.

 

טה קנאווה ואוהארה - חדש וישן במוזיקה העולמית

זמרת הסופרן האגדית, קירי טה קנאווה, חוזרת לישראל במסגרת הפסטיבל להופעה חד פעמית, שתערך בבנייני האומה ובה תבצע בין היתר מיצירותיהם של מוצרט, שטראוס, ליסט ורחמנינוב. אורחים בולטים נוספים בפסטיבל השנה הם בילי קובהאם, ממתופפי הג'אז הגדולים בכל הזמנים, והמוזיקאית ופסנתרנית הג'אז היפנית העולה, הירומי אוהארה, במופע שנע בין ג'אז וירטואוזי לקלאסי.  


טה קנאווה - שבה לירושלים (צילום: John Swannell)

 

בתחום המוזיקה הקלאסית יגיעו לירושלים חברי "הלסינקי בארוק", הרכב מוזיקה עתיקה מפינלנד, שיארח את נגן הצ'מבלו האיטלקי, אנריקו ביאנו. לפסטיבל יחזרו חברי אנסמבל המוזיקה העתיקה, "פלורלגיום", שיארחו את הסולנית ג'יליאן קית' בתכנית המבוססת על יצירות מופת מאת ויואלדי, פרגולזי, פרסל ובאך. כמו כן יגיעו לפסטיבל חברי רביעיית הקשת האוסטרית, "האגן", שחוגגת 30 להיווסדה ותבצע יצירות מאת היידן, בארטוק וברהמס.

 

בהמשך למסורת, בה פתח הפסטיבל לפני שנים, יתקיים גם הפעם קונצרט בהשתתפות זוכי תחרות רובינשטיין לפסנתר. תכנית נוספת שבמרכזה הפסנתר תארח את הווירטואוז הרוסי,

ניקולאי פטרוב ותלמידו אלכסנדר גינדין, שיבצעו יצירות מופת לארבע ידיים ושני פסנתרים וישלבו בין ג'אז אמריקני לאוונגרד קונצרטי.

 

המרתון המסורתי בפסטיבל יוקדש השנה לגוסטאב מאהלר לציון 100 למותו. הרפרטואר יכלול יצירות סולו מוקדמות של המלחין לפסנתר ומחזורי שירים ופסגות מוזיקה קאמרית מתקופת השיא של יצירתו. האירוע ילווה בדברי הסבר על כל יצירה ובו ישתתפו גיל שוחט, אקרט לורנצן, אהרון ירון עדיאל שמידט, ברכה קול, שרון רוסטורף ובתיה שטיינבוק.

 

פרמיירה ישראלית חגיגית תיערך לפרויקט "ישראל במצרים – מעבדות לחרות", יצירות מאת יאיר דלל, בעיבוד לתזמורת בארוק, שירת פיוטים יהודית ומוזיקה מסורתית, השזורות באורטוריה "יצירת מצרים" של הנדל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נהרין. יפתח את הפסטיבל
צילום: עופר עמרם
לאתר ההטבות
מומלצים