שתף קטע נבחר

מדברים על קוטג' ולא על פלסטין: "יש הדחקה"

בסוכנות הידיעות רויטרס ניסו להבין מדוע התקשורת הישראלית מתעסקת בגבינה גבשושית, ולא בהכנות להכרזה אפשרית על ספטמבר. הם מעריכים כי הסיבה לכך היא גישת "נחכה ונראה". מרצה לתקשורת: "ספטמבר רחוק מאוד במונחים הישראלים"

הכותרות הראשיות של העיתונאים, מהדורות החדשות וכן, גם של אתר האינטרנט שאתם קוראים עכשיו, נכבשו בשבוע האחרון על ידי גבינה גבשושית. החשש מהכרזה על מדינה פלסטינית באו"ם בספטמבר נדחק מעט, והקוטג' תפס את כל הכותרות. בסוכנות הידיעות רויטרס ניסו להבין מדוע, שלושה חודשים בלבד לפני ההודעה שעשויה לשנות את פני המזרח התיכון, התקשורת הישראלית עסוקה דווקא בענייני פנים איזוטריים משהו, ולא בדברים שברומו של עולם.

 

מתכוננים לספטמבר, כותרות אחרונות

  

הם בדקו ומצאו כי שלוש רשתות הטלוויזיה (ערוץ 2, ערוץ 10 וערוץ 1) פתחו את מהדורות החדשות שלהן אתמול (יום ב') עם מרד הקוטג', בזמן שהטיפול בהכנות להכרזה אפשרית על מדינה פלסטינית נדחק פנימה. קרוב ל-100 אלף החותמים בעמוד הפייסבוק השפיעו רבות על מחאת המחירים, וגם הסרטונים ביוטיוב השאיר את החרם בסדר היום הציבורי. 

 

הפרופ' לתקשורת ולמדע המדינה, גדי וולפספלד, טען כי לעומת הקוטג', הכרזה על מדינה פלסטינית בספטמבר היא "נון-אייטם", במונחי הזמן הפוליטי בישראל. "אני חושב שהסיבה המרכזית שהתקשורת בישראל אינה עוסקת בנושא של ספטמבר, או יותר נכון עוסקת אבל לא בעמודים הראשיים, היא שהחדשות כאן עוסקות באירועים, וכרגע זה לא אירוע. זהו אירוע שיקרה בעתיד, ובמונחי הזמן הפוליטי בישראל, חודש ספטמבר רחוק מאוד".

 

סערת הקוטג', עדכונים אחרונים

 

"האם הישראלים מודאגים מהקמת המדינה הפלסטינית? כן. האם הם בפאניקה?

לא", ניתח וולפספלד. הוא הוסיף כי "לדעתי לישראלים יש סף גבוה, לפני שהם נכנסים לפאניקה, בהתחשב בדברים שקורים כאן מדי שנה". על פי רויטרס, התקשורת הישראלית משקפת את גישת הציבור, גישת "נחכה ונראה".

 

בבית קפה תל-אביבי נשאלו כמה ישראליות לגבי המדינה הפלסטינית, ואישרו כי הישראלים אכן מעדיפים להכחיש שספטמבר קרב ובא. "יש הדחקה, לא רוצים לחשוב שזה יקרה", אמרה מעיין חג'בי הצעירה. "זו הסיבה שבעצם אין שיח על כך". רחל דוידי, גם היא מתל-אביב, סיכמה טוב מכולם את גישת "נחכה ונראה": "אני לא מודאגת, לא פוחדת. אני מחכה לראות מה יקרה".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קוטג'. IN
צילום: גיל יוחנן
אבו מאזן. OUT
צילום: רויטרס
מומלצים