שתף קטע נבחר

דיווח: בחירות במצרים - ללא משקיפים בינלאומיים

כלי תקשורת בארה"ב דיווחו כי המועצה הצבאית העליונה ששולטת במדינה מאז הדחת מובארק החליטה לדחות את הבחירות בחודשיים, ולאסור על משקיפים בינלאומיים לפעול בעת ההצבעה. "היינו רגילים לשמוע הצהרות כאלו ממובארק"

פעילי זכויות אדם במצרים הביעו דאגה רבה בשל כוונת המועצה הצבאית העליונה השולטת במדינה לאסור על נוכחות משקיפים בינלאומיים בבחירות שייערכו במדינה בפעם הראשונה מאז הדחתו של הנשיא חוסני מובארק. כך דיווחו הלילה (ו') כלי תקשורת בארצות הברית.

 

לפי הדיווח, שאין לו אישור ממקורות רשמיים במצרים, המועצה החליטה כבר ביום רביעי האחרון

על דחיית מועד הבחירות בחודשיים - לנובמבר - וכי הן ייערכו ללא משקיפים בינלאומיים. "זו התפתחות חמורה ביותר", אמר בהאי אל-דין חסן, ראש המכון לזכויות אדם בקהיר. "היינו רגילים לשמוע הצהרות כאלו ממובארק, כי הבחירות בזמן שלטונו תמיד היו מזוייפות". הוא ציין כי ללא משקיפים בינלאומיים יהיה קשה לבסס את אמון האזרחים ומדינות העולם כי הבחירות אכן יהיו דמוקרטיות והוגנות.

 

מוחמד מחמוד, שהיה משתתף קולני במיוחד במחאה בכיכר א-תחריר, שהובילה בסופו של דבר להדחת מובארק, אמר כי אם ההחלטה אכן התקבלה - היא מעוררת חשדות מטרידים. "למה להם לאסור על משקיפים בינלאומיים אם אין להם מה להסתיר? אלו אמורות להיות הבחירות החופשיות הראשונות במצרים, אלא אם הם לא רוצים שהן יהיו חופשיות באמת".

 

לפי חלק מהדיווחים, המועצה הצבאית החליטה לאפשר בכל זאת לפעילי ארגוני זכויות האדם שהם אזרחי מצרים להשקיף על ההצבעה, אך מהארגונים נמסר כי

 מדובר במדיניות זהה לזו של משטר מובארק, שבשטח הגביל באופן חמור ביותר את יכולת ההשקפה שלהם. "אפילו המצרים עצמם לא קונים את זה", אמר אל-דין חסן.

 

לאחר הדחת מובארק החליטה המועצה הצבאית כי הבחירות ייערכו בשני שלבים: ראשית ייבחרו נציגי הפרלמנט, שייחברו את החוקה החדשה של המדינה, ולאחר ניסוחה ואישורה ייערכו הבחירות לנשיאות. בין השינויים שערכה המועצה הצבאית הוא ביטול המקומות המשוריינים שהבטיחו ייצוג לנשים בפרלמנט, ובמקומם כל רשימה נדרשת להציג מועמדת אחת בלבד בכל מקום שהוא. עם זאת, המועצה לא ביטלה את חובת הייצוג ההולם לחקלאים ולתושבי הכפרים המצריים בפרלמנט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ללא משקיפים יהיה קשה לבסס את אמון האזרחים (ארכיון)
צילום: AP
חוסני מובארק ואשתו סוזן. "בזמנו הבחירות היו מזוייפות"
צילום: EPA
מומלצים