שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

מנהיג מאהל האתיופים נעצר כשחצה ברגל באדום

במשטרה אומרים שאורי בריהון חצה כביש באור אדום ותקף שוטרים שביקשו לרשום לו דו"ח, אך הוא ומקורביו טוענים כי המעצר קשור למאהל המחאה שהקים בגינת לוינסקי בתל אביב

מדוע נעצר האיש שמאחורי מאהל המחאה האתיופי בגינת לוינסקי בדרום תל אביב? במשטרה טוענים כי אורי בריהון נעצר אתמול (יום ג') בצהריים משום שתקף שוטרים שנתנו לו דו"ח על חציית כביש באור אדום, אך הוא ומקורביו מתעקשים שניסו לתפור לו תיק בגלל פעילותו החברתית.

 

מחאת האוהלים - עוד דיווחים על המאבק שנמשך:

 

"הלכתי לקנות סיגריות ובדרך חזרה, בעוד אני חוצה את הכביש, עברה על פניי במהירות רבה ניידת משטרה וכמעט דרסה אותי", שיחזר בריהון לאחר ששוחרר, "הרמתי את ידיי בבהלה ואז יצאו השוטרים ולאחר חילופי דברים עיקמו את ידיי ואזקו אותי בחוזקה. הם ניסו לתפור לי תיק, בזה אני בטוח".

 

במשטרת תל-אביב טענו מאידך כי לאחר שחצה את הכביש באור אדום, ניגשו אל בריהון שוטר ושוטרת כדי לרשום לו דו"ח. לדבריהם, הוא התחצף לשוטר ודחף את השוטרת - ולכן נעצר. "החשוד נעצר והובא לתחנת המשטרה ובסיום חקירתו שוחרר בערבות", אמרו במשטרה.


"לא לנקות את העלים, לרדת לשורש". המאהל בלוינסקי (צילום: מוטי קמחי)

 

מחוץ לתחנת המשטרה שאליה נלקח הפגינו חבריו ולמקום הגיע גם ח"כ שלמה מולה (קדימה), שטען כי מדובר במעצר שווא. "יד המשטרה קלה מדי על ההדק כלפי צעירים בני הקהילה האתיופית", אמר ח"כ מולה, "לצערי, אין צל של ספק שאם בריהון לא היה ממוצא אתיופי והדבר לא היה מתרחש בתחנה המרכזית אלא בחלק אחר של העיר, הוא לא היה נעצר כלל".

 

ח"כ מולה קרא למשטרה לחשוב פעמיים להבא, "שכן אירועים כאלו מלמדים את צעירי העדה לשנוא את המשטרה במקום לראות בה אחראית לביטחונם האישי. במיוחד לאור התקופה בה אנו נמצאים, המאבק החברתי בארץ, ותראו מה קורה בלונדון. אני שמח שהמשטרה התעשתה ושחררה אותו ללא תנאים, אך אצלנו נשאר טעם רע ומריר בלב ובפה".

 

"כל הסיפור נשמע תמוה"

גם איתי ברק, פעיל המאהל בלוינסקי, הופתע מהמעצר. "אורי אינו אדם אלים. כל הסיפור נשמע לי תמוה", אמר. שולה קשת, נציגת המאהל בוועד הארצי, הוסיפה: "אורי הוא אדם מופלא שבא לעשות שינוי מתוך אהבה ולא זעם".

 

במאהל העלו השערות שמעצרו של בריהון קשור לביקור שערכה המשטרה במאהל קודם לכן. "בשעות הצהריים הגיעו שוטרים סמויים למאהל ותיחקרו את הפעילים לגבי המאהל האתיופי הסמוך", סיפרה אחת הפעילות, יעל מרום. "השוטרים ביקשו לדעת מי הם מנהיגי המאהל האתיופי, ולאחר שנמסר להם שם המארגן, עזבו את המתחם. כשעתיים מאוחר יותר, הגיעו שוטרים במדים, עצרו את הפעיל וסירבו למסור את סיבת המעצר". במשטרה לא התייחסו לטענות אלו.


"החצר האחורית של תל אביב" (צילום: מוטי קמחי)

 

למרות התקרית הלא נעימה, בריהון נחוש לשים את המעצר מאחוריו ולהמשיך לפעול

למען הקהילה האתיופית. "הרי אם נשמור טינה בלב זה לא יעזור לאיש", אמר, "הגיע הזמן שנשאיר את כל הדברים האלו בצד ונתקדם. זו הסיבה שבגללה פתחתי את הקבוצה בפייסבוק (אתיופים מאוחדים בע"מ) ושבגללה החלטתי שאני צריך לבוא לחצר האחורית של תל אביב שבעצם מבטאת את כל מה שקורה בפריפריה בשכונות שלנו כאתיופים".

 

"הרבה מהאתיופים עדיין כועסים על האוכלוסייה הלבנה. שקיפחה אותנו ולא גילתה סולידריות, אם זה בילדים שלא נכנסו לבית ספר ואם בנושאים אחרים", הסביר בריהון את הסיבות שעומדות מאחורי הקמת המאהל בדרום תל אביב. "אנשים רוצים לפתור את בעיית הדיור ויוקר המחייה, אבל זה גדול מזה. אם אנחנו רוצים באמת לתקן את המדינה הזאת אנחנו לא צריכים עכשיו לנקות את העלים, אלא לרדת לשורש, אחרת המאבק הזה ישוב עוד חמש או עשר שנים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאהל האתיופים בגינת לוינסקי
צילום: מוטי קמחי
מומלצים