שתף קטע נבחר

דרום קוריאה ליפן: פיתרו סוגיית "שפחות המין"

יותר מ-200 אלף נשים, בעיקר מסין וחצי האי הקוריאני, אולצו לספק שירותי מין לחיילים יפנים במהלך מלחמת העולם השנייה. יפן הקימה מאז קרן פרטית לפיצוי הקורבנות, אך בסיאול מבקשים התנצלות רשמית: "אבן נגף ביחסי שתי המדינות"

נשיא דרום קוריאה קרא היום (ים א') לראש ממשלת יפן לפתור את המחלוקת ארוכת השנים בין שתי המדינות בנוגע לנשים דרום קוריאניות שאולצו לעבוד כשפחות מין במהלך מלחמת העולם השנייה. הנשיא הדרום קוריאני, לי מיונג-בק כינה את הפרשה העגומה "אבן נגף ביחסי שתי המדינות".

 

חדשות נוספות מהעולם הגדול :

 

למרות בקשתו של הנשיא הדרום קוריאני, יפן טוענת שהעניין הוסדר בעת ששתי המדינות חתמו ב-1965 על האמנה לנרמול יחסיהן. ראש הממשלה היפני, יושיהיקו נודה, אמר כי הוא חזר על עמדת ארצו בעת פגישתו עם הנשיא הדרום קוריאני בעיר העתיקה של טוקיו.

 

פסל לזכר הקורבנות שהציבו מפגינים מול שגרירות יפן בסיאול (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פסל לזכר הקורבנות שהציבו מפגינים מול שגרירות יפן בסיאול(צילום: רויטרס)

 

גורמי ממשל יפן התנצלו בעבר בפני הקורבנות, שדורשים מנגד תשלום פיצויים ואת העמדתם לדין של האחראים למעשה שעדיין נמצאים בחיים. הנשיא הדרום קוריאני לי אמר כי 63 נשים בלבד, שעבדו כשפחות מין בכפייה במהלך מלחמת העולם השנייה, עודן בחיים ושגילן הממוצע עומד על 86. לדבריו, 16 נשים נוספות מתו בשנה החולפת.

 

"כולן עשויות למות בשנים הקרובות", אמר לי. "במקרה כזה, יישאר עול גדול ששתי המדינות לא יוכלו לפתור אותו. אנו יכולים לפתור אותו עכשיו".

 

שירותי מין בתוך בתי בושת צבאיים

היסטוריונים אומרים כי יותר מ-200 אלף נשים, בעיקר מסין ומחצי האי הקוריאני, אולצו לספק שירותי מין לחיילים יפנים בתוך בתי בושת צבאיים שהוקמו במהלך מלחמת העולם השנייה.

 

"דרום קוריאה ויפן צריכות להפוך לשותפות אמיתיות למען שגשוג משותף ושלום ויציבות אזוריים. לשם כך, אני חושב שאנו צריכים את האומץ האמיתי כדי לפתור בעדיפות גבוהה את סוגיית ניחום הנשים שעומדת כאבן נגף ביחסי שתי המדינות", אמר הנשיא הדרום קוריאני לראש ממשלת יפן.

 

"פתרון עכשיו". נשיא דרום קוריאה לר"מ יפן (צילום: AP Photo/Kyodo News) (צילום: AP Photo/Kyodo News)
"פתרון עכשיו". נשיא דרום קוריאה לר"מ יפן(צילום: AP Photo/Kyodo News)

 

בחודש אוגוסט הורה בית המשפט החוקתי בדרום קוריאה לממשלה בסיאול לעשות מאמץ דיפלומטי מיוחד כדי להסדיר את סוגיית שפחות המין, אחרת יוגדר הדבר כצעד לא חוקתי. מסיבה זו כנראה החליט הנשיא הדרום קוריאני להעלות את בקשתו בעת ביקורו בטוקיו.

 

במקביל, ביום רביעי האחרון הציבו מפגינים בסיאול פסל של ילדה שמסמלת את קורבנות המלחמה מול השגרירות היפנית בעיר. צעד זה נעשה כדי לציין את ההפגנה השבועית האלף במספר למען הנשים שאולצו לעבוד בבתי בושת במהלך מלחמת העולם השנייה.

 

בשנת 1995 יזמה ממשלת יפן את הקמתה של קרן פרטית כדי לפצות את שפחות המין לשעבר מדרום קוריאה. אולם, רבים מהנשים התנגדו להקמת הקרן ודרשו התנצלות פומבית של ממשלת יפן ופיצויים שיאושרו על ידי הפרלמנט במדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
63 קורבנות נותרו בחיים. פסל לזכר שפחות המין
צילום: רויטרס
אבן נגף ביחסים. נשיא דרום קוריאה (משמאל) וראש ממשלת יפן
צילום: AP Photo/Kyodo News
מומלצים