שתף קטע נבחר

מי שמקבל אחת רוצה את כל היד: אצבעות מתוקות

הם מפשירים מייד, זמינים בכל סופר ומהווים קינוח אלגנטי ושונה. רותי קינן מחזירה לסיגרים את כבודם האבוד ומכינה בין רגע אצבעות מתוקות, מתכון אלגנטי עם טוויסט יווני

מאז שהסיגריות והסיגרים, כנושא לצריכה ובעיקר לכתיבה, יצאו אל מחוץ לקונצנזוס והתקינות הפוליטית, אצלנו מסתפקים בתחליפים אכילים.

 

סיגריה רוסית, למשל, היא עוגייה נהדרת מהרפרטואר הצרפתי, שמתלווה בצורה מושלמת לכל קינוח - ממוס ועד סלט פירות (ואפשר בקלות להשיג אותן מוכנות, על מדפי העוגיות במרכולים). לנו יש, כמובן, סיגרים מרוקניים, במנעד רחב של טעמים, הנע מהמלוח-חריף ועד למתוק.

 

עוד בערוץ אוכל:

יש ניחוח עראק: חיים כהן עם מנות בטעם אניס

יין חם: המדריך השלם ו-3 מתכונים מנצחים

פסטרמה וקורנדביף בבית? זה קל! מדריך ומתכונים

 

בימים של טרם בצק פילו שמיש וזמין בכל מקפיא של סופרמרקט, היו עלי הסיגרים האופציה היחידה כמעט להכנת מעטפות מתפצפצות לטוגנים ולמאפים ממולאים. הופעתם המתוקשרת של עלי הפילו הדיחה אותם לא מעט מעמדתם, ונראה כי נותרו בשימוש רק למטרה שלשמה נועדו: סיגרים ופסטלים בסגנון צפון אפריקני.

 

תכינו הרבה כי לא יישאר - סיגרים מתוקים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
תכינו הרבה כי לא יישאר - סיגרים מתוקים(צילום: ירון ברנר)

 

אני זוכרת לעלים הדקיקים האלה חסד נעורים ומעדיפה דווקא אותם לעתים קרובות על עלי הפילו. הם אמנם פחות מעודנים מאחיהם היווניים ויש להם צורה וגודל קבוצים מראש (עגולים) אבל יש בהם גם הרבה יותר יתרונות מעשיים.

 

עצם העובדה שהם מפשירים בן-רגע (אבל ממש!) הופכת אותם לפתרון אולטימטיבי לממהרים או כשצריך להכין בהתרעה קצרה.

 

ועוד, במקום להפשיר חבילת פילו שלמה (ואי אפשר אחרת, העלים לא נפרדים כשהם קפואים), העלים האלה ארוזים אחד-אחד ואפשר להוציא בדיוק כמה שנחוץ. כך שלא נחוץ תכנון מוקדם. זוהי הסיבה שאני מחזיקה אותם דרך קבע במקפיא שלי. בעת הצורך אני שולפת כמה עלים ומכינה מה שעולה על דעתי באותו הרגע.

 

רותי מחביאה, למעלה במקפיא, עלי סיגרים. מקרר (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
רותי מחביאה, למעלה במקפיא, עלי סיגרים. מקרר(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

את מלית הבשר המסורתית כבר מיצינו מזמן וכך גם את תערובת תפוחי האדמה המניבה פסטלים. אני מכינה מגוון של מילויים על בסיס ירקות וגבינות בלי להיצמד לסגנון בישול מסוים. בדרך-כלל אני גם נמנעת מטיגון ומעדיפה לאפות אותם - והם יוצאים פריכים וטעימים. חיתוך כל עלה לרבעים מאפשר מילוי מדויק והידוק נכון.

 

את המלית המתוקה הזאת אימצתי ממתכון יווני שמצאתי פעם בספר בישול. כמובן שדובר שם בפילו אבל זה עובד מצוין עם עלי הסיגרים. האצבעות שמתקבלות כל כך טעימות, עד כי מומלץ להכין הרבה, מי שמקבל אחת רוצה את כל היד! הן יכולות ללוות בנאמנות תה או קפה של אחה"צ וכמו הסיגריות הרוסיות הצרפתיות גם להשתדך לקינוחים.

 

אם רוצים להישאר בסגנון המזרח-תיכוני, אפשר לטבול את העוגיות הממולאות מיד כשהן יוצאות מהתנור בסירופ מבושם במעט מיץ לימון ומי ורדים או בסילאן מדולל מעט, ולוותר על אבקת הסוכר.

 

סיגרים מתוקים

המרכיבים (ל-20 יחידות): 

5 עלי סיגרים

50 גרם חמאה מומסת

100 גרם שקדים טחונים

50 גרם פיסטוק גרוס

3 כפות סילאן או דבש

3 כפות סוכר

1 כפית קינמון

קורט ציפורן

קורט הל

 

להגשה:

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה.
  2. מערבבים את השקדים עם הפיסטוק, הסילאן או הדבש, הסוכר והתבלינים.
  3. מורחים כל עלה בחמאה, חותכים ל-4 משולשים ומניחים כף מהמלית בצד הרחב של כל משולש. מקפלים את הצדדים מעל המלית ומגלגלים לכיוון קדקוד המשולש לגליל מהודק.
  4. מניחים את הגלילים על התבנית ואופים כ-10 דקות או עד שמזהיב.

 

פשוט להכנה וטעים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
פשוט להכנה וטעים(צילום: ירון ברנר)

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא מעשנים אותם. סיגרים מתוקים
צילום: ירון ברנר
מומלצים