שתף קטע נבחר

צילום: jupiter

הזוגיות התפרקה - הידוע בציבור ירוויח מהשיפוץ

גבר שנפרד מאשה שהיתה זוגתו במשך עשר שנים, טען כי הוא זכאי למחצית הזכויות שנצברו במהלך הזוגיות וכן למחצית מערך השבחת דירה שהייתה בבעלות האישה, נוכח השתתפותו בעלות שיפוץ הדירה. מה קבע ביהמ"ש?

בני זוג עם בן משותף, שהיו ידועים בציבור במשך 10 שנים, התגוררו במשך השנים בדירה שנרכשה על ידי האשה ובעלה לשעבר, עליה רבצה משכנתא ששולמה מחשבונה של האשה. לאחר פרידת הצדדים הגיש הגבר תביעה לבית המשפט לענייני משפחה בטבריה, בה טען כי הוא זכאי למחצית הרכוש שנצבר במהלך הזוגיות עם האשה ולמחצית מערך השבחת הדירה, מאחר ששילם על שיפוץ הדירה 300 אלף שקל.

 

פסקי דין נוספים בערוץ הנדל"ן:

לא תאמינו כמה שווה עוגמת נפש של קשיש

 

הגבר טען, כי היה הידוע בציבור של האשה, שכן התגורר עמה לאורך שנות הזוגיות וניהל עמה משק בית משותף. עוד נטען, כי במסגרת הליך משפטי אחר הודתה בעצמה, כי הם ידועים בציבור. בנוסף טען, כי השקיע במימון חייהם המשותפים והשתתף בתשלומי המשכנתא, ולפיכך הוא זכאי למחצית הכספים, הזכויות והנכסים של האשה, ואף הציע לחלוק בזכויותיו שלו.

 

האשה טענה מנגד, כי לא נישאה לגבר, לא ניהלה עמו חשבון משותף ומעולם לא התקיים שיתוף כלכלי או רכושי ביניהם, ולפיכך אין להורות על שיתוף בנכסיהם או זכויותיהם. כן טענה, כי השקעתו בשיפוץ הבית הייתה זניחה, היות שהשיפוצניקים היו קרובי משפחתו ולא קיבלו שכר על עבודתם, ולכל היותר קבלו שכר "שחור" כך שלא הוכח בכמה כסף מדובר.

 

בכל מקרה, היא טענה, כספי השיפוץ היו כספים משותפים שקיבלו השניים כפיצוי בגין נזק שנגרם לרכבם המשותף ומכספי מתנות שקיבלו מברית המילה של בנם.

 

שיתוף מלא בנכסים

"אין בלבי כל ספק, כי הצדדים ראו עצמם כבני זוג נשואים לכל דבר ועניין, הגדירו עצמם "כידועים בציבור" בפני בית המשפט וחיו חיי זוגיות ושיתוף מוחלטים", כתב השופט אסף זגורי. הוא קבע, כי נוכח העובדה שבני הזוג הביאו ילד משותף לעולם וגרו יחד תקופה של כ 10 שנים, אין חולק כי מדובר בשיתוף מלא וכולל במכלול הזכויות, החובות והנכסים שנצברו במהלך הזוגיות.  

 

השופט פסק, כי התובע זכאי לקבל מחצית משווי ההשבחה של הבית, שהוערכה ב-300 אלף שקלים, ולפיכך זכאי לפיצוי של מחצית הסכום, נוכח השקעתו בשיפוץ. עם זאת הוא הורה לקזז את חובות התובע בגין מזונות הילד המשותף, ואת חלקה של התובעת בביטוח המנהלים של התובע.

 

בנוסף דחה השופט את טענת התובע, כי הוא זכאי לקבל החזר תשלומי הלוואת המשכנתא בגין דירת הנתבעת, וקבע כי בזמן שהתובע גר בביתה של הנתבעת, הוא חסך מעצמו תשלומי שכירות, וכי במסגרת חיי שיתוף, אין מקום להתחשבנות על כספים שהוצאו בתקופת החיים המשותפים.

 

לעיון בפסק הדין 

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין "

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים