שתף קטע נבחר

בחריין: רבבות הפגינו נגד איחוד מדינות המפרץ

הפגישה של מנהיגים ערבים השבוע בריאד, שבה דנו באפשרות לכונן קשרים הדוקים יותר בין המדינות הערביות במפרץ הפרסי, מעוררת התנגדות עזה מצד השיעים. גם באיראן הפגינו היום נגד בית המלוכה הסוני של בחריין

עשרות אלפי בני אדם בבחריין הפגינו הערב (יום ו') בפאתי הבירה מנאמה, במחאה על ההצעה להקים איחוד פוליטי של מדינות המפרץ הערביות. לפי דיווחים מהממלכה הקטנה, רוב המפגינים הם בני העדה השיעית.

 

עוד חדשות מהעולם הגדול :

 

ביום שני האחרון נפגשו מנהיגי מדינות ערב בריאד כדי לדון בקריאה של מלך סעודיה עבדאללה לאחד את שש החברות בארגון לשיתוף פעולה של המפרץ (GCC), אולם הם לא הצליחו להגיע להסכמה על שילוב כוחות הדוק יותר. השיחות בנושא אמורות להתחדש מאוחר יותר השנה.

 

כתב סוכנות הידיעות AP דיווח הערב כי הצעדה שבה השתתפו רבבות ליד הבירה הבחריינית נמתחה על פני כחמישה קילומטרים. לא נרשמו דיווחים על אלימות, אולם הנוכחות הגדולה של מפגינים היא אינדיקציה של ממש להתנגדות להצעות לאחד את קבלת ההחלטות של השליטים הסונים של בחריין ושל סעודיה.

 

מפגינים בבחריין בחודש שעבר (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפגינים בבחריין בחודש שעבר(צילום: EPA)

 

בחריין היא מדינה שרוב תושביה שיעים, אולם דווקא בית מלוכה סוני הוא ששולט בה. בעבר דווח על כמה קשרים שנרקמו נגד המשטר, ובית המלוכה הסוני אף האשים את איראן, הרואה בעצמה פטרונם של השיעים בעולם, בחרישת מזימות נגדו. בשנה שעברה, ברוח "אביב העמים הערבי", יצאו המוני שיעים לרחובות והתעמתו עם כוחות הביטחון. מאז נרשמו שם יותר מ-50 הרוגים ומאות פצועים. גם כעת השיעים הם המתנגדים העיקריים לתוכנית לאחד את מדינות המפרץ הערביות.

 

גם באיראן התקיימה היום הפגנה נגד מאמציו של בית המלוכה הסוני של בחריין לכונן יחסים הדוקים יותר עם סעודיה. הזעם האיראני מופנה כלפי ריאד, יריבתה הגדולה הנחשבת לסמל הסונים הגדול ביותר. בשנה שעברה הייתה זו אותה סעודיה ששלחה כוחות צבא לבחריין כדי לסייע

לבית המלוכה הסוני להתמודד עם ההתקוממות השיעית.

 

לאומנים רבים ושמרנים קיצונים באיראן מחשיבים את בחריין, שקיבלה עצמאות מבריטניה ב-1971, כחלק אינטגרלי מהמדינה הפרסית, כיוון שכך היה לפני העידן הקולוניאלי הבריטי. עד 1971 ותחת השאה מוחמד רזא פהלאווי ששלט באיראן אך הופל במהפכה האסלאמית ב-1979, שמרה איראן על שני מושבים ריקים בפרלמנט עבור נציגים מ"מחוז בחריין".

 

ביום ראשון האחרון, כ-190 מחוקקים איראנים - יותר מחצי מחברי הפרלמנט - פרסמו הצהרה המגנה את התוכניות להקים איחוד למדינות המפרץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינים בבחריין מוקדם יותר השנה
צילום: EPA
מומלצים