שתף קטע נבחר

צפון קוריאה: הטילים שלנו יכולים לפגוע בארה"ב

הסכם בין הדרום לאמריקנים על שדרוג טילים הוציא מפיונגיאנג איום חריג: לא רק "הבובות של האימפריאליסטים" בסכנה

צפון קוריאה שיגרה היום (ג') איום חריג בחריפותו והזהירה כי ארצות הברית כולה נמצאת בטווח הטילים הבליסטיים שברשותה. ההצהרה באה בתגובה להסכם שהוכרז השבוע בין דרום קוריאה לארה"ב, לשדרוג מערך הטילים של השכנה מדרום.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

דובר לא מזוהה מהמועצה הצבאית הלאומית של פיונגיאנג טען כי ההסכם הוא "תוצר של עוד קונספירציה של המאסטר והבובה להצית מלחמה" נגד הצפון. כתוצאה מכך, המדינה הקומוניסטית צפויה לפי ההודעה להגביר את המוכנות הצבאית שלה, לצד אזהרה שברשותה טילים שיכולים להגיע לדרום קוריאה, יפן וגואם - בעלות ברית של האמריקנים "האימפריאליסטים" - ואף לארה"ב עצמה.

 

ציר הרשע: סגן מנהיג צפון קוריאה בביקור באיראן בקיץ (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ציר הרשע: סגן מנהיג צפון קוריאה בביקור באיראן בקיץ(צילום: AFP)

 

צפון קוריאה נוהגת להתבטא בחריפות ולאיים על וושינגטון וסיאול, אולם הצהרה לפיה הטילים מגיעים עד לארה"ב נחשבת נדירה. יש שמסיקים כי המדינה מפתחת ראש נפץ גרעיני שניתן להרכבה על טיל לטווח ארוך, אף שמומחים מעריכים שפיונגיאנג טרם השיגה את הטכנולוגיה הדרושה לשם כך.

 

באפריל שיגרה צפון קוריאה טיל - שלטענתה נועד לנשיאת לוויין לחלל - והוא התפרק מעט אחרי השיגור. לטענת מדינות במערב, היה זה כיסוי לבדיקת טכנולוגיה לטילים לטווח ארוך מצד המדינה שערכה ב-2006 וב-2009 ניסויים גרעיניים תת-קרקעיים.

 

קו יו-הוואן, פרופסור מסיאול ללימודי צפון קוריאה, אמר כי למדינה הטוטליטרית המסוגרת "לא הייתה ברירה" אלא להגיב להגדלת טווח הטילים של הדרום, אולם ספק אם תעורר פרובוקציה.

 לטענתו קים ג'ונג און וההנהגה בפיונגיאנג ימתינו קודם לכן לתוצאות הבחירות לנשיאות בארה"ב ובדרום קוריאה.

 

לפי העסקה עם וושינגטון שעליה נמסר ביום ראשון, סיאול תחזיק בטילים בליסטיים בטווח של עד 800 ק"מ, וגם תוכל להגדיל את כושר הנשיאה של טילים לטווח קצר יותר.

 

חצי האי הקוריאני נמצא למעשה במצב של מלחמה מאז הסתיימה בהסכם שביתת נשק מלחמת קוריאה שנערכה בין השנים 1950-1953. ארה"ב מחזיקה כ-28,500 חיילים בדרום קוריאה, כהרתעה נגד מתקפה אפשרית מהצפון.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און
צילום: AP
מומלצים