שתף קטע נבחר

36% מהישראלים: בעבודה הבאה נרוויח פחות

הלמ"ס: 16% מהמתגוררים ביישובי המעמד הנמוך חוששים מקושי גדול במציאת עבודה חדשה, לעומת 9% ביישובים המבוססים. האוברדרפט פחות נפוץ משחשבנו: ההכנסה הממוצעת במעמד הגבוה והבינוני גבוהה ב-20% מההוצאה. במעמד הנמוך, עם זאת, ההוצאות גבוהות ב-8.7% מההכנסות

36% מהישראלים חוששים כי אם יאבדו את מקום עבודתם סיכוייהם למצוא עבודה בשכר דומה נמוכים או קלושים. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשנת 2010 המתפרסמים בצהריים (יום ב'). שיעור המעריכים את סיכוייהם כנמוכים למצוא עבודה אם יאבדו אותה, גבוה יותר בקרב הישראלים הגרים ביישובים במעמד הנמוך מאשר ביישובים מהמעמד הגבוה או הבינוני.

 

 

בשנת 2010, עולה מהנתונים, ל-10% מהמועסקים קיים "חשש גדול מאד" או "חשש גדול" לאבד את עבודתם בהשוואה ל-16% בשנת 2002. ל-9% מהמועסקים הגרים ביישובים במעמד הבינוני ובמעמד הגבוה יש חשש גדול מאוד או חשש גדול לאבד את עבודתם, לעומת 16% מהמועסקים הגרים ביישובים במעמד הנמוך.

 

 

 

בלמ"ס בדקו את ההבדלים בתחום הדיור. ביישובים במעמד חברתי-כלכלי בינוני גרים 68% מכלל משקי הבית בישראל. ב-2010 ההוצאה הממוצעת הגבוהה ביותר הייתה על פרעון משכנתא - שעמדה על 2,925 שקלים בממוצע. גם שיעור משלמי המשכנתא מתוך משקי בית אלה הוא הגבוה ביותר - 52%.

 

מדינה בלי מינוס

עוד עולה מהנתונים שישראל לא מדינה באוברדרפט. במשקי בית ביישובים במעמד הגבוה ובמעמד הבינוני ההפרש בין ההכנסה הכספית נטו לבין ההוצאה הכספית הממוצעת למשק בית עומד על כ-20%: במעמד הגבוה ההכנסה הממוצעת היא 15,297 שקלים נטו, לעומת 12,609 שקלים הוצאה ובמעמד הבינוני 11,677 שקלים הכנסה נטו לעומת 9,691 שקלים הוצאה. לעומת זאת, במשקי בית ביישובים במעמד הנמוך ההוצאה הכספית גבוהה מההכנסה נטו ב-8.7% - 8,083 שקלים הכנסה לעומת 8,860 שקלים הוצאה.

 

 

בדו"ח נבדק גם המצב האישי. מהנתונים עולה כי 25% מהישראלים בני 20 ומעלה חשים בדידות לעתים קרובות או מדי פעם. 24% מרגישים לחוצים לעתים קרובות. אחד מכל חמישה ישראלים מרגיש מלא מרץ רק לעתים רחוקות או בכלל לא, 9% מרגישים מדוכאים לעתים קרובות, ו-8% מצליחים להתמודד עם בעיותיהם לעתים רחוקות או בכלל לא. 8% אמרו כי אין להם למי לפנות בשעת מצוקה.

 

 

40% מבני 20 ומעלה דיווחו כי דאגות מפריעות להם לישון לעתים קרובות או מדי פעם, בשנה האחרונה. בקרב הגרים ביישובים במעמד הבינוני, דווח על דאגות שהפריעו לישון, על קושי להירדם ועל עייפות רבה במשך היום, בשיעורים גבוהים יחסית מאשר בקרב הגרים ביישובים במעמד הנמוך או במעמד הגבוה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים