שתף קטע נבחר

צילום: AFP

נתיבות בלי כיפת ברזל: "בגני הילדים יותר בטוח"

הסוללה שהגנה בעבר על נתיבות הוצאה לצורך שיפור טכנולוגי והתושבים שצפו הבוקר בפגיעה ישירה של רקטת גראד בחצר בית - חשופים. "אין לנו ממ"ד ואני חוששת", אמרה אם לשלושה. אם אחרת: "שיחזירו את הסוללה וכך נהיה רגועים"

רקטת הגראד שנפלה הבוקר (יום ב') בנתיבות הבליטה את העובדה שסוללת כיפת ברזל שהגנה בעבר על העיר, כבר לא פרוסה באזור. בשל אילוצים עוברת הסוללה המדוברת זה מספר שבועות תהליך של שיפור טכנולוגי חיוני. עדיין לא ברור מתי יסתיים התהליך של שדרוג המערכת, וברקע נמשך הירי שהסתיים הבוקר בפגיעה בחצר בית בנתיבות, זריעת הרס רב ו-26 נפגעי חרדה.

 

הסלמה בדרום - דיווחים נוספים ב-ynet

מטח לחוף אשקלון, 26 לקו בחרדה בנתיבות

נפגעים בנפש בשדרות: "השיקום - השלב הקשה" 

נפצעו מרקטות בדרך לעבודה: "כבר התרגלנו"

 

בנתיבות עצמה אמרו הבוקר הורים כי ילדיהם בטוחים יותר במוסדות החינוך. סימה כהן, אם לשלושה ילדים קטנים, ציינה כי "לא הודיעו לנו שום דבר בבוקר. הגנים יותר בטוחים בגלל שאין לנו בבית ממ"ד. הגנים נמצאים בתוך מקלט והילדים יודעים שכשיש אזעקות, צריך לרוץ למקום בטוח".

 

איתן, אב לשניים, שלח אף הוא את ילדיו לבתי הספר למרות הירי. "צריך לשמור על שגרה, זו השגרה פה, שגרת הנפילות", הוא אומר. "הילדים מפחדים וגם המבוגרים, אבל אם אשאיר אותם בבית הם יהיו מסוגרים עם הפחדים והמחשבות שלהם. חלק מהתמודדות זה לחזור לשגרה ומהר".

 

חלק מהילדים נלקחו לבתיהם בחזרה. נתיבות, הבוקר (צילום: אליעד לוי) (צילום: אליעד לוי)
חלק מהילדים נלקחו לבתיהם בחזרה. נתיבות, הבוקר(צילום: אליעד לוי)

 

לעומתם, ענת אסולין, אם לתלמיד בתיכון ולתלמידה ביסודי, החליטה לא לשלוח את ילדיה לבתי הספר. "בימים כאלה לא שולחים לבית ספר. גם בית הספר לא מוגן. אצלנו יש ממ"ד ואם צריך הילדים ייכנסו לשם. הקטנה בכיתה א' ונמצאת בחרדה גדולה והבן בכיתה ט' התחיל להתרגל, אבל כשהרקטות התחילו הוא גם היה בחרדה. אנחנו ממש מבקשים שיחזירו את כיפת ברזל לנתיבות וכך נהיה יותר רגועים".

 

מפקד מחוז דרום ניצב יורם הלוי שנכנס אתמול לתפקידו, הגיע הבוקר לזירת הנפילה בנתיבות. המפכ"ל רב-ניצב יוחנן דנינו החליט עם השר לביטחון הפנים יצחק אהרונוביץ' כי הגעתו של הלוי לדרום תוקדם בעקבות ההסלמה. "עושה רושם שהמחוז מיומן ומקצועי ויודע לתת מענה הולם וראוי למצב הביטחוני הכל-כך מורכב שבו אנו נמצאים בימים אלה", אמר ניצב הלוי. "ברצוני לשבח את תושבי הדרום על העמידה האיתנה והחוסן הנפשי שהם מגלים. זר לא יבין זאת".

 

התושבים בנתיבות מפוחדים. נזקי רקטת הגראד, הבוקר (צילום: אליעד לוי) (צילום: אליעד לוי)
התושבים בנתיבות מפוחדים. נזקי רקטת הגראד, הבוקר(צילום: אליעד לוי)

 

רקטת הגראד שנורתה לעבר נתיבות הפרה כמה שעות של שקט. לאחר מכן נורו גם חמש רקטות לכיוון המועצה האזורית חוף אשקלון ומערכת כיפת ברזל יירטה שתיים מהן. בהמשך נפלו עוד שלוש פצצות מרגמה באשכול. בכל המקרים לא היו נפגעים בגוף. במהלך הלילה תקפו כלי טיס של חיל האוויר מנהרת טרור ואתר לאחסון אמצעי לחימה בצפון רצועת עזה וכן אתר שיגור בדרום הרצועה. אמש מסרו מקורות בקהיר כי המודיעין המצרי מנהל מגעים להפסקת אש.

 

סיכולים במרכזי אוכלוסייה 

מערכת ההגנה האקטיבית של חיל האוויר שכוללת בתוכה שלוש סוללות של כיפת ברזל, סיכלה בסבב ההסלמה הנוכחי פגיעה במרכזי אוכלוסייה בבאר שבע ובאשקלון. בשבועות

הקרובים עתידה להיכנס למבצעיות סוללה חמישית ומשודרגת של כיפת ברזל, לאחר שעברה באחרונה סדרה של ניסויים מוצלחים במינהלת פיתוח אמצעי לחימה במשרד הביטחון.

 

הסוללה החמישית תהיה בעלת יכולות של מהירות תגובה גבוהה יותר וליירט רקטות מטווחים ארוכים יותר. בשנה האחרונה ביצעו סוללות כיפת ברזל פריסות אימון, כיול ו"הכרת האזור", במספר אזורים ברחבי הארץ ובכללם בחיפה, בצפת, באילת, בשרון ובתל-אביב רבתי. מטרת הפריסות שכל אחת מהן נמשכה כמה ימים היא לתרגל פריסה מהירה ככל האפשר של הסוללה באותה נקודה. זאת כדי לתת הגנה לאותו מרחב גיאוגרפי ועל-מנת שהמערכת תכיר את אותו אזור מבחינה טופוגרפית.

 

פרישת סוללות כיפות ברזל ביישובי הדרום נעשית בהתאם להערכת מצב משותפת של פיקוד הדרום וחיל האוויר, ונשענת על מספר שיקוליםובהם איומים על הערים והיקפי האוכלוסיות עליהן יש להגן. כל זאת, בכפוף לאילוצים טכנולוגיים ואילוצים מבצעיים.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרס רב מרקטת גראד. נתיבות, הבוקר
צילום: אליעד לוי
הסוללה עזבה את נתיבות (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים