שתף קטע נבחר

אלפים בודדים חגגו ברמאללה: "אללה אכבר"

בכיכר יאסר ערפאת נאספו אלפים בודדים להאזין לנאום אבו מאזן באו"ם ולצפות בהצבעה. האווירה האדישה נשברה בחצות עם מחיאות כפיים, יריות באוויר וקללות "המתנחלים כלבים"

אולי היה זה מזג האוויר הקריר ואולי האכזבה הכללית של הציבור הפלסטיני מההנהגה ומהקיפאון המדיני, אבל התושבים ברמאללה קיבלו הערב (ה') באדישות יחסית את השעות שלפני ההצבעה לשדרוג מעמדה של הרשות הפלסטינית בעצרת הכללית של האו"ם. המראות לא הזכירו את הפסטיבל שהיה באותו מקום בדיוק בספטמבר 2011.

 

כמה מאות תושבים בלבד נמצאו במהלך היום לכיכר יאסר ערפאת בעיר, ורק לקראת נאומו של אבו מאזן בעצרת הכללית והליך ההצבעה עלה מספר הנוכחים לכ-2,000 בני אדם. גם בבית לחם, שם שידרו את הנאום באמצעות מקרן על גבי גדר ההפרדה, הגיעו לצפות בו רק כמה אלפים בודדים. במהלך נאומו של שגריר ישראל, רון פרושאור, נשמעו קריאות בוז והקהל ליווה בקללות "מתנחלים כלבים" את האירוע ההיסטורי מבחינתם. 

 

  

חגיגות ברמאללה. מזג האוויר הפריע (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
חגיגות ברמאללה. מזג האוויר הפריע(צילום: גיל יוחנן)

רוקדים בכיכר. הערב ברמאללה  (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
רוקדים בכיכר. הערב ברמאללה (צילום: גיל יוחנן)

רק לקראת חצות, עם ההכרזה על קבלת הבקשה הפלסטינית ברוב עצום, השתחררו מהנוכחים שאגות שמחה, קריאות "אללה אכבר", תושבים זרקו אורז ויריות נורו באוויר, אך הופסקו מיד על ידי כוחות הביטחון. אולם עד אותו רגע, החגיגות היו מאופקות למדי. 

 

המדינות שהצביעו נגד ההצעה הפלסטינית (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
המדינות שהצביעו נגד ההצעה הפלסטינית(צילום: shutterstock)

 

"הסיבה שאין כאן הרבה אנשים היא בגלל מזג האוויר", אמר ל-ynet אחד מתושבי רמאללה שהגיע לכיכר. "חוץ מזה, יש

הבדל בין הדרך שההנהגה הכינה את הציבור לפנייה לאו"ם הפעם לעומת ספטמבר של השנה שעברה. בפעם הקודמת ההכנות של הרשות נמשכו עשרה חודשים ואילו הפעם קמפיין התמיכה החל רק בשבוע שעבר".

 

הרמקולים שהוצבו ליד הבמה השמיעו שירים פטריוטים אבל את עיקר תשומת הלב של הנוכחים קיבל דווקא תינוק שהולבש בכובע ובגדים בצבעי הדגל הפלסטיני והועלה לבמה. אביו הגאה הביע את שביעות רצונו מהמהלך הדיפלומטי: "אני שמח מאוד משום שזו הפעם הראשונה אחרי 64 שנות כיבוש שאנחנו עושים צעד מדיני אמיתי". הוא הוסיף שלדעתו צריך לשלב בין המבצע הצבאי בעזה בשבוע שעבר לבין המהלך המדיני בכדי להגיע לעצמאות: "אנחנו תומכים באבו מאזן, אבל אני חושב שצריך להמשיך בהתנגדות על כל מאפייניה: להילחם בכיבוש גם באו"ם אבל בהתנגדות מזוינת".

 

לקראת ההצבעה באו"ם - כתבות נוספות:

 

ככל שהתקרב מועד הדיון בעצרת הכללית הגיעו עוד אנשים לכיכר, ועל הבמה עלה כרוז שניסה לעורר את הקהל ולשלהב אותו. שאדי ג'ראדאת, תושב רמאללה, עמד מחויך מאחור. "זה יום היסטורי", הוא אמר במבוכה, "אבל הבעיה היא שאנחנו לא יכולים לשמוח באמת משום שכלום לא הולך להשתנות מחר".
פלסטין משקיפה: התפלגות ההצבעה באום

פלסטין משקיפה: התפלגות ההצבעה באו"ם
בעד

אפגניסטן, אלג'יריה, אנגולה, אנטיגואה, ארגנטינה, ארמניה, אוסטריה, אזרבייג'ן, בחריין, בנגלדש, בלרוס, בלגיה, בליז, בנין, בהוטן, בוליביה, בוצוואנה, ברזיל, ברוניי, בורקינה פאסו, בורונדי, קמבודיה, קייפ ורדה, הרפובליקה המרכז אפריקנית, צ'אד, צ'ילה, סין, איי קומורו, קונגו, קוסטה ריקה, חוף השנהב, קובה, קפריסין, צפון קוריאה, דנמרק, ג'יבוטי, דומיניקה, הרפובליקה הדומיניקנית, אקוודור, מצרים, אל סלוודור, אריתריאה, אתיופיה, פינלנד, צרפת, גבון, גמביה, גאורגיה, גאנה, יוון, גרנדה, גינאה, גינאה- ביסאו, גויאנה, הונדורס, איסלנד, הודו, אינדונזיה, איראן, עירק, אירלנד, איטליה, ג'מייקה, יפן, ירדן, קזחסטן, קניה, כוויית, קירגיזסטן, לאוס, לבנון, לסוטו, לוב, ליכטנשטיין, לוקסמבורג, מלזיה, האיים המלדיביים, מאלי, מלטה, מאוריטניה, מאוריציוס, מכסיקו, מרוקו, מוזמביק, מיאנמר, נמיביה, נפאל, ניו זילנד, ניקרגואה, ניז'ר, ניגריה, נורבגיה, עומן, פקיסטן, פרו, פיליפינים, פורטוגל, קטאר, רוסיה, סיישל, סיירה לאון, איי סולומון, סומליה, דרום אפריקה, דרום סודן, ספרד, סרי לנקה, סודן, סורינאם, סווזילנד, שבדיה, שווייץ, סוריה, טג'יקיסטן, תאילנד, מזרח טימור, טרינידד וטובגו, תוניסיה, טורקיה, טורקמניסטן, טובאלו, אוגנדה, האיחוד האמירויות, טנזניה, אורוגוואי, אוזבקיסטן, ונצואלה, וייטנאם, תימן, זמביה, זימבבואה

נמנע אלבניה, אנדורה, אוסטרליה, באהאמס, ברבדוס, בוסניה, בולגריה, קמרון, קרואטיה, קולומביה, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, אסטוניה, פיג'י, גרמניה, גואטמלה, האיטי, הונגריה, לטביה, ליטא, מלאווי, מונקו, מונגוליה, מונטנגרו, הולנד, פפואה גינאה החדשה, פרגוואי, פולין, דרום קוריאה, מולדובה, רומניה, רואנדה, סמואה, סן מרינו, סינגפור, סלובקיה, סלובניה, מקדוניה, טוגו, טונגה, בריטניה, ונואטו
נגד ישראל, ארצות הברית, קנדה, צ'כיה, פנמה, איי מרשל, מיקרונזיה, נאורו, פלאו
נעדר גינאה המשוונית, קיריבטי, ליבריה, מדגסקר, אוקראינה

 

על הבמה. אביו של הילד: "להמשיך גם בהתנגדות המזוינת" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
על הבמה. אביו של הילד: "להמשיך גם בהתנגדות המזוינת"(צילום: גיל יוחנן)

 

הוא הסביר שלדעתו הסיבה למיעוט האנשים שהגיעו לעצרת קשורה לכך שהציבור לא באמת חושב שהמהלך הזה נוגע אליו ישירות: "סוגיית האסירים, לדוגמה, חשובה יותר למשפחות הפלסטיניות משום שהיא קשורה באופן ישיר לחיים שלהן. לכן היא גם זכתה לתמיכה ציבורית רחבה יותר ברחובות בשנה האחרונה".

 

חלק מהחוגגים בכיכר ערפאת בחרו להדגיש את העובדה שהמהלך הפלסטיני באו"ם לא בא כדי להתנכל לישראל. "זה לא שאנחנו נגד ישראל, אלא נגד הכיבוש,

וחשוב שהציבור הישראלי יבין את זה", אמרו.

 

היום הזה החל בצורה מעט שונה. העצרות ברחבי הגדה המערבית החלו כבר בשעות הצהרים המוקדמות. הן התקיימו בערים המרכזיות ורבבות פלסטינים השתתפו בהן. בחברון ובשכם התקיימו עצרות שבהן השתתפו פעילים ומנהיגים מכל הפלגים, כולל חמאס - למרות שבאופן רשמי התנועה לא לקחה חלק באירועים.

 

הפגנה יוצאת דופן התקיימה אתמול בצהרים בעיר עזה. אלפים יצאו בתהלוכה שארגן פתח באישור ממשלת חמאס לאות תמיכה באבו מאזן ובמהלך הדיפלומטי של הרשות. בכיר פתח, זכרייא אל-ארא, הצהיר במהלך האירוע שאבו מאזן יגיע בקרוב לביקור ברצועה.

 

בתוך כך הודיע אתמול משרד החוץ הפלסטיני שהרשות תבחן מחדש את יחסיה וקשריה עם המדינות שהתנגדו או נמנעו בהצבעה בעצרת הכללית של האו"ם.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
חוגגים בכיכר ערפאת ברמאללה. אדישות יחסית
צילום: גיל יוחנן
צילום: רויטרס
עצרת האו"ם, לקראת נאום אבו מאזן
צילום: רויטרס
מומלצים