שתף קטע נבחר

איך תמכרו קרח לאסקימואים? נספחי התמ"ת עונים

אתם מייצרים יין בוטיק ורוצים למכור אותו בחו"ל? הגעתם לשלב גיוס ההון לחברת הסטארט-אפ שהקמתם? ואיך מתקבלים לקורס צוערים של משרד התמ"ת? הנספחים המסחריים במשרד התמ"ת התארחו בקהילות ynet וענו לשאלות שלכם

הנספחים המסחריים במשרד התמ"ת התארחו היום בקהילות ynet וענו על שאלות הגולשים, בנושאים כמו סחר חוץ, פיתוח עסקי בשווקים זרים, שיתופי פעולה טכנולוגיים ומסחריים ומדיניות סחר. בנוסף, דיברו אנשי התמ"ת על הסיוע שהם מציעים לחברות ישראליות באמצעות מערך הנספחים המסחריים, הקרנות והתוכניות. אספנו מבחר מהשאלות והתשובות שהוצגו בפורום.

 

 

שאלה: יש לי חברה בתחום התוכנה, ואני בשלבי גיוס הון, פניתי למספר קרנות הון סיכון ישראליות הרושם הכללי שלי הוא שהקרנות בישראל מאד בררניות, אשמח לדעת אם תוכל לסייע לי בגיוס הון ממקורות זרים.

 

תשובה: גיוס הון לחברות הזנק (סטארט-אפ) בסינגפור. דוני שלום רב ותודה על שאלתך שהיא בהחלט רלוונטית. שמי שי זריבץ', נספח מסחרי של משרד התמ"ת בסינגפור. המחלקה המסחרית בשגרירות מסייעת בין היתר לחברות ישראליות שונות לפעול בשוק המקומי, למצוא ולגייס בו הון ולמצוא שת"פ מסחריים וטכנולוגיים.

 

לשאלתך, בסינגפור פועלים מספר רב של גופים פרטיים וממשלתיים שמנהלים הון פנו שזמין להשקעות שונות בתעשייה ובטכנולוגיה (כלומר לא השקעות בשווקי ההון). קרנות הון סיכון ופרייבט אקוויטי פרטיות וכן גופי ממשל שמנהלים קרנות מתמחות לקידום סקטורים שונים. נוכל לסייע לך למצוא את הגופים שעשויים להיות רלוונטיים לך להתקשר עמם.

 

שאלה: יש לי עסק מצליח בישראל ואני מעוניין לנסות את מזלי גם בארצות הברית. לאיזה סוג של סיוע אני יכול לצפות מהנספחים המסחריים? האם השירות שאתם מספקים הוא בחינם? מה האינפורמציה שאתם זקוקים לה לטובת סיוע ביצוא מישראל?

  

תשובה: תפקידם של הנספחים המסחריים הוא לתת מענה לדילמות כשאתה מבקש להיכנס לשוק חדש. הואל נא להמציא לנו פרטים על המוצר המדובר וכן מהו מבוקשך, היינו האם אתה מחפש מפיץ, משקיע, שותף, לקוח או חברה מקומית שהמוצר שלך הוא תשומה בתהליך היצור שלה.

 

השירות ניתן בחינם והדרך לפנות אלינו היא באמצעות מערכת ניהול הפניות של משרד התמ"ת. לאחר הכניסה למערכת תוכל לבחור למי מהנספחים הפרוסים בארה"ב אתה מעוניין לפנות.

 

שאלה: אני מתגורר בצפון ומייצר יין בוטיק בהיקף קטן. מהי הפלטפורמה הטובה ביותר ליציאה לשווקי חו"ל?

 

תשובה: ישנם מגוון דרכים וערוצים להתחיל לייצא לחו"ל. כמובן שהשווקים של חו"ל הינם הגדרה רחבה מאוד וחשוב לדעת למקד ולאתר שוק יעד להתמקד בו, בוודאי לחברה בעלת פעילות ייצור קטנה והיקף ייצוא מצומצם או ייצוא ראשוני.

 

בארץ פועלים מספר גורמים שיוכלו לסייע לך בתהליך בהם מחלקת המזון במכון הייצוא לדוגמא שמסייעת לחברות מתחום המזון, המשקאות, ויין להבין את הנדרש מיצרן ישראלי המבקש לייצא לחו"ל. במקביל הנספחים המסחריים (כל נספח במדינתו) יוכל לסייע לך למצוא חברות, גופים ואנשי קשר מקומיים, דוגמת סוכן או מפיץ שימצאו עניין ביין הבוטיק שאתה מייצר ויפתחו בעבורך ערוצי שווק וקשר עם גורימם רלוונטיים במדינת היעד (מסעדות, רשתות שיווק, חנויות יין, חברות קייטרינג וכיוצ"ב). מכון הייצוא בנוסף גם מסייע לחברות ישראליות להשתתף בתערוכות ואירועים שתומכים ביצואני יין ישראלים.

 

שאלה: איך מתקבלים לקורס צוערים של משרד התמ"ת? מהן דרישות הסף, והאם התחנה הראשונה תהיה תמיד מדינה נידחת באפריקה? 

 

תשובה: קורס הצוערים של משרד התמ"ת הוא קורס יוקרתי שנערך על פי רוב אחת לשנתים. לקורס מתקבלים כ-12 איש מתוך בממוצע כ-1,300 מתמודדים.

 

דרישות הסף הן זכאות לתואר ראשון במועד הגשת המועמדות (סטודנטים במהלך ואפילו לקראת סיום של תואר ראשון אשר עדיין לא סיימו לא תשקל מועמדותם). נדרש תואר ראשון בתחום רלוונטי דוגמת כלכלה או מנע"ס, אם כי הדרישה אינה קשיחה וגם בעלי תואר במשפטים, מדיניות ציבורית, הנדסה ואחרים יכולים להתקבל.

 

תהליך המיון הוא בן כשלושה שלבים הכוללים מבחנים בכתב, מרכזי הערכה וועדת מכרזים. הקורס האחרון נפתח ביוני 2012, כך שלא צפוי קורס נוסף בחודשים הקרובים, אך מומלץ לעקוב אחרי הפרסומים בנושא.

 

המסלול הוא יוקרתי, מעניין ובעל תרומה מרכזית לתעשיה בישראל ומגיעים אליו אנשים בעלי יכולת עבודה עצמאית ובצוות, מוטביציה גבוה ובעיקר ציונות.

 

שאלה: בשנתיים האחרונות התחלתי לייבא חולצות מסין. תוכלו לסייע לי לשתף פעולה עם יצואנים אחרים, כדי להוזיל עלויות?

 

תשובה: הכלי והמנדט המרכזי של הנספחים המסחריים הינו סיוע לתעשייה הישראלית לפעול בשווקי היעד בחו"ל. הצעתי אליך היא לעמוד בקשר עם איגוד לשכות המסחר הממוקם בתל אביב שהוא זרוע מרכזית בארץ שתומכת ביבואנים ישראלים המבקשים להיות תחרותיים, יעילים בתהליך היבוא לארץ.

 

שאלה: אני מתכוון לפתוח קו ייצור למוצרי פלסטיקה בסין, ולשלוח 3-2 עובדים ישראלים לעבודה קבועה במקום. איך פועל מנגנון ההעסקה, האם חוקי התעסוקה הישראלים חלים עליהם?

 

תשובה: ג'וני שלום ותודה על השאלה שהעברת. שמי אלירן אלימלך ואני הנספח המסחרי של משרד התמ"ת בביג'ינג. במענה לשאלתך, תשומת ליבך שכל עובד סיני המועסק בחברה זרה בסין מחוייב להירשם ברשויות הביטוח הלאומי בסין בהתאם לפרובינציה בה הוא מועסק, זאת על מנת שהעסקתו תהיה חוקית.

 

בנוגע לשליחת ישראלים לסין למטרות תעסוקה, נדרשת וויזת העסקה על ידי משרד ששמו DSB - Defence and Social bureau, לגבי חוקי העסקה החלים על זרים בהם ישראלים, תשומת ליבך שמדובר על חוקי העבודה הנהוגים בסין בלבד. תוכל למצוא מידע רב ומפורט באתר הבא של רשות זו: www.cms-dsb.com.

 

עוד אעדכן שהחברה צריכה להיות רשומה בסין ורק זו מוסמכת לפנות אל גוף ה-DSB בבקשה לקבל אישורי עבודה והעסקה. בברכה, אלירן אלימלך, נספח מסחרי בסין.

 

שאלה: למי שחדש בתחום, אולי פשוט תרכזו כאן את רשימת הגופים הממשלתיים שאפשר להסתייע בהם, שנכיר את הגופים השונים והסיוע שלהם לענפי היי-טק כמו תוכנה, מכשור רפואי, ורובוטיקה?

 

תשובה: ישנם מספר גופים במשרד התמ"ת המסייעים להיי-טק הישראלי, בראשם כלי הסיוע של המדען הראשי של משרד התמ"ת המפעיל כלי סיוע כגון קרן המו"פ, חממות טכנולוגיות, תוכנית מגנ"ט, תוכניות לשתוף פעולה בינ"ל.

 

כלי סיוע נוספים מתנהלים בסוכנות לעסקים קטנים כגון קרן השיווק לחו"ל. המנהל לסחר חוץ ליצואנים בעזרת הנספחים המסחריים הפועלים ב-38 שווקי יעד. מומלץ לפנות אליהם בכל שאלה. בנוסף במנהל לסחר חוץ מתנהלות קרנות סיוע ליצואנים המתאימות גם לחברות היי-טק - קרן הפרויקטים והמכרזים הבינ"ל וקרן הודו סין .

 

גופים נוספים יכולים לסייע להיי-טק הישראלי: מכון היצוא, התאחדות התעשינים IATI. בברכה, נועה אשר, מנהלת מערך כלי סיוע לתעשייה, סחר חוץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים