שתף קטע נבחר
צילום: דניאל לילה

10 מתכונים על בסיס שעועית אפויה ברוטב

קופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות מקצרת לרבע שעה את המרחק שבין רעב לנחמה. בלי יותר מדי קשקושים ודיבורים, 10 מתכונים מעולים על בסיס קופסת השימורים

1. מרק שעועית עם עגבניות וכוסברה

  1. מטגנים בצל קצוץ ו-3 שיני שום קצוצות בסיר עם 3 כפות שמן 3 דקות עד שהבצל נעשה שקוף.
  2. מוסיפים קוביות קטנות של 2 תפוחי אדמה, כף דבש, כפית גדושה פפריקה וכפית כורכום ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים תכולה של 2 קופסאות שעועית אפויה ברוטב, 800 גרם (קופסה) עגבניות מרוסקות ו-4 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה כ-20 דקות. מוסיפים צרור כוסברה קצוץ דק, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים חם.

 

המתכונים והמדריך - באדיבות מגזין "על השולחן"

 

2. נזיד שעועית עם בשר מעושן וחיטה

  1. מבשלים 1/2 כוס חיטה בסיר עם הרבה מים רותחים כ-10 דקות (כמו פסטה), מסננים ומניחים בצד.
  2. מחממים סיר עם 1/4 כוס שמן ומטגנים 2 בצלים קצוצים 7-5 דקות עד הזהבה. מוסיפים 3 שיני שום קצוצות, 1/2 ק"ג תערובת של בשרים מעושנים (קבנוס, חזה אווז, כתף בקר) חתוכים לקוביות ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שמזהיבים יפה. מוסיפים כף פלפלצ’ומה, תכולה של 2 קופסאות שעועית אפויה ברוטב ושל קופסת גרגרי חומוס שטופים ומסוננים, ליטר ציר עוף או מים, כפית ראס אל-חנות ומערבבים. מוסיפים את החיטה ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 30 דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך. מוסיפים כוסברה קצוצה, מערבבים, מבשלים עוד 3 דקות ומכבים את האש. מגישים חם עם הרבה לחם טרי.

 

 

3. מינסטרונה מפנק

  1. מחממים סיר עם 3 כפות שמן זית ומאדים בצל קצוץ ו-2 שיני שום קצוצות 5 דקות לריכוך ותחילת הזהבה.
  2. מוסיפים קוביות קטנות של 2 תפו”א, 2 גזרים, פלפל אדום, פלפל ירוק, 5 גבעולי סלרי, 2 עגבניות, קישוא ופרחים מ-1/2 כרובית קטנה ומטגנים דקה.
  3. מוסיפים תוכן של קופסת שעועית לבנה אפויה ברוטב, כ-3.5 ליטר ציר עוף, ציר ירקות או מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית עד שהירקות רכים. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ו-3 כפות גדושות פסטו. מוסיפים כוס אטריות ביצים בעובי בינוני ומבשלים עוד כ-8 דקות עד שהאטריות מתרככות. מגישים חם עם גבינת פרמזן מגוררת.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

4. מסבחה של שעועית לבנה

  1. מסננים את תכולתן של 2 קופסאות שעועית אפויה, מניחים במסננת ושוטפים מהרוטב.
  2. מעבירים למעבד מזון, מוסיפים 1/2 כוס טחינה, עלים מ-1/2 צרור פטרוזיליה, 5 שיני שום, מלח, פלפל שחור גרוס ו-1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי ומעבדים למחית סמיכה (אפשר להוסיף מעט מים לדילול).
  3. שוטפים את תכולתה של קופסת שעועית נוספת, מסננים ומחממים מעט את הגרגרים בסיר או במיקרוגל עם 1/2 כפית כמון ומלח. מגישים את המסבחה על צלחות אישיות ומעליה מפזרים גרגרי שעועית חמים. מזלפים שמן זית, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

 

5. צ’ילי קון קרנה

  1. מחממים מחבת עם 3-2 כפות שמן ומטגנים בצל קצוץ ו-1/2 ק"ג בשר בקר טחון תוך כדי ערבוב 8 דקות להזהבה.
  2. מוסיפים 5-4 שיני שום קצוצות ופלפל ירוק חריף קצוץ ומטגנים דקה נוספת עד שעולה ניחוח.
  3. מוסיפים תכולה של 2 קופסאות שעועית אפויה ברוטב, כף גדושה רסק עגבניות, מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים דקה. מוסיפים 800 גרם (קופסה) עגבניות מרוסקות ו-2.5 כוסות ציר עוף או מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 30-20 דקות לריכוך מלא ולמיצוי טעמים. מגישים עם טורטיות.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

6. תבשיל שעועית עם כדורי בשר, עגבניות ובזיליקום

  1. מחממים סיר עם 3 כפות שמן ומטגנים תוך כדי ערבוב בצל קצוץ עם 3 שיני שום פרוסות, כף ממרח עגבניות מיובשות, כפית פלפלצ’ומה, כפית כמון, כפית סוכר, מלח, פלפל שחור גרוס וכפית זרעי כוסברה טחונים במשך 4-3 דקות.
  2. מוסיפים תכולה של 2 קופסאות שעועית אפויה ברוטב ו-1.25 כוסות מים ומביאים לרתיחה. בינתיים מערבבים 1/2 ק”ג בקר טחון, בצל מגורר, פירורים מפרוסת חלה שהושרתה במים, ביצה, מלח, פלפל שחור גרוס, כפית ראס אל-חנות ועלים קצוצים מ-2 גבעולי בזיליקום.
  3. מכינים קציצות בגודל כדורי פינג-פונג. אחרי שהתבשיל הגיע לרתיחה מוסיפים לו עלים קרועים מצרור בזיליקום ואת הקציצות ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה או עד שהקציצות מוכנות.

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

7. אֶנצ’ילַדָס במלית שעועית ועוף

  1. מבשלים תכולה של קופסת שעועית אפויה עם פלפל ירוק חריף קצוץ דק ו-4-3 קוביות שוקולד מריר (עדיף 70%).
  2. מערבבים ומחממים להמסת השוקולד ומתבלים במעט כמון, מלח ופלפל שחור גרוס. מפרקים 2 נתחי חזה עוף בגריל, חותכים לרצועות ושומרים בקערית.
  3. מכינים קעריות עם טבעות מ-2 בצלים, 100 גרם גבינת צ’דר מגוררת וכוס עלי כוסברה.
  4. מחממים 10-8 טורטיות במחבת יבשה וחמה, מורחים כף או שתיים מהשעועית ומפזרים צ’דר, רצועות עוף, טבעות בצל ועלי כוסברה. מגלגלים ומגישים מייד.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

8. פַסוֹלֶה בַּטוּט — מחית שעועית רומנית ("חומוס רומני")

  1. מסננים את תכולתן של 2 קופסאות שעועית אפויה, מניחים במסננת ושוטפים מהרוטב. קוצצים 8 בצלים ומטגנים במחבת עם 1/2 כוס שמן 12 דקות או עד השחמה עמוקה (כמעט שרוף).
  2. שמים את השעועית המסוננת במעבד מזון עם חצי מכמות הבצל המטוגן והשמן שבו טוגן, 1/3 כוס מים חמימים, 3 שיני שום, מלח ופלפל שחור גרוס ומעבדים למחית חלקה. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם הבצל המטוגן הנותר והרבה לחם.

 

9. קסוּלֶה שעועית וחזה אווז מעושן

  1. מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים 2 בצלים חתוכים לקוביות גסות ו-1 חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות כ-5 דקות להזהבה.
  2.  מוסיפים 2 עלי דפנה, מקל ציפורן וצרור עשבי תיבול שמורכב מ-3 גבעולי פטרוזיליה, 3 גבעולי תימין ו-3 גבעולי בזיליקום, תכולה של 2 קופסאות שעועית אפויה ברוטב ו-1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשעה עד שכל הטעמים מתרכזים והתבשיל סמיך.

 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

10. תבשיל הנקניקיות של ניסים

  1. מחממים סיר עם 3 כפות שמן ומטגנים בצל קצוץ בסיר 5 דקות עד הזהבה.
  2. מוסיפים 500 גרם נקניקיות שאוהבים, 2 כפות טבסקו, כפית חווייאג’ ו-1/2 כוס מים, תכולה של 2 קופסאות שעועית אפויה ברוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

 

המתכונים הנפלאים  לקוחים מהגליון האחרון של מגזין "על השולחן" . עוד טיפים, מתכונים נפלאים ועוד שלל רעיונות לארוחות - בעיתון.

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
אל תתביישו להשתמש בה. שעועית מקופסת שימורים
צילום: דניאל לילה
מומלצים