שתף קטע נבחר

צילום: אלעד גרשגורן, ירון ברנר

נתניהו יבטיח מזוודות במקום תיקים?

מספר התיקים של הליכוד יתכווץ, וכדי להתמודד עם המצוקה בודק ראש הממשלה אם שרים יסכימו לכהן כשגרירים בחו"ל. הם, מצדם, לא ממש מתלהבים מהרעיון

עם פתיחת המשא ומתן הקואליציוני היום (א') גוברת המתיחות בליכוד על רקע חלוקת התפקידים בממשלה הבאה. גורמים בתנועה סיפרו כי כדי להתמודד עם מצוקת התיקים בוחן בנימין נתניהו עם חלק מהבכירים אפשרות שבמקום לכהן כשרים, הם יקבלו תפקיד ממלכתי או ציבורי נחשק אחר, אפילו מעבר לים.

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

28 ימים לממשלה: המו"מ הקואליציוני יוצא לדרך

המנדט, המשא ומתן והחוק: כך מוקמת ממשלה

לנסח את הכתובּה של לפיד ונתניהו

 

בכיר בליכוד המקורב לנתניהו סיפר כי "שרים מכהנים, מועמדים לתפקידי שרים ומועמדים לתפקיד שר מטעם עצמם כוססים ציפורניים ונמצאים במתח אטומי, הם לא יודעים אם יכהנו כשרים או שייפלטו החוצה". לדבריו, העובדה כי מספר התיקים שתקבל התנועה יקטן משמעותית, בשל הצניחה במספר המנדטים ובגלל דרישתו של יו"ר יש עתיד יאיר לפיד לצמצם את הממשלה, מעוררת מלחמת עולם במפלגת השלטון וגורמת לראש הממשלה כאב ראש רציני.

 

"נתניהו יודע שחלק מהשרים או המועמדים לשרים לא יהיו בממשלה הבאה, אז הוא מנסה לפתות אותם בתפקידי שגרירים", הסבירו בליכוד. בתנועה אף ציינו כמה שמות שכבר הוזכרו כמועמדים לתפקידי שגרירים. השר להגנת הסביבה גלעד ארדן צוין כמועמד לכהן כשגריר באו"ם. שר האוצר יובל שטייניץ נחשב כמועמד להפוך לשגריר בוושינגטון. שרת התרבות והספורט לימור לבנת עשויה לנדוד לתפקיד השגרירה בלונדון, ואילו שר ההסברה והתפוצות יולי אדלשטיין עשוי להפוך לשגריר באחת ממדינות ברית המועצות לשעבר.


בכירי הליכוד אחרי הפריימריז. מי יקבל תיק? (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בכירי הליכוד אחרי הפריימריז. מי יקבל תיק?(צילום: ירון ברנר)
 

מרבית האישים שהוזכרו במהלך השיחות בימים האחרונים הכחישו כי הם מועמדים לתפקידי שגרירים וטענו כי מדובר בספין של יריבים פוליטיים שהיו רוצים לראות אותם מחוץ לשולחן הממשלה. אבל בצמרת הליכוד מתעקשים כי הפתרונות האלו נבחנים בשיא הרצינות. "מדובר במצוקת תיקים אמיתית וקשה של נתניהו, ולכן הוא מנסה למצוא להם תפקידים בכירים בחו"ל", אמר בכיר במפלגה. "עבור חלק מהם מדובר בהצעה לא רעה בכלל".

 

וזה לא הכול: אחד מראשי הרשויות בצפון סיפר על יוזמה חדשה, שלפיה המשנה לראש הממשלה השר סילבן שלום יורץ לתפקיד נשיא המדינה הבא. שלום רואה את עצמו משודרג לאחד התפקידים הבכירים בממשלה, אך בליכוד טוענים שנתניהו אינו רוצה או אינו יכול למנות אותו לתפקיד בכיר יותר. שלום, מצדו, לא מתלהב מהיוזמה וכינה את יוזמת הנשיאות "קשקוש".

 

מצוקתו של נתניהו רק גוברת בהתחשב בכך שהתפקידים הבכירים שפעם יכול היה ראש הממשלה לחלק למקורבים כפיצוי או כתשלום אתנן פוליטי, פשוט אזלו. לאחר הבחירות הקודמות מינה נתניהו את קבלן הביצוע הפוליטי שלו עוזי דיין לתפקיד הנחשק של יו"ר מפעל הפיס, את מקורבו ישראל (איזי) תפוחי לתפקיד נשיא הבונדס ואת איש הליכוד אלי דדון למנכ"ל מפעל הפיס.

 

שרים ובכירים במפלגה העידו כי אחד השלבים שעוברים מועמדים בתנועה בדרך לשולחן הממשלה הוא אצל "ידידי משפחת נתניהו". מדובר בשם קוד לשני חברים וידידים קרובים של בנימין ושרה נתניהו: האחד הוא מאיר חביב, תושב צרפת שמימן בעבר את בני הזוג נתניהו. האחר הוא זאביק רובינשטיין, חברם של בני הזוג מניו־יורק. שניהם הגיעו מחו"ל בבחירות וליוו את ראש הממשלה ואת בניו לאורך אותו יום. "מי שרוצה להעביר מסרים או לבדוק את מעמדו עושה את זה אצל חביב או רובינשטיין", סיפר שר בליכוד. "מדובר בשני אנשים דיסקרטיים מאוד שמקורבים לבני הזוג ודרכם אפשר להעביר מסרים בלי מסננים של בעלי עניין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. ניסיון פיתוי?
צילום: אמיל סלמן
לבנת. לונדון מחכה?
צילום: באדיבות דוברות הליכוד
אדלשטיין. שגריר חדש?
צילום: חיים צח
מומלצים