שתף קטע נבחר

מנכ"ל טבע: "החברה עברה תקופה קשה"

ג'רמי לוין, מנכ"ל "טבע" חושף בראיון ל-ynet במסגרת פרויקט "עולם בכחול לבן" את האסטרטגיה שתוביל את ענקית התרופות בשנים הבאות: "אנחנו אחרי המשבר. הבסיסים שבנו את החברה בעבר נעלמו". הוא התייחס לסיום הפטנט של תרופת הקופקסון: "אם החברות המתחרות לא תייצרנה את התרופה באופן מושלם, החולים יהיו בסכנה"

טבע היא החברה המסחרית הגדולה בישראל, ואחת מעשרת חברות הפארמה הגדולות בעולם, אבל בשנים האחרונות עברו על "טבע" מספר לא קטן של מהמורות. מנכ"ל החברה ג'רמי לוין הצטרף ל-ynet במסגרת הפרויקט המיוחד, "עולם בכחול לבן" וניסה להסביר מה הייחוד של טבע מודל 2013, ולאן הולכת ענקית התרופות בעתיד.

 

עולם בכחול לבן – פרויקט מיוחד 

 

צפו בכתבה המלאה על טבע

 

"טבע עברה תקופות טובות ותקופות קשות. אני חושב שטבע התמודדה בשלוש השנים האחרונות עם אחת התקופות הקשות ביותר שלה", אומר לוין בכנות, אבל מדגיש: "אנחנו אחרי זה עכשיו. מה שקרה זה שבסיסים שבנו את החברה בעבר נעלמו. הרעיון שאתה יכול לקנות עוד חברה ולצמוח, לא קיים יותר. אנחנו אחת מהחברות הגדולות ביותר. חלק מהנכסים העסקיים המרכזיים של טבע השתנו".

 

לדבריו, "המשמעות הייתה שכחברה היינו חייבים להתפתח. אני מאמין שקשה מאוד להשתנות, קשה מאוד, אבל טבע, בגלל היכולת הישראלית שלה והתרבות שלה משתנה מהר יותר מכל חברה אחרת שראיתי. ומה שאתם רואים כעת, זה אותנו גדלים שוב. אנחנו גדלים מבפנים, לא באמצעות רכישות".

 

לוין סיכם באופטימיות: "זה זמן קשה להרבה אנשים, אבל אני בטוח לחלוטין שהתקופה הזו מאחורינו ושמה שלפנינו כעת, הוא עתיד נפלא ומרגש באמת".

 

מנכ"ל טבע התייחס גם לשאלה מה יקרה לחברה לאחר שיפוג תוקף הפטנט שלה על תרופת הקופקסון שהיוותה פריצת דרך מדעית בטיפול בחולים בטרשת נפוצה: "מה שיקרה בשנים הבאות זה מה שקורה בכל חברה גדולה. המוצר שלך מאבד את הפטנט שלו, הייצור שלך משתנה, צריך להתחיל לחשוב על איך עושים את זה יותר טוב. איך מגישים את התרופה בצורה טובה ונגישה יותר לחולה. במקרה של קופקסון אנחנו די מוכנים לזה".

 

"אנחנו עושים מספר דברים: קודם כל הפכנו את לקיחת התרופה לקלה יותר עבור החולים. במקום בכל יום, ייקחו את התרופה רק שלוש פעמים בשבוע. שנית, אנחנו לא בטוחים שמוצרים גנריים של קופקסון הם בכלל אפשריים לייצור. אנחנו נסביר לעולם למה תרופות גנריות הן לא אותו דבר. הקופקסון מאוד ייחודית, זה לא כמו פניצילין או אספרין. זה מוצר הרבה יותר מורכב. אם אתה לא עושה את זה מושלם, אתה מסכן את החולה שלך. יכול להיות שהחולה יחלה כתוצאה מכך. אנחנו לא יודעים את זה בוודאות, אבל יכול להיות. כך שאנחנו בוחנים את זה ומאמינים שגם אם הפטנט יפוג, לא בטוח שיהיה אפשר לייצר תרופה זהה לקופקסון. אנחנו מסבירים את זה לכל הגופים בעולם, כדי שידאגו לחולים בעולם".

 

לוין נשאל מדוע חשוב לטבע שהבסיס העסקי שלה יישאר בישראל ושהמנכ"ל שלה יגור בארץ: "באופן אישי עשיתי 'עליה' כדי להיות המנכ"ל של טבע בישראל. זה חשוב כי זה נותן לחברה אופי. לכל חברה יש נשמה. אלה לא רק מניות וכדורים, אלא אנשים. התרבות, הנשמה והאנשים, הם הלב הפועם של החברה. יש הרבה חברות ברחבי העולם שעושות עבודה טובה מאוד, אבל מעטות בלבד יכולות לעשות את מה שחברה עם מערכת יכולות ומערכת ערכים חזקה יכולה".

 

לוין ביקש לספר על ההתרשמות שלו מעובדי החברה שהמשיכו להגיע למפעל גם במהלך מבצע עמוד ענן: "בזמן המבצע ביקרתי באשדוד ובמשך הזמן שהייתי שם, נורה טיל בכל כל רבע שעה ורצנו למקלט. מה שהיה מדהים זה שתשעים אחוז מהעובדים, היו שם. הילדים היו בבית, בתי הספר היו סגורים, והם היו שם. כששאלתי אותם מה אתם עושים, הם הסתכלו עלי ואמרו: 'אנחנו עובדים'. שאלתי אותם, 'מה אתם עושים היום?', הם אמרו שהם מייצרים תרופות שחלק מהן ילכו לעזה וחלק מהן ייוצאו למקומות אחרים. כשיש לך את הרוח הזו, כשאנשים זורקים עליך טילים ואתה מייצא תרופות ונמצא שם בכל יום, אתה מבין שיש לך משהו שלשום מדינה או חברה אחרת יכול להיות".

 

במסגרת פרויקט "עולם בכחול לבן", נחשוף בימים הבאים את מאחורי הקלעים של החברות הישראליות הגדולות שכבשו את השווקים בכל רחבי העולם. בין החברות שייחשפו ניתן יהיה למצוא את כימיקלים לישראל, נטפים, אמדוקס ו"wix".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
לוין: אחרי המשבר
צילום: חגי דקל
מומלצים