שתף קטע נבחר

מעושרת: עוגת טחינה וסילאן

הכי ישראלי שיש - מירי ארזי ("מתוקה") לסוף השבוע עוגה בחושה ויפהפייה, שכולה טעמי ארץ ישראל, עם טחינה וסילאן - דבש תמרים עסיסי

העוגה שלפניכם משלבת צמד מקומי שכולם אוהבים: טחינה וסילאן.

 

סילאן הוא דבש תמרים שמייצרים בין השאר באיזור עמק בית שאן, בסמוך לכנרת. מחירו שווה לכל נפש - במיוחד בהשאווה לדבש. לכן מומלץ שלא לעשות קיצורי דרך ולהשתמש רק בסילאן טבעי, שמורכב מ-100% תמרים.

 

עוגת טחינה וסילאן

מתכון של מירי ארזי ("מתוקה")

 

טיפ: למי שרוצה לגוון אפשר גם להכין את העוגה בתור מיני מאפינס אישיים.  

 

לכל שאר המתכונים של "עוגה לשבת"  

 

המרכיבים עבור 2 תבניות אינגלישקייק 25 ס"מ:

3 ביצים גדולות

2 כוסות קמח (280 גרם)

1.5 כוסות סוכר (330 גרם)

1 כוס טחינה גולמית (180 גרם)

1 שקית אבקת אפייה (5 גרם)

1/2 כפית גרגירי וניל אמיתיים

180 מ"ל שמן "אפיולה", בטעם אגוזים

מיץ מ-2 תפוזים טריים + בשר התפוז שנשאר על המסחטה

קורט מלח  

 

לקישוט:

6 תמרים, מגולענים וחתוכים (אפשר להשתמש בתמר "מג'הול")

20 גרם שומשום

כ-8 כפיות סילאן

 

אופן ההכנה:

  1. שמים ביצים, סוכר ווניל בקערת המיקסר ומקציפים במשך מספר דקות, עד לקבלת מאסה תפוחה.
  2. מוסיפים לסרוגין שמן "אפיולה" ומיץ תפוזים ומערבבים היטב - עד שהם נטמעים בתוך הבלילה.
  3. מוסיפים את כל המרכיבים היבשים, תוך כדי ערבוב. מערבבים היטב עד לקבלת מאסה אחידה.
  4. מוסיפים את הטחינה הגולמית.
  5. משמנים 2 תבניות אינגליש ומרפדים בנייר אפייה. מקשטים את הדפנות הפנימיות של התבנית בסילאן ומפזרים שומשום.
  6. יוצקים לתבנית מחצית מהמאסה ושוב מקשטים בסילאן ובשומשום. יוצקים את יתרת המאסה ומפזרים שומשום וסילאן מלמעלה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, במשך 40 דקות.

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה נפלאים של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים אשר שיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.

 

  • המתכון באדיבות הבעלים והקונדיטורית הראשית של "מתוקה", מירי ארזי. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
בחושה עם טחינה וסילאן
צילום: חגי דקל
מומלצים