שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

ארה"ב שוקלת אופציות לתקיפה בסוריה

עיתונים אמריקניים מדווחים כי הפנטגון החל בעדכון האופציות לתקיפה אפשרית בסוריה אם ממשל אובמה יהיה בטוח שמשטר אסד אחראי לטבח הכימי. על הכוונת: סמלי שלטון והסוללות ששיגרו את הטילים הכימיים

הלחץ הבינלאומי על ארצות הברית וממשלו של ברק אובמה לפעול נגד משטר אסד בעקבות הטבח הכימי בסוריה עושה את שלו: ארה"ב החלה לרענן את האופציות לתקיפה אפשרית בסוריה שמטרתה תהיה להעניש את הנשיא בשאר אסד על השימוש בנשק כימי שלשום בפרברי דמשק שגרם למותם של בין 136 ל-1,300 בני אדם. התקיפה תתבצע רק אם יתברר כי אסד אכן אחראי לטבח.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

התגובה לירי הרקטות: צה"ל תקף בלבנון

רקטה ליד ניצולי השואה: "עברנו גרוע מזה"

 

העיתון "וול סטריט ג'ורנל" דיווח הלילה (יום ו') כי הפנטגון החל אתמול בעדכון רשימת המטרות לתקיפה אווירית אפשרית בסוריה. ברשימה, מגוון מטרות של מתקני ממשלה וצבא. העדכון נועד להעמיד לרשות הנשיא אובמה את האופציות הקיימות לתגובה נגד אסד. הטבח הכימי שלשום נחשב לגדול ביותר שאירע זה יותר מ-1987, אז עשה שימוש בנשק כימי סדאם חוסיין נגד הכורדים בעיראק.

 

הטבח בסוריה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הטבח בסוריה(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

לפי העיתון, האופציות כוללות "מטרות של המשטר" המהוות מרכזים לניהול מאמצי המלחמה. על הכוונת של ארה"ב גם תקיפות נגד מתקני פיקוד ושליטה וסוללות ארטילריה בחזית וכן פגיעה ביחידות הצבא שהיו אחראיות לשיגור הנשק הכימי. האופציה המצומצמת ביותר לתקיפה, שמכין הפנטגון, כוללת שימוש בטילי שיוט.

  

דוברת המועצה לביטחון לאומי ברנדט מאהן הבהירה כי ברגע שיהיה אימות לעובדות, יודיע הנשיא כיצד יגיב. באופן רשמי, ממשל אובמה עדיין מנהל בדיקה שתחקור מי האשם בהרג האזרחים מהתקיפה הכימית באזור דמשק. עם זאת, הבהירו דוברי הממשל כי לאופוזיציה הסורית אין יכולת להשתמש בנשק כימי. אתמול קיים אובמה מפגש בן שעה עם בכירי המועצה לביטחון לאומי כדי לדון בתגובה אפשרית.

 


 (צילום: AFP PHOTO / HO / SHAAM NEWS NETWORK) (צילום: AFP PHOTO / HO / SHAAM NEWS NETWORK)
(צילום: AFP PHOTO / HO / SHAAM NEWS NETWORK)

קורבנות הנשק הכימי בשכונת דומה  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קורבנות הנשק הכימי בשכונת דומה (צילום: רויטרס)

  

במקביל, דיווח העיתון "ניו יורק טיימס" כי ישנה מחלוקת חריפה בממשל אובמה על דרך התגובה. אתמול נערכו דיונים בבית הלבן על תקיפה צבאית בישיבה שארכה שלוש שעות וחצי. בישיבה השתתפו בכירים מהפנטגון, ממחלקת המדינה ומסוכנויות הביון. האופציות שנשקלות לפי העיתון נעות בין שיגור טילי שיוט ועד קמפיין אווירי ממושך נגד סוריה.

 

לפי העיתון, אם יוחלט על תקיפה באמצעות שיגור טילי שיוט, אלה יהיו טילים מסוג "טומהוק" שייתכן שישוגרו משתי משחתות אמריקניות ששטות בים התיכון. במקרה של החלטה על תקיפה נרחבת יותר עשויה ארה"ב לשגר מטוסי קרב ומפציצים מהים התיכון ומבסיסים באירופה. כלי טיס אלה מסוגלים לשגר טילים ופצצות ממרחק רב ומחוץ לשטח שעליו מגנות סוללות ההגנה נגד מטוסים של סוריה.

 

המטרות בסוריה לפי "הניו יורק טיימס" עשויות לכלול סוללות טילים וארטילריה שהיו מעורבות בשיגור הנשק הכימי הקטלני וכן תקיפה של מתקני תקשורת, ומתקנים המהווים סמלים של שלטונו של אסד כמו מפקדות ומשרדי ממשלה.

 

צרפת ובריטניה: להגיב בכוח

אתמול קראו צרפת ובריטניה להגיב בכוח על המתרחש בסוריה אם יתברר כי משטר

 אסד אכן ביצע את התקיפה הכימית. שר החוץ הצרפתי לורן פביוס אמר כי על הקהילה הבינלאומית לפעול בכוח נגד אסד אם יימצא אשם בתקיפה הכימית. עם זאת, ציין פביוס כי האפשרות לשליחת חיילים זרים למדינה אינה עומדת על הפרק. דובר משרד החוץ הבריטי אמר כי "ראש הממשלה דיוויד קמרון ושר החוץ וויליאם הייג אמרו בכמה מקרים כי לא נשללת שום אפשרות פעולה, כולל הצבאית, בנוגע לסוריה כדי להציל אזרחים חפים מפשע".

  

מזכ"ל האו"ם באן קי מון כינה את הטבח בסוריה "פשע נגד האנושות" ואמר כי "השימוש בנשק כימי בסוריה, אם יוכח שאכן נעשה, יגרור אחריו השלכות רציניות". באן הוסיף כי המידע שנאסף מסוריה "מדאיג ומזעזע".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
"עזרו לסוריה". מחאה מול הבית הלבן
צילום: AFP
מומלצים