שתף קטע נבחר

ראש העיר הנבחר לחיאני על ספסל הנאשמים

קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים - כל אלה מיוחסים לראש עיריית בת ים שנבחר לפני ימים ספורים לכהונה נוספת בראשות העיר. הבוקר הוא התייצב לראשונה בבית המשפט

ימים ספורים לאחר שתושבי בת ים בחרו בו שוב לראש העירייה, הוקרא הבוקר (יום א') כתב האישום נגד שלומי לחיאני בבית המשפט השלום בתל אביב, שהוגש נגדו בין היתר בגין קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים. לדברי לחיאני, זו הפעם הראשונה שהוא נמצא בבית המשפט, "בית המשפט יגיד את דברו. מעתה ואילך הכול ייאמר וייעשה בבית המשפט". לדבריו, "כתב האישום חסר בסיס עובדתי ומשפטי. אני מאמין במערכת המשפט שתייצר צדק".

 

עוד דיווחי חדשות ב-ynet:

אזור בית שאן: אופנוען בן 21 התהפך ונהרג

"ארה"ב צותתה למרקל במשך יותר מעשור"

 

הפרקליטות הצהירה כי ברשותה 120 ארגזים של חומרי חקירה, והשופט בני שגיא קבע כי ב-3 בנובמבר יתקיים דיון מענה לכתב האישום, וב-5 באפריל יחל המשפט בקצב של שלושה דיונים בשבוע.

 

לחיאני על ספסל הנאשמים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
לחיאני על ספסל הנאשמים(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 

כתב האישום כולל ארבעה סעיפים: שניים עוסקים בקבלת שוחד מבעלי עסקים; אישום שלישי עוסק בעבירה של מרמה והפרת אמונים, והוא מתייחס לפנייה לכאורה שביצע לחיאני לתשעה עובדים בעירייה בבקשה שיטלו הלוואות מהבנק ויעבירו לו את הכספים; ואישום רביעי על אודות ניגוד העניינים שבו היה מצוי לכאורה ראש העיר כבעל מניות בחברה המפיצה מקומון בבת ים. בעניין זה העבירות שבהן מואשם לחיאני הינן מרמה והפרת אמונים, עבירה על פקודת העיריות וכן עבירה של עדות שקר.

לחיאני ועורך דינו בדיון בבית המשפט העליון  (צילום: אוהד צויגנברג ) (צילום: אוהד צויגנברג )
לחיאני ועורך דינו בדיון בבית המשפט העליון (צילום: אוהד צויגנברג )
 

בפרשת השוחד הראשונה מואשם לחיאני שפנה עם אחיו לעזרא דוש, בעלי רשת סופרמרקטים מצליחה בבת ים, ובמקרה שני לאבנר קריאף ולגיסו, עובד דודטחי, בעלי "קפה ג'ו", מסעדת "גרגירים" ועסקים נוספים בעיר, בבקשה לקבל הלוואות במאות אלפי שקלים. זאת ביודעם כי דרישתם תיענה נוכח תפקידו של לחיאני כראש עיר ונוכח האינטרסים שלהם בבת ים. בכך קיבל שלומי לחיאני טובות הנאה, ביודעו כי ניתנו לו בעד פעולה הקשורה בתפקידו וביצע עבירה של לקיחת שוחד.

 

פרשת הלוואות עובדים: ראש העיר נאשם כי החליט לנצל את מעמדו, תפקידו וסמכויותיו ופנה לשורה של עובדים בכירים בעירייה בבקשה שיסורו לבנק איגוד וייטלו עבורו הלוואות כספיות מהבנק בסכום כולל של 440 אלף שקל. הכספים נמסרו לו ושימשו להחזר חובותיו לבנקים. בשל יחסי הכפיפות והמבוכה שבסירוב לפנייתו, נאלצו העובדים להיענות לבקשתו, ובגינה נחשף כל אחד מהם לחוב של עשרות אלפי שקלים בבנק, לאורך כמה שנים.

 

"בכך ניצל ראש העיר את מעמדו כממונה הישיר על עובדי העירייה להשגת טובות הנאה פרטיות, וכן העמיד את עצמו ואת העובדים הכפופים לו במצב של ניגוד עניינים חמור", מסרו בפרקליטות.

 

פרשת המקומון "גל גפן צהוב": בפרשה זו נאשם לחיאני בעבירות של התקשרות אסורה בחוזה, שבועת שקר והפרת אמונים. על פי התשתית הראייתית שנתגבשה, מאז היבחרו לראשות עיריית בת ים היה לכאורה לחיאני בעלים של 45% מהמקומון "גל גפן צהוב", ולא דיווח על עובדה זו לעירייה ולתאגידים שבבעלותה, עמם התקשר המקומון על מנת שיפרסמו בה.

 

בנוסף, הוא מואשם כי בעקבות פניות לגורמי ביקורת שלטוניים בעניין אחזקותיו במקומון ביצע לחיאני העברה פיקטיבית של זכויותיו במניות גל גפן, ונתן הצהרה כוזבת לפי חוק הרשויות המקומיות.

 

לפי הודעת הפרקליטות, "התגבשה תשתית ראייתית לכאורה שלפיה לחיאני, שהיה ערב באופן אישי לחובות של מיליוני שקלים שצברו חברות קבלניות בבעלותו, פעל עם אחיו אבי לקבל כספי שוחד מגורמים שלהם עסקים עם עיריית בת ים, על מנת לעמוד בהסכמים שכרת עם הבנקים השונים וכדי להימנע מפשיטת רגל". 

 

לאחר הגשת האישום נגדו, שבועות ספורים לפני הבחירות, החליטה מועצת העיר בת ים שלא להדיח אותו, אך יומיים לפני הבחירות הדיחו אותו שופטי בג"ץ מהתפקיד. עם זאת, הם הודיעו כי יוכל להתמודד בבחירות לרשויות המקומיות, וכך אכן היה. בבחירות זכה לחיאני ביותר מ-57 אחוז מקולות הבוחרים. אך נדרשים 21 יום לאשרור כל נבחר במשרד הפנים לאחר בחירות. עד אז, ממלא מקום ראש העירייה, אורי בוסקילה, הוא ראש העיר בפועל.

 

בהכנת הידיעה השתתף גלעד מורג

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
שלומי לחיאני, היום בבית המשפט
צילום: מוטי קמחי
מומלצים