שתף קטע נבחר

עמלות הבנקים: יהב ממשיך להיות הזול ביותר

העלות החודשית הממוצעת לניהול חשבון עו"ש מסתכמת ב-13.9 שקל. הבנק הזול ביותר: יהב. היקר ביותר: מרכנתיל ובנק ערבי-ישראלי

דו"ח העמלות: המפקח על הבנקים בבנק ישראל, דודו זקן, הגיש היום (ה'), לוועדת הכלכלה של הכנסת, את הדיווח החצי שנתי על עמלות הבנקים וחברות כרטיסי האשראי, למשקי הבית.

 

 

על פי הדו"ח, במחצית הראשונה של שנת 2013, העלות החודשית הממוצעת לחשבון עו"ש למשקי בית במערכת הבנקאית , הסתכמה בכ- 13.9 שקל, ירידה של כ- 2.6% בהשוואה לשנת 2012.

 

בכלל המערכת הבנקאית, בנק יהב הוא הבנק הזול ביותר בפער משמעותי מיתר הבנקים (עלות חודשית של כ- 6.1 שקלים), ולעומתו הבנקים: מרכנתיל (מקבוצת דיסקונט) וערבי ישראלי (מקבוצת לאומי) הם היקרים ביותר (עלות חודשית של כ- 21.4 שקל וכ- 19.5 שקל, בהתאמה).

 

מבין חמשת הבנקים הגדולים, בנק הפועלים הוא הזול ביותר (עלות חודשית 12 שקל), ולעומתו הבנק הבינלאומי הוא היקר ביותר (עלות חודשית של 16.2 שקל).

 

חישוב העלות הממוצעת נעשה על פי פרופיל פעילות אחיד המתבסס על 10 פעולות בערוץ ישיר ועלות של 70% על פעולה אחת באמצעות פקיד. חשוב לציין כי הנתונים שמציג בנק ישראל כוללים רק עלויות נפוצות בניהול חשבון עו"ש ואינם כוללים שלל עמלות נוספות שמגדילות את ההוצאה הממוצעת בפועל בחשבון הבנק.

 

היכן הונפק כרטיס האשראי?

מהנתונים עולה עוד כי במחצית הראשונה של 2013, ההוצאה החודשית הממוצעת בפועל של החזקת כרטיס אשראי מסוג מקומי, בינלאומי וזהב, במערכת הבנקאית, הסתכמה בכ- 6.8 שקל, ללא שינוי בהשוואה לשנת 2012.

 

ההוצאה החודשית הממוצעת בגין החזקת כרטיסים של ישראכרט, המהווים כ-37% מכלל הכרטיסים, היא כ- 4.7 שקלים; בגין החזקת כרטיסים של לאומי קארד, המהווים כ- 32% מכלל הכרטיסים, היא כ- 6.7 שקלים; ובגין החזקת כרטיסים של כ.א.ל, המהווים כ- 31% מכלל הכרטיסים, היא כ- 9.5 שקלים.

 

בהתפלגות עלות ההוצאה החודשית הממוצעת לפי מנפיק כרטיס האשראי, עולה כי הבנקים המחזיקים בחברות כרטיסי האשראי הם היקרים ביותר מבין המנפיקים. כך ההוצאה הממוצעת לחודש לכרטיס "ישראכרט" הנמצא בבעלות בנק הפועלים, והמונפק על ידי הבנק, היא היקרה ביותר, בעוד עלות חודשית בכרטיס חוץ בנקאי - המונפק ישירות על ידי ישראכרט ולא על ידי הבנק, זולה ביותר מ-50%.

 

כך גם עלות ממוצעת לכרטיס "כאל", הנמצאת בבעלות דיסקונט, יקרה ביותר מ-30% בכרטיס המונפק בבנק לעומת כרטיס המונפק ישירות על ידי כאל. גם בלאומי קארד העלות הגבוהה ביותר (הפרש של כמעט פי 3) היא בכרטיס המונפק על ידי בנק "ערבי ישראלי" (הנמצא בבעלות לאומי) וכן כרטיס המונפק על ידי בנק לאומי (הפרש של כ-40%), לעומת עלות ממוצעת לכרטיס המונפק ישירות מול לאומי קארד.

 

בתחום ההשקעות, השוואת תעריפי קניה, מכירה ופדיון של ניירות ערך הנסחרים בארץ העלתה כי בבנק דיסקונט ומרכנתיל הם הזולים ביותר (0.54% לפעולה), והיקר ביותר בבנק מסד (0.78% לפעולה).

 

בהשוואת תעריפי דמי ניהול פיקדון ניירות ערך הנסחרים בארץ - יהב הוא הזול ביותר: 0.56% לשנה ודיסקונט ומרכנתיל הם היקרים ביותר עם 0.8% לשנה.

 

מבנק מרכנתיל נמסר בתגובה: "הנתונים שפרסם בנק ישראל היום בדבר עמלות הבנקים שמתייחסים ל'סל עמלות תיאורטי' אינו מאפיין את פעילות לקוחות הבנקים הקטנים במערכת. לראייה, מציין בנק ישראל בהודעתו את השונות הגבוהה הקיימת בין הבנקים. יתרה מכך, בהמשך הודעת בנק ישראל בהשוואת תעריפי העמלות הנפוצות בחשבון עובר ושב, נראה כי עמלות בנק מרכנתיל נמוכות מבנקים מובילים אחרים. בפועל, לקוחות בנק מרכנתיל משלמים כ-14.3 ש"ח בממוצע לחודש עבור ניהול חשבון עו"ש".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים