שתף קטע נבחר

כאן ועכשיו: חייבים לתת יד לניצולי השואה

"מבקשים מהם להמציא מסמכים שאבדו, מעבירים אותם מגוף אחד לאחר, מסתכלים עליהם בחשדנות בוועדות הרפואיות. אין לניצולים את הכוחות ואת הידע להתמודד עם המערכת, שלעיתים שוחקת את הכוחות המעטים שעוד נותרו וחושפת מחדש פצעים שממילא מסרבים להגליד". מייסדת ומנכ"לית עמותת "אביב לניצולי השואה" מבקשת שתסייעו למתנדביה לסייע לניצולים

69 שנים חלפו מאז הסתיימה מלחמת העולם השנייה. הניצולים שהיו אז תינוקות, ילדים ונערים הם כיום אנשים קשישים. חלקם עדיין בריאים, ואילו חלקם כבר הרבה פחות. וחלקם מעולם לא היו בריאים - האסון הגדול של העם היהודי הותיר בהם סימנים פיזיים ונפשיים וחרץ בהם צלקות ונכות. מדינת ישראל, שקמה בזכות הצידוק המוסרי של ״לעולם לא שוב״ ונבנתה מכספי השילומים, היא זו שצריכה כעת להחזיר חובה ולדאוג להם.

 

מידי שנה חוזרים הסיפורים על העוני בו חיים כרבע מניצולי השואה, על הקשיים והביורוקרטיה, על הטרטורים וההתעלמות ממי שהקריבו וסבלו. אנחנו קוראים מידי שבוע על יוזמות וחוקים חדשים למען הניצולים, ויודעים שמאחורי הכותרות ישנה מציאות עגומה שבה כרבע מהם עדיין חיים בעוני.

 

אנחנו כבר מבינים שגם מאחורי המאמצים הגדולים ביותר של שר זה או אחר, ואין ספק שנעשים בשנים האחרונות מאמצים כאלו, ממתינה לעיתים ביורוקרטיה ארוכה ובעיקר חוסר מודעות של הניצולים הקשישים. מבקשים מהם להמציא מסמכים שאבדו, מעבירים אותם מגוף אחד לאחר, מסתכלים עליהם בחשדנות בוועדות הרפואיות. אין לניצולים את הכוחות ואת הידע להתמודד עם המערכת, שלעיתים שוחקת את הכוחות המעטים שעוד נותרו וחושפת מחדש פצעים שממילא מסרבים להגליד.

 

מידי יום נפטרים בממוצע כ-35 ניצולי שואה. בעוד מספר שנים הם כבר לא יהיו עמנו. זו ההזדמנות האחרונה שלנו כחברה לכפר על השנים שאבדו ולשפר את היחס אל הניצולים שנותרו. כמעט כל אחד מאתנו מכיר ניצול שואה - בין אם מדובר באבא או אמא, בסבא או בסבתא, ולפעמים זהו השכן מהקומה למטה, שחי בגפו כבר שנים ורק המספר על ידו חושף את העבר. זוהי חובתנו כאזרחים להושיט לעברם יד ולוודא שהם אכן מקבלים את כל מה שמגיע להם. לא מספיק לדרוש מהממשלה לפעול - אפשר וצריך לפעול גם בעצמנו.

 

 ניצולי שואה? קרובים או מכרים של ניצול? מלאו את הטופס ונחזור אליכם

 

 

 

בימים הקרובים תוכלו לפנות ולהעביר לעמותה את הפרטים של אותם ניצולים דרך הטופס למעלה במסגרת שת"פ עם ערוץ המעורבות של ynet שמטרתו אחת: להפוך את יום השואה הקרוב ליום העצמאות של הניצולים, ולוודא שהשנה אף ניצול לא נותר מאחור. בערב יום השואה נערוך בת"א את "המצעד למען החיים", שייצא מכיכר הבימה, ובו הציבור מוזמן להביע את תמיכתו בניצולי השואה ולהעלות את המודעות למצבם ולזכויות שמגיעות להם.

 

עמותת "אביב לניצולי השואה" מסייעת מידי שנה ליותר מ-7,000 ניצולי שואה למצות את כלל הזכויות שלהם, ועד כה השגנו עבור הניצולים מעל ל-150 מיליון שקל. אלו כספים שלא היו מגיעים אליהם ללא שהיה מישהו שמפנה את אותם ניצולים לקבל את הסיוע, שכמובן מוענק להם ללא כל תשלום. אלו כספים שמהווים את ההבדל בין עוני ובין חיים בכבוד ורווחה. אלו כספים ששייכים להם, ושאותם אנחנו רק מבקשים לסייע להם לדרוש.

 

אבל יותר מכל שת"פ או מצעד חשובה ההבנה של כל אחד ואחת מאתנו שלפעמים כל מה שצריך זה מישהו שיושיט יד וירים את הטלפון בשבילם, או ייכנס לאתר ויעביר את פרטיהם. מישהו שיסייע להם בצעד הראשון - ואנשי העמותה יעשו את השאר.

 

לניצולי השואה אין עוד זמן - אני קוראת לכם לפעול עכשיו ולא מחר, ולסייע לנו לסייע להם.  

 

עו"ד אביבה סילברמן, מייסדת ומנכ"לית עמותת "אביב לניצולי השואה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפשר וצריך למצות את הזכויות המגיעות להם
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים