שתף קטע נבחר

סטריליזטור למוצצים? המוצרים הכי מיותרים לתינוק

אנחנו מתלוננים על יוקר המחייה, ובעיקר על העובדה שלגדל ילדים עולה ה-מ-ו-ן כסף, ואז רצים לחנות וקונים אינספור מוצרים מיותרים לתינוק, רק כי "לכולם יש". עינת שגיא-אלפסה, אמא לארבעה, עם רשימת המוצרים שאתם יכולים בשקט להשאיר על המדף - ושתחסוך לכם אלפי שקלים

בלי להמעיט ולו בקצת במחאה על יוקר המחיה בישראל, עלינו להודות שכהורים אנחנו צרכנים גרועים. גדלנו על הידיעה שלמען ילדינו היקרים (תרתי משמע) נעשה ה-כ-ל, ואם אי אפשר לעשות אז לפחות נקנה. כולנו היינו במקום הזה שבו השתכנענו לקנות עבור האוצר הקטן שלנו מוצר ש"פשוט אי אפשר להסתדר בלעדיו" ש"מגן על הילד ותורם לבטחונו" או "מקל עליו ומרגיע אותו". כולנו גם הבנו אחרי כמה זמן שבעצם אפשר היה להסתדר לא רע גם בלי ההוצאה הזו... 

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים >>

 

אז עבורכם, ההורים הטריים ואלו שבדרך, ערכנו את רשימת המוצרים הכי מיותרים שניתן לקנות לתינוק. היינו מתנצלים מראש בפני היצרנים, אבל איכשהו ברור לכולנו שגם אחרי הפרסום הזה, תמיד יהיו הורים שימשיכו לקנות את המוצר המדהים שתציעו להם.

 

1. מחמם מגבונים

כשראינו את הפרק ב"רמזור" לא היינו בטוחים אם זו עוד המצאה פרי מוחו הקודח של אדיר מילר או אמת לאמיתה. אז זהו... שדווקא אפשר להשיג בחנויות מחמם מגבונים. מחירו נע בין 100 עד 240 שקלים, והוא דואג לכך שהטוסיק העדין של התינוק לא יפגוש חס וחלילה במגבון בטמפרטורת החדר. בהתחשב במזג האוויר בארץ, אין ספק שמדובר במוצר הכי מיותר לתינוקות.

 

2. שרשרת ענברים

אם יש משהו שיכול לחרפן הורה טרי, הוא הבכי של התינוק טרם בקיעת השיניים. בשלב הזה הורים מוכנים לשלם כל מחיר ולנסות כל דבר תמורת האפשרות שלתינוקי לא יכאב והוא יפסיק לבכות. כאן נכנסת שרשרת הענברים לתמונה. מדובר בטרנד מטורף של שרשראות ועליהן חרוזי ענבר טבעיים שאמורים להרגיע את כאב בקיעת השן, לגרש מחלות ועין הרע. את השרשרת עונדים לתינוק ישירות על הגוף וכל צרות העולם מתרחקות כהרף עין. או שלא. מחיר התענוג נע בין 50 ל-140 שקלים.

שרשרת ענברים. מבטיחה להפסיק את כאבי בקיעת השיניים ולשמור מפני עין הרע. או שלא (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שרשרת ענברים. מבטיחה להפסיק את כאבי בקיעת השיניים ולשמור מפני עין הרע. או שלא(צילום: shutterstock)

 

3. מדחום לאמבט

נכון, כולנו קנינו כזה, לפחות לילד הראשון, כי המוכרת הסבירה לנו שאסור שהמים של האמבטיה יהיו חמים מדי או קרים מדי. כולנו בסוף העדפנו לשים את פרק כף היד או המרפק במים ולהחליט על בשרנו אם המים נעימים. מחירי המדחום לאמבטיה נעים בין 10-140 שקלים (המחיר היקר הוא למדחום דיגיטלי). ואם כבר אנחנו כאן, אז רק נזכיר שהלהיט החדש הוא אמבטיה לתינוק שבה כבר מובנה המדחום, עוד מוצר מיותר, בעיקר כיוון שהוא מקשה על ניקוי יעיל שלה.

 

4. פח לחיתולים

ברור שצריך לזרוק את החיתול המלוכלך לפח, אבל למה לעזאזל להשקיע 100 עד 200 שקלים בפח ייעודי עבורו? מתברר כי כל פח יקלוט בשמחה את החיתולים של האוצר הקטן וכל שקית ניילון מהסופר תוכל לאטום היטב את הניחוח הנפלא שהקטנצ'יק שלנו מייצר.

 

5. סופי הג'ירפה

סופי הג'ירפה היא לא סתם בובת נשכן מצפצפת, אלא מותג שסוחף מיליוני ילדים ברחבי העולם, וגם את ההורים שלהם שמוכנים לשלם 79 עד 120 שקלים עבורה ועבור ההבטחה שהיא אינה מכילה פתלטים (phtalates) ו/או ביספינול (BPA). כמי שגידלה ארבעה ילדים, בלי להכיר אישית את סופי, נדמה לי שגם בלי המותג היוקרתי עם השם השיקי אפשר בהחלט לגדל ילדים מאושרים. 

סופי הג'ירפה. נשכן ב-120 שקלים ()
סופי הג'ירפה. נשכן ב-120 שקלים

 

6. ארגונית לשידת החתלה

נכון שעל שידת החתלה צריך שיהיו מגבונים, משחת החתלה, חיתולים נקיים, בד טטרא ועוד מיני חפצים. נכון שיותר אסתטי ונוח שהכל יהיו מאורגן בצורה מסודרת. אבל למה לשלם 60 עד 250 שקלים לארגונית ייעודית, כשאפשר פשוט לקחת קופסה שממילא יש בבית?

 

7. חליפה לתינוק ליציאה מבית היולדות

אין ספק שהרגע שבו הממי שלנו יוצא לראשונה לעולם שמחוץ לבית היולדות, הוא רגע משמעותי והרה גורל. בדיוק זו הסיבה שיצרני בגדי התינוקות משווקים חליפות מיוחדות ליציאה מבית היולדות, לרוב בצבעים תכלת או ורוד, הכוללים כובע וגרביים תואמים. החליפות הללו עולות הרבה יותר משאר בגדי התינוקות, שרכשתם ממילא מראש, ועוד לא שמעתי על תינוק שהתלונן על הגרדרובה שלו בגיל יומיים. ובתכל'ס, ממילא כשאנחנו יוצאות מבית היולדות כל מה שבא לנו הוא להגיע מהר הביתה ולשקוע בטרנינג נינוח, אז בשביל עשר דקות נסיעה ממש אין סיבה להשקיע בחליפה מיוחדת לקטנצ'יק.

 

8. סטריליזטור למוצץ

רצינו לציין שמכשיר לחיטוי בקבוקים, במחיר גמיש שנע בין 80 ל-470 שקלים, הוא מיותר כשאפשר פשוט להרתיח מים בקערה או סיר גדולים למשך חמש דקות. אבל אז גילינו שיש גם סטריליזטור מיוחד למוצצים. הסטריליזטור למוצצים הוא נייד ופועל על סוללה, כך שבמקום לקחת בתיק מוצץ נוסף למקרה שהמוצץ נופל על המדרכה, אפשר פשוט לעשות על המקום סטריליזציה. ואף מילה על השיטה הסודית: לעשות סטריליזציה למוצץ על ידי הכנסתו לחצי דקה לפה של אמא או אבא.

סטריליזטור למוצץ. חשבתם על האופציה לשלוף מוצץ חדש מהתיק? ()
סטריליזטור למוצץ. חשבתם על האופציה לשלוף מוצץ חדש מהתיק?
 

 

9. מתקן לייבוש בקבוקים

המתקן הזה, שתופס מקום יקר על השיש ומחירו נע בין 70 ל-200 שקלים, הופך עם השנים והמחיר למעוצב יותר ויותר, עד שכמעט שווה לקנות אותו בשם האמנות. אבל אם נניח את העיצוב בצד, ניזכר שבקבוק יכול להתייבש יופי גם על מייבש כלים רגיל שיש לנו במטבח, ואפילו בתוך המדיח.

 

10. מדחום לאוזן

בחיי שחשבתי שזה מוצר גאוני. אפילו לא הייתה לי בעיה לשלם 200 עד 370 שקלים עבורו. אבל אז הבנתי שהחום אף פעם לא מדוייק ושאי אפשר למדוד עם המדחום הזה כשיש לתינוק או לילד דלקת אוזניים. אז במקום להעריך מה החום של הקטנצ'יק, ועוד להוציא על זה מאות שקלים, עדיף לקנות מדחום דיגיטלי רגיל - וזול.

 

11. שמיכת פעילות

היא אמורה לפתח את היכולות המוטוריות והקוגנטיביות של התינוק ולקדם אותו צעד ראשון וחשוב לעבר פרס נובל המיוחל, אבל בואו נודה על האמת: כל שמיכה ישנה שנניח עליה כמה צעצועים תשיג בדיוק את אותה מטרה כמו שמיכת פעילות במחיר אסטרונומי של 200 עד 500 שקלים. ואם כבר בצעצועים עסקינן, אין סיבה לשלם 100 שקלים ומעלה על נשכן או צעצוע התפתחותי ממותג, כשהילדים מתעניינים באותה מידה בקופסאות מהמטבח (אחרי שהתאמנו אותן בטיחותית, כמובן).

 

12. נעלי טרום הליכה

לפני שהפעוט מבסס את יכולת ההליכה, הוא אינו זקוק לנעליים ואפילו עדיף לו ללכת יחף. ומה אם המתוק שלנו החל ללכת דווקא בחורף או בשיא הקיץ כשבחוץ לוהט? אפשר פשוט לגרוב לו גרביים. נעלי הליכה הן בדיוק הפריט המיותר הזה שאנחנו קונים ואין לנו אפילו הסבר הגיוני. אולי כדי שהגרביים לא יפלו??? ובאותו עניין: גרביים נגד החלקה הן רעיון מצוין, אבל האם מישהו באמת חושב שתינוק במידה 0-3 עלול להחליק עם הגרביים?

 

13. מיטת מעבר

כבר מההגדרה שלה אנחנו מבינים שמיטת מעבר היא מוצר זמני שתפקידו להיות

בין (מיטת תינוק) לבין (מיטת יחיד רגילה או בשמה המקצועי "מיטת נוער"). השאלה היא, אם כבר העברנו את הפעוט ממיטת תינוק, למה בעצם הוא צריך עוד שלב מעבר? למה לא להעביר אותו ישר למיטת יחיד? בפועל, היתרון היחיד במיטת מעבר הוא שאפשר למשוך עוד קצת זמן עם המצעים היקרים להחריד שקנינו למיטת התינוק. יש שיגידו (ובצדק) שמיטת מעבר זולה ממיטת יחיד. מצד שני, אם לוקחים בחשבון שממילא במוקדם או במאוחר נרכוש מיטת יחיד, אז נראה שהשיקול הכלכלי לא ממש תקף.

 




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סטריליזטור למוצצים. מי צריך את זה?
מומלצים