שתף קטע נבחר

2014: שיעורי האבטלה לא מושפעים ממגדר

סקירה של משרד האוצר מגלה כי הפערים באבטלה בין גברים לנשים הצטמצמו מתחילת שנות ה-2000 כך ששיעורי האבטלה בקרב שני המינים עומדים כיום על 6%. מצד שני, היקף שעות העבודה השבועיות של גברים ירד, בעוד שזה של הנשים נותר באותו היקף כשהיה

במשרד האוצר סבורים, כי נתוני תעסוקה של ישראל מהעשור האחרון, מעידים על השתרשות תפישה שוויונית בנוגע לחלוקת התפקידים בין גברים לנשים. מסקירה שפרסם היום (א') אגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר עולה, כי מאז תחילת המאה ה-21 גדל שיעור ההשתתפות של נשים בכוח העבודה והצטמצם הפער בין אבטלת נשים לאבטלת גברים.

 

לכתבות נוספות בערוץ קריירה של ynet:

 

>>>רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כיתבו לנו בטוויטר

>>> ביבי חביבי // החדש של נוי אלוש // רק ב-ynet

 

מנגד, היקף שעות העבודה השבועיות של גברים ירד מאז תחילת שנות ה-2000, בעוד שהיקף שעות העבודה של נשים נותר כשהיה. על פי סקירת האוצר, "יתכן כי הירידה בשעות העבודה של גברים נובעת משוויון גדול יותר בחלוקת מטלות משפחתיות בין הבעל והאישה".

 

מנתוני האוצר עולה: יותר נשים משתתפות בכוח העבודה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מנתוני האוצר עולה: יותר נשים משתתפות בכוח העבודה(צילום: shutterstock)
 

  

באוצר מציינים כי שיעור ההשתתפות של נשים בכוח העבודה (שיעור נשים שעבדו או חיפשו עבודה מכלל הנשים בגילאים 15-64) עלה מכ-50% בשנת 1999 לכ-55% בשנת 2014. זאת, בזמן ששיעור השתתפות של גברים בכוח העבודה נותר ברמה של כ-68%.

 

שיעור האבטלה בקרב נשים (שיעור הנשים שחיפשו עבודה ולא מצאו בתוך כלל הנשים בגילאי 15-64) ירד מכ-11.5% בשנת 1999 לכ-6% בשנת 2014. שיעור האבטלה בקרב הגברים ירד גם כן באותה תקופה, מכ-10.5% לכ-6%. כלומר, הפער בין אבטלת נשים לאבטלת גברים, שהגיע בשנת 2004 לכ-2%, נמחק מאז סוף המאה הקודמת כתוצאה מהשתלבות יתרה של נשים בשוק העבודה.

  

במקביל, הצטמצם גם הפער בין היקף שעות העבודה של גברים לזה של נשים: היקף שעות העבודה הממוצע של גברים ירד מכ-42 שעות בשבוע בשנת 2001 לכ-41 שעות בשבוע בשנת 2014. זאת, כאשר היקף שעות העבודה הממוצע של נשים נותר לאורך אותה תקופה על רמה של כ-31 שעות בשבוע. יש לציין כי נתונים אלה מתייחסים לכלל אוכלוסיית המועסקים, כולל אלו שמועסקים במשרה חלקית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סמל לאפליית נשים. נתוני האומר מראים שהמציאות משתנה
צילום: shutterstock
מומלצים