שתף קטע נבחר

לוהט שם בחוץ: כך תשמרו על הכלב בקיץ

לא רק לכם חם בבית ובחוץ. גם הכלבים זקוקים לסיוע מאיתנו כדי לעבור את התקופה החמה בשנה בשלום. ממה צריך להיזהר כשמטיילים בחוץ? איך עוזרים לכלב לקרר את עצמו ומה עושים במקרה של מכת חום או הכשת נחש? הווטרינר דורון נרי עם טיפים קרירים לקיץ בטוח

 

ד"ר דורון נרי, מהמרכז הווטרינרי ברמת השרון עם טיפים קרירים לקיץ בטוח לכלבים. (במאית: סיגל מגריסו, נתב: רובי אלעד לוי, מפיקה: רעות רימרמן ומתן כהן, סאונד: דניס, צלמים: אלי סגל ניצן דרור)

 

  • יוצאים עם הכלב לטיול? מומלץ לעשות זאת בשעות הקרירות של היום. המדרכות החמות עלולות לגרום לכוויות בכפות הרגליים של הכלבים. דרך פשוטה לוודא כי המדרכה אינה חמה, היא פשוט לגעת בעצמכם במדרכה. אם חם לכם, אז גם יהיה חם לכלב.

 

  • הקיץ היא תקופה בה החיידקים מתרבים במהירות גבוהה יותר עקב החום ולכן מומלץ לשמור על נקיון כלי המים והמזון, לנקות אותם פעם-פעמיים ביום. אם אתם מאכילים את הכלב מעת לעת במזון רטוב, כדאי להקפיד לנקות את שאריות המזון מהקערה לאחר האכילה.

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 

  • חשוב להקפיד להמשיך בהדברת פרעושים וקרציות במהלך העונה החמה באמצעות קולר נגד קרציות או טיפול באמפולות. לעיתים כלבים סובלים מאלרגיות לאבקנים או לפרעושים, ולכן אם הכלב מתגרד או סובל מאדמומיות בעור, מומלץ לגשת לווטרינר לקבלת טיפול מתאים.

 

  • הקפידו על מים טריים לשתייה ואפשר להוסיף מעת לעת גם קוביות קרח למים.

 

  • הכלב בבית בזמן שאתם בעבודה? שימו מגבת רטובה על הרצפה כדי לעזור לו בקירור או מאוורר המופנה לכיוון מקום הרביצה של הכלב.

 

  • לעולם אל תשאירו כלב במכונית סגורה. כלבים חשופים למכות חום ולמוות באם מושארים ברכב. לא רק שמדובר בסכנת חיים לחיית המחמד, אלא גם עבירה על חוק צער בעלי חיים.

 

  • כלבים בעלי פרווה דלילה או אף לבן, עלולים לקבל כוויות מהשמש. כדאי למרוח להם קרם הגנה עם מקדם קרינה גבוה.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

  • לוקחים את הכלב לים או לבריכה? הדבר יסייע להם לצנן את חום גופם, אך חשוב להקפיד לאחר הרחצה בים, לשטוף אותם היטב מהמלח, מאחר והוא עלול לגרום להם לגירודים. חשוב להקפיד לעשות זאת במיוחד אם לקחת את הכלב לים המלח.

 

  • מומלץ לשמור על הכלב במהלך טיול בחוץ ולמנוע ממנו להיכנס לאזורי עשבייה ללא השגחה. אם הכלב הוכש, שימו קרח על המקום והבהילו את הכלב לטיפול וטרינרי מציל חיים.

 

  • יוצאים לחופשה ומשאירים את הכלב בפנסיון? בדקו שהמקום מקורה והקפידו לחסן הכלב בחיסון נגד שעלת ובחיסון שנתי נגד כלבת. 

 

ד"ר משה רפלוביץ, יו"ר ארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות מעניק עצות נוספות לשמירה על בריאות הכלב בקיץ.

 

  • השעות המסוכנות ביותר להיפגע ממכת חום, הן למרבה הפלא השעות המוקדמות של הבוקר. למרות שבשעות אלו, הטמפרטורה נמוכה יותר מאשר בצהרי היום, רמת הלחות גבוהה מאוד. ככל שעולה רמת הלחות באוויר, מנגנון האידוי דרך מערכת הנשימה (הלחתה) הופך לבלתי יעיל ואז יכול להיווצר מצב בו כלב גדול שרץ "רק" קילומטר אחד, לא מצליח להיפטר מעודף חום גוף, ומקבל מכת חום.

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

  • אם אתם חושדים שכלבכם סובל ממכת חום וחום גופו עולה, העניקו לו טיפול ראשוני: תנו לו לשתות מים צוננים ואפילו שפכו מים על גופו, הכניסו אותו לחדר ממוזג בו רמת הלחות נמוכה ופנו מיידית לרופא ווטרינר.

 

  • רצוי בהחלט לספר את הכלב, אך לא לגלח את כל הפרווה, אלא להשאיר לו פרווה קצרה לקראת הקיץ. התספורת חושפת מעט את עור גופו לסביבה ומסייעת בהתמודדות עם קרציות ופרעושים.

 

  • הכשת הנחש גורמת לכלב סבל גדול מאוד. באזור הפגוע מתפתחת נפיחות גדולה, ולעיתים ניתן לראות נקודת דם. הכשת נחש ללא טיפול עלולה להיות מסוכנת ואף קטלנית. בכל מקרה של הכשה או אפילו חשד להכשה, יש לפנות בדחיפות לרופא ווטרינר. 

 

באפליקציית wooof הישראלית, רשת חברתית לבעלי כלבים, השיקו לאחרונה כפתור מצוקה עבור הכלבים. באמצעותו הבעלים יופנה בזמן אמת אל הווטרינר הקרוב ביותר על פי מיקומו, במידה והכלב נקלע למצב חירום - פגיעה מרכב, ננשך, קיבל מכת חום, הורעל או הוכש. 

 

"הבעלים נאלץ לחפש זמן לא מבוטל במנועי החיפוש באינטרנט אחר גורם רלוונטי זמין בשעות לא שגרתיות. כפתור החירום באפליקציה פותר את בזבוז הזמן היקר הזה ומפנה את הבעלים אל הווטרינר הקרוב ביותר שזמין ונותן מענה ספציפי למקרים מסוג זה".

 

יש לכם שאלות נוספות? בואו לפורום חיות מחמד ב-ynet 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים