שתף קטע נבחר

על אילו בעלי מקצוע התלוננתם הכי הרבה ב-2015?

מצעד התלונות: מה עצבן אתכם במיוחד ואיך תוכלו להתנהל בצורה חכמה יותר מול בעלי המקצוע? סיכום שנה

בשיתוף המקצוענים

 

מסתבר כי גם ב-2015, בדומה לשנים האחרונות, טכנאי המיזוג, האינסטלטורים, חברות ההובלה וטכנאי דודי השמש נמצאים ברשימת בעלי המקצוע שנגדם הוגשו הכי הרבה תלונות השנה במוקד השירות של המקצוענים.

 

עוד בנושא:

8 טיפים: כך תתנהלו מול בעל מקצוע

מחירון עבודות בעלי מקצוע לבית

בעלי מקצוע - עשר המכות הגדולות

 

"צריך לקחת בחשבון שדווקא אחוז התלונות נגד אינסטלטורים נמוך ביחס לכמות הפניות אליהם", אומרת אפרת גילה, סמנכ"ל השירות של "המקצוענים". "לעומת זאת, התחומים שבהם היו הכי הרבה תלונות באופן יחסי למספר הפניות, הוא דווקא תחום תיקון והתקנת תריסים, טכנאי הכביסה וטכנאי המיזוג".

 

 

מהן עיקר התלונות בתחום תיקון והתקנת תריסים? גילה: "התלונות היו בעיקר על עבודה לא מקצועית. בתחום התריסים חשוב לקחת מידות מאוד מדויקות. זו עבודה שמצריכה דיוק רב וברגע שהמידה

 לא נכונה, בעלי המקצוע שמים חומר איטום ברווח שנוצר. מעבר לכך שהתוצאה אינה אסתטית, חומרי איטום נוטים להתבלות לאורך זמן ואז מתחילות הצרות".

 

מה היו עיקר התלונות נגד טכנאי המיזוג? גילה: "רוב התלונות של הצרכנים הם בעונת המיזוג העיקרית שהיא בין חודש יוני לספטמבר. הבעיה העיקרית בעונה זו היא שיש עומס גדול על בעלי המקצוע. נוצרת סיטואציה שהם קובעים עם צרכנים ופשוט לא מגיעים. בעיה שנייה, היא בעיה בתחום דליפות הגז. בעניין הזה חשוב שהצרכנים ידעו מראש שלא תמיד השיקול הנכון הוא מה זול באותו רגע אלא מה ישתלם יותר לטווח ארוך. אם יש בעיה של דליפה, ישנן שתי אפשרויות: או שיש התרוקנות טבעית של הגז, או שיש דליפת גז. הבעיה היא שבדיקה לדליפת גז עולה פי 2 וחצי ממילוי גז. לכן, רוב הצרכנים מעדיפים שבעל המקצוע רק ימלא גז".

 

 

גילה מוסיפה: "אם אחרי שבוע נעלם הגז, יש להם ציפייה שבעל המקצוע יחזור וייקח אחריות על העבודה. העניין הוא שגז עולה כסף לבעלי המקצוע והם לא מוכנים לשאת בהפסד. לכן, במידה מסויימת לא כל התלונות במצב הזה מוצדקות. ההמלצה שלנו היא לשאול מראש את כל השאלות בצורה ברורה ולברר עם בעל המקצוע מה הסיכוי לדליפה. הרצון לחסוך עולה ביוקר בסופו של דבר כשיש צורך לשלם גם על מילוי גז וגם על בדיקה ותיקון של מקור דליפת הגז".

 

גם בתחום טכנאי מכונות הכביסה ישנן תלונות החוזרות על עצמן. גילה: "עיקר התלונות הם על כך שבעל המקצוע לא הצליח לפתור את הבעיה. אם למשל המכונה הרעישה, או לא ביצעה את שלב הסחיטה, גם לאחר ביקור בעל המקצוע התקלה נמשכה. כדי לא להיקלע למצב כזה, ההמלצה שלנו לצרכנים היא לוודא עם בעל המקצוע מהי אחריותו על התיקון ולהפעיל את המכונה למשך 20 דקות בזמן שבעל המקצוע נמצא בבית ולא להסתפק בהפעלה של 2 דקות. אם הבעיה לא נפתרה, ניתן יהיה לגלות זאת בזמן אמת".

 

על מה היו עיקר התלונות?

התלונה העיקרית (43% מסך התלונות השנה) הייתה על עבודה לא מקצועית. כלומר שהבעיה במקרר נשארה כפי שהיא, המזגן עדיין מרעיש, הקיר נצבע בצורה לא מקצועית וכדומה. התלונה השנייה בשכיחותה הייתה מחיר מופרז (15% מסך התלונות). גילה: "דווקא בעניין זה הרבה תלונות נמצאו לא מוצדקות בעקבות בירור שלנו עם מספר בעלי מקצוע בתחום. לעתים אנשים מתלוננים גם על הפרש של 50 שקל במחיר.

 אנו לא מסתמכים רק על המחירון המומלץ שלנו באתר, אלא בכל מקרה של תלונה לוקחים את מפרט העבודה הנקודתי לאותו מקרה ובודקים אותו עם שלושה בעלי מקצוע שונים מאותו התחום. פעמים רבות התלונות בעניין זה לא משקפות את המצב בפועל".

 

אז מה אפשר לעשות כדי לא להימצא במצב שבו נרגיש שגבו מאיתנו מחיר מופקע? גילה: "חשוב לפני הגעת בעל המקצוע לברר איתו האם וכמה הוא גובה עבור דמי ביקור. חשוב לברר אם במקרה של תיקון דמי הביקור יהיו כלולים בעלות התיקון או לא. בנוסף, אם הבעיה אינה דחופה כדאי להימנע מלהזמין בעל מקצוע מעכשיו לעכשיו. זה מעלה את המחיר בכל שעות היממה ובמיוחד בשעות הערב ובסופי שבוע. כדאי תמיד להיות עם יד על הדופק ולברר מהו המחירון הנהוג בתחום, לעשות סקר שוק בייחוד כשמדובר בעבודות יקרות ולסגור כמה שיותר פרטים מראש".

 

תחום ההובלות הוא דוגמה לתחום שבו השארת פרטים עמומים באה כמעט תמיד לרעת הצרכן. גילה: "עיקר התלונות בתחום ההובלות הן על איחורים של בעלי מקצוע או על שינוי המחיר שסוכם מראש. כאן יש גם לצרכנים אחריות כבר בשלב ההתקשרות. ההמלצה היא למסור כמה שיותר פרטים מדויקים ולדאוג להעלות אותם על הכתב. כך, ביום ההובלה אם מתחיל ויכוח, יש מסמך יד. אם הצרכן בשעת לחץ, המוביל יכול לדרוש מחיר יותר גבוה מאשר זה שהוא היה דורש מלכתחילה בשלב ההתקשרות. כאן, הפערים יכולים גם להגיע לפער של 100% במחיר".

 

נתון מעניין הוא שרק 3% מהתלונות היו כנגד בעלי מקצוע שלא סיפקו חשבונית בסיום העבודה.

 גילה: "הנפגע העיקרי מכך הוא הצרכן. הוא אמנם רוצה לחסוך את עלות המע"מ, אבל אין לו את האסמכתא היחידה לכך שהוא שילם, ובמקרה של תקלה בהמשך הוא יצא נפסד. חשוב במיוחד לדרוש חשבונית בכל עבודה שבה יש תעודת אחריות על העבודה, שכן לא ניתן להפעיל את האחריות בלא חשבונית. מדובר בסיווגים כמו איטום ודודי שמש".

 

ולסיום, יש גם צד חיובי. מסתבר שכשהישראלים מרוצים הם יודעים לפרגן לבעלי המקצוע. השנה ישנה עלייה של כמעט פי 2 במספר מצטייני השירות. אם בשנת 2013 היו 81 מצטייני שירות, בשנת 2014 ישנם 146 מצטייני שירות. מדובר בבעלי מקצוע שיש להם מעל 30 חוות-דעת מצרכנים, כשממוצע הציונים הוא 4.95 (כשהדירוג הוא בין 1 ל-5).

 

מחפשים בעלי מקצוע באחריות? לרשימה המלאה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים