שתף קטע נבחר

פלאפון: 1 ג'יגה ב-99 שקל לגלישה בחו"ל. משתלם?

החברה החלה למכור "גלובל סים", שמאפשר גלישה כסים מקומי ב-100 מדינות. לקוחות כל החברות יכולים להזמינו מהאינטרנט, או לאסוף אותו בין היתר מנתב"ג (בתוספת תשלום). יתרונות: המחיר נוח ויתרת הגלישה נשמרת לנסיעות הבאות. חסרונות: 1 ג'יגה זה מעט מדי לחלק הולך וגדל של הצרכנים ובחלק מהמדינות ניתן למצוא סים מקומי זול יותר

מתכוננים לטיסות הפסח: חברת פלאפון הודיעה שתמכור סים עולמי אותו מיתגה בשם "גלובל סים", שמאפשר גלישה ב-100 מדינות ב-99 שקל, ללקוחות כל החברות. לסים אין מגבלת זמן: יתרת הגלישה נשמרת לנסיעות הבאות. זה מחיר משתלם, אלא אם אתה לקוח גולן טלקום ב-99 שקל לחודש. במקרה זה יש לך גלישה בחו"ל במסגרת המנוי בנפח גדול מזה שמציעה פלאפון. המחיר לא משתלם גם כאשר אם אתה נוסע למדינה בה סים מקומי עולה פחות. בפרטנר השיקו במקביל חבילות עם 3 ג'יגה גלישה ב-199 שקל.

 

פלאפון תפצה לקוחות ב"הטבות" שיווקיות

נציגת פלאפון מכה שנית? חינם שווה אלפי ש'

 

פלאפון מתחברת בכך למגמה של ישראלים לרכוש חבילות גלישה לנסיעותיהם לחו"ל ולהשתמש פחות ופחות בחבילות שיחות והודעות. חבילות גלישה מאפשרות לשלוח הודעות ולשוחח באמצעות אפליקציות כמו וואטסאפ, מה שמייתר חבילות שיחות והודעות והופך את הגלישה לקריטית. מנתוני פלאפון עולה כי בפסח 2015 ישראלים גלשו בחו"ל בכ-18 טרה ביט באמצעות הסמארטפון ובפסח הזה צופים גידול של כ-30%.

 

עוד נטען כי כשליש מהישראלים גולשים ב-Wi-Fi בלבד בחו"ל וכשליש משתמשים בחבילה שקנו מחברה סלולרית. 21% מהנוסעים קונים סים מקומי והנתון הזה עולה משנה לשנה. זו הסיבה שפלאפון מציעים סים עולמי - שמשמש כסים מקומי במדינות בהן הוא פועל.

 (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
(צילום: Gettyimages)
 

 

נקודות תורפה

הסים של פלאפון אמנם מכסה מדינות שישראלים אוהבים לטוס אליהן: תאילנד, ארה"ב, ספרד, יוון, גרמניה בריטניה וכיו"ב, אך קחו בחשבון שהדבר תלוי ברשתות שפלאפון כרתה עמן הסכם. כדאי לברר אם באזור אליו אתם נוסעים יש לפלאפון שיתוף עם רשת סלולר מקומית.

 

חיסרון נוסף הוא ש-1 ג'יגה זה מעט מדי בשביל חלק הולך וגדל של הגולשים. כן, אפילו בנסיעה של שבוע, יש הצורכים הרבה מאוד דאטה, בעיקר משום שהנסיעה לחו"ל לעיתים גורמת לצריכת אינטרנט מוגברת.

 

פלאפון אמנם מאפשרת לטעון 1 ג'יגה נוסף מחו"ל (המחיר יעלה ב-99 שקל נוספים), אך מי שמרבה לשלוח ולהעלות תמונות וסרטונים לרשתות החברתיות, מוריד מפות, בודק באופן תדיר המלצות על אתרי תיירות ומסעדות, גולש באתרי היכרויות ומשתמש ב-waze – יגלה מהר מאוד ש-1 ג'יגה זה לא מספיק. יחד עם זאת, ניתן בחו"ל להתחבר ל-Wi-Fi במידת האפשר ולשלב אינטרנט אלחוטי עם סלולרי.

 

עוד חיסרון: המספר שלכם משתנה, אבל למי שרק גלישה חשובה לו – זה במילא פחות משנה.

 

בנוסף, יש עלות לאיסוף עצמאי: איסוף מנתב"ג יעלה 9.90 שקלים. משלוח הביתה תוך 2 עסקים ב-35 שקל ואיסוף במרכז השירות: חינם.

 

איך המחירים של סים מקומי בחו"ל?

בהשוואה מול סים מקומי שאפשר לקנות בנמלי תעופה, חנויות אלקטרוניקה וסופרמרקטים בחו"ל, יש לפלאפון ולחברות אחרות שמוכרות סים עולמי בארץ יתרון: הפעלת הסים המקומי בחו"ל עשויה להיות מסובכת למשתמש שאינו מבין את השפה. במיוחד אם קונים אותו בסופרמרקט או במכונה. בנוסף, לפעמים נוסעים נוחתים בארץ היעד ביום ראשון בו החנויות סגורות, או בשעה שאינה מאפשרת רכישה של סים מקומי.

 

לגבי המחירים בחו"ל, המחיר של פלאפון נוח ודומה למחירים בחו"ל ולעיתים נמוך מהם, אבל מצאנו גם סימים מקומיים זולים יותר.

 

למשל עינת שנפשה לאחרונה בהודו קנתה לטענתה סים מקומי בפחות מ-10 שקלים והטעינה אותו פעם בחודש ב-17 שקל.

 

משתמשים באתר הפורומים hometheatre מספרים על סים מקומי באוסטריה במחירים הבאים: כ-10 אירו ל-1 ג'יגה; 15 אירו ל-3 ג'יגה; ו-12 אירו ל-6 ג'יגה.

  

דן סיפר ל-ynet שקנה בסופרמרקט בגרמניה סים עם 5 ג'יגה ב-50 אירו. בצרפת מוכרים 1 ג'יגה ב-12 אירו ו-3 ג'יגה ב-30 אירו. בספרד אפשר לקנות סים של וודפון שכולל שיחות ללא הגבלה ו-1 ג'יגה ב-15 אירו.

  

יחד עם זאת, אייל טוען שקנה בארה"ב סים מקומי של 5 ג'יגה ב-80 דולר ובבריטניה מוכרים 1 ג'יגה ב-20 אירו.

 

האם כדאי לקנות חבילת גלישה בחברות הסלולר?

התשובה היא לא. לגולש המתמיד והכבד, לרוב לא משתלם לרכוש חבילה בחברות הסלולר. החבילות מגיעות עם מספר יחידות מוגבל, או סכום קבוע מראש ותעריף להודעות ושיחות. בנוסף אלה חבילות שמוגבלות ללקוחות החברה בלבד.

 

למשל, פלאפון השיקה במקביל לגלובל סים חבילות נוספות לחו"ל ללקוחותיה בלבד, במסגרתן הגדילה מאוד את נפח הגלישה. בין היתר השיקה, חבילת 5 ג'יגה + 500 דקות שיחה + 500 סמסים, ווייז חינם וטאבלט לזמן הנסיעה (עד 30 יום וזה לא חינם - תשלמו על ביטוח ליום) ב-449 שקל. חבילה של 3 ג'יגה תעלה 199 שקל ל-14 יום.

 

אמנם הווייז בחינם ולא כלול בחבילה שזה צ'ופר נחמד, אבל גם באפליקציות GPS אחרות אפשר להשתמש ללא גלישה - יש להוריד מפה באמצעות אינטרנט סלולרי או אלחוטי וניתן "לטייל" עליה בשימוש ב-GPS בלבד בלי אינטרנט.

 

בנוסף, החבילות האלה פחות משתלמות ממה שמציעים בגולן טלקום למשל, ללקוחות שמשלמים 99 שקל בחודש: 10 ג'יגה לגלישה בחו"ל ללא תוספת עלות (כלומר נפח החבילה בארץ משמש גם לחו"ל).

 

כלומר אם צרכן רוצה לגלוש בחו"ל באמצעות הסים שלו וחברת הסלולר שלו, מוטב לו להיות לקוח של גולן טלקום. אם הוא לא לקוח של גולן, יתכן שישתלם לו להצטרף לגולן לחודש אחד כי אז ישלם כ-150 שקל על סים + חבילה. זה משתלם לנסיעה של חודש בה תצרכו הרבה דאטה אבל לא בהכרח משתלם לנסיעה של שבוע.

  

סים עולמי בחברות אחרות וראוטר נייד

מה לגבי חברות שמציעות סים עולמי? world8 למשל, שעובדת עם דואר ישראל (הסים נמכר בסניפי הדואר) מציעה גם היא סים עולמי הרבה לפני פלאפון, אבל מוכרת נפח גלישה של עד 560 מ"ב ב-190 שקל. גלובוס נט מציעה 1 ג'יגה ב-130 דולר ל-30 יום. בסימלס שימוש של 1 ג'יגה באיטליה יעלה 51.2 דולר. בסים זול מציעים 4 ג'יגה בארה"ב ב-69 דולר. כלומר, במקרים רבים הסים של פלאפון משתלם יותר אך כדאי לבדוק באתרים הללו את המחיר לפי המדינה אליה אתם טסים ולהשוות מחירים.

 

יש גם אופציה לרכוש ראוטר נייד שמתאים לטיול משפחתי כמו זה של חברת webbing - מדובר במכשיר שמגיע עם 8 כרטיסי סים ומחירו 229 שקל ל-2 ג'יגה. Wemarket מציעה 1 ג'יגה ב-50 שקל ליום לחופשה בת שבוע (המחיר ליום יורד ככל שהחופשה ארוכה יותר).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים